ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αντιφατική η επιστολή - επιλογή - της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ»

Ως δημότης - κάτοικος Γλυφάδας θεωρώ πλήρως αντιφατική την επιστολή που απέστειλε η παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ» τονίζοντας τη ριζική αντίθεση τους στο Ν. 3852/2010 - τον περίφημο «Καλλικράτη» αποφασίζοντας να απέχουν της συνεδριάσεως.

Θα αιτιολογήσω εμπεριστατωμένα τους λόγους αμφισβητήσεως όσων αναφέρονται στην επιστολή που κοινοποίησαν στον πρόεδρο του Δ.Σ. Γλυφάδας, τον κ.Δήμαρχο, και τους κ. επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, και δημοτικούς συμβούλους.

Αποδεικνύεται ότι αποφάσισαν να απέχουν, όσων αφορά τον συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, λέγοντας ότι «διαφωνούν ριζικά με το θεσμό αυτό» , ενώ συμμετείχαν κανονικά σε όλα τα υπόλοιπα δημοτικά συμβούλια, και υπερψήφιζαν αρκετές προτάσεις της διοικούσας αρχής που είχαν ως βάση τον «Καλλικράτη» τον οποίο όπως δηλώνουν απορρίπτουν συλλήβδην.

Αυταπόδεικτα διαπιστώνω, και θέτω και στη δική σας κρίση, τη διφορούμενη στάση της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ» η οποία όπως όλες οι τοπικές παρατάξεις, καπηλεύονται με τον χειρότερο τρόπο τους θεσμούς.

Οφείλω να τονίσω, ότι η αποχή από τη συνεδρίαση, τόσο της παρατάξεως του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του ΚΚΕ, των δυο Μυτιληνιών υποψηφίων δημάρχων, Ταστάνη και Τάσσου, υποκρύπτουν τις ίδιες σκοπιμότητες και δόλο που ενυπάρχουν στη Νεοδημοκρατική παράταξη Γ.Παπανικολάου, και την Πασοκική Κ.Κόκκορη.

Η μομφή δεν ήταν αποκλειστικά κατά του Καλλικράτη, ήταν και κατά του Κουρδομένου, και δεν ήταν η πρώτη φορά.

Σας θυμίζω ότι όλως τυχαίος απείχαν - έλειπαν - και την ημέρα που είχα ανακοινώσει ότι θα παρευρεθώ στο δήμο Γλυφάδας, επί προσωπικού, την περίοδο κακοδιοικήσεως Κ.Κόκκορη, ο οποίος παρανομούσε σε δυο πρωτοκολλημένες αιτήσεις μου, και η αντιπολίτευση Α. Ταστάνη, Σ. Τάσσου, αποσιώπησαν τις παρανομίες της κακοδιοικήσεως εις βάρος του δημότη. 

Επίσης, σας θυμίζω τι ίσχυσε προεκλογικά, με παρατυπίες εξαίρεση του δημότη με εντοπιότητα, ενώ συμμετείχαν άτομα που ήρθαν στη Γλυφάδα πέρυσι, και ως ευφυή άτομα οφείλετε να κρίνετε ορθά. Στην ιδέα ισχύος της πραγματικής Δημοκρατίας - Διαφάνειας - σε μια Πόλη Διαχρονικά συμφερόντων και Διαπλοκής - αρκετοί συμπολίτες μας αρρωσταίνουν στη κυριολεξία. 

Δεδομένου ότι η αντίθεση τους με τον «Καλλικράτη» είναι διφορούμενου χαρακτήρα, και όποτε το επιθυμούν συμμετέχουν στα δημοτικά συμβούλια στο Καλλικρατικό Δήμο Γλυφάδας, ας αναλογιστούν κατά πόσον η στάση τους είναι ξεκάθαρη. 

Θυμίζω ότι ήμουν ο δημότης αυτής της πόλης που ανιδιοτελώς λειτούργησα, και δαπάνησα τεράστια χρηματικά ποσά, ώστε ραδιοφωνικά να περάσω μια σειρά ενδεδειγμένων μηνυμάτων για τη δημοκρατία που αρμόζει στο τόπο μας, όπως ήταν: 

1) Τα συνοικιακά συμβούλια, ώστε να υπάρχει κάλυψη των αναγκών κάθε συνοικίας, και ισοκατανομή του παρεχόμενου δημοσίου χρήματος.
2) Τις τοπικές συνελεύσεις κατοίκων, ώστε οι ίδιοι οι κάτοικοι να θέτουν τις προτεραιότητες όπου απαιτείται.
3) Τα τοπικά δημοψηφίσματα, όπου θα αποφασίζουν οι δημότες - ο κόσμος - ο λαός - και όχι οι κομματικές - παραταξιακές σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Αντί αυτών που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο μιας Πολιτισμένης Τοπικής Κοινωνίας - Δημοκρατίας - έχουμε ακόμη και σήμερα μια χαλκευμένη δημοκρατία, όπου ορισμένοι με εμπλοκή στα κοινά θέλουν το πλήρη έλεγχο, στήνοντας κάθε διαδικασία ψηφοφορίας σε τοπικό επίπεδο.

Αποτελούν ντροπή για τους προγόνους μας όσοι σε τοπικό επίπεδο στήνουν όλες τις εκλογικές διαδικασίες, και η κάλπη μπαίνει αποκλειστικά για το θεαθήναι, ενώ όλες οι παρατάξεις - κόμματα έχουν προαποφασισμένο τι θα ψηφίσουν οι συμμετέχοντες.

Συνένοχοι σε αυτό το ''έγκλημα'', κατά της Δημοκρατίας, είσαστε όλοι, όλα τα κόμματα, όλες οι τοπικές παρατάξεις, και σας καλώ να διαβάσετε σε προσεχές άρθρο τη παταγώδη αποτυχία... όχι της εκλογής συμπαραστάτη στο Δήμο Γλυφάδας, της παταγώδους αποτυχίας της τοπικής δημοκρατίας. 

Μιας Τοπικής Δημοκρατίας, η οποία είναι σχέση γνωριζόντων, συμφερόντων, χωρίς να υπάρχει μια αρμονική λειτουργία όλων για το βέλτιστο αποτέλεσμα υπέρ του Δήμου - Δημοτών, άρα συνεπάγεται και εσάς των ιδίων.
(Ξεχνάτε εύκολα ότι υπάρχει και το αύριο, και σε αυτό το αύριο όλοι κρίνονται για τα πεπραγμένα τους)

Γ.Κ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αντιφατική η επιστολή - επιλογή - της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">