ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Ολάντ συνέστησε τον Αλέξη Τσίπρα στην Ανγκελα Μέρκελ



Θερμή χειραψία αντάλλαξε ο Αλέξης Τσίπρας με την Ανγκελα Μέρκελ κατά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες.



Μάλιστα, τις συστάσεις ανέλαβε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος παρουσίασε τον έλληνα Πρωθυπουργό στην καγκελάριο της Γερμανίας.


Η έκφραση της της κ. Μέρκελ δείχνει καθαρά ποιες είναι οι διαθέσεις των δανειστών μας.

«Είμαστε πάντα πρόθυμοι να δείξουμε αλληλεγγύη (σ.σ. στην Ελλάδα), αρκεί να τηρούνται οι κανόνες» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής.

«Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον νέο Έλληνα ομόλογό μου» πρόσθεσε η Μέρκελ, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να έχει συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα κατά τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής.

«Θα συζητήσουμε το θέμα της Ελλάδας, αλλά μόνο στο περιθώριο της Συνόδου» τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος και πρόσθεσε: «Θα δούμε τι προτάσεις θα κάνουν οι Ελληνες. Αυτές θα συζητηθούν στο πλαίσιο του Eurogroup της Δευτέρας. Έχουμε λίγες ημέρες μπροστά μας».




«Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε μια αμοιβαία βιώσιμη λύση για να επουλώσουμε τις πληγές της λιτότητας, να καταπολεμήσουμε την ανθρωπιστική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και για να επαναφέρουμε την Ευρώπη στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή» δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Ολάντ συνέστησε τον Αλέξη Τσίπρα στην Ανγκελα Μέρκελ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">