ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Ανάπλαση του εμπορικού κέντρου Γλυφάδας εις βάρος της ορθής διαχείρισης - διοίκησης

Στη Γλυφάδα έχουμε για άλλη μια φορά μια δημοτική αρχή, Γ.Παπανικολάου και συνεργαζόμενων, η οποία αντιτίθεται στις τοπικές ανάγκες, ελλείψεις,  και όσα ταλανίζουν την τοπική κοινωνία, και με την αντίληψη παλαιάς κοπής προσπαθούν να πείσουν βαφτίζοντας έργα πνοής τα έργα βιτρίνας.

Εμείς ως κάτοικοι της περιοχής έχουμε υποχρέωση να τονίζουμε ότι το ήμισυ του τοπικού πληθυσμού δεν έδωσε λαϊκή εντολή στη νέα διοίκηση, και όπως φαίνεται το σαφέστατο μήνυμα των κατοίκων δεν το έλαβαν οι διοικούντες.

Οφείλουμε να επισημαίνουμε τα δυο μέτρα και σταθμά με την έναρξη της νέας διοικήσεως στην πόλη μας, η οποία με ''τσεκουρεμένη'' - ημιτελή - λαϊκή εντολή, δεδομένης της τεράστιας αποχής βαφτίζει επιτυχία την χρηματοδότηση ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ για έργα βιτρίνας χωρίς να επιλύουν τα καθοριστικής σημασίας ζητήματα των κατοίκων - δημοτών. 

Η νέα δημοτική αρχή τίθεται κατά των δημοτών, του τόπου, της ισότιμης ιεράρχησης προτεραιοτήτων, και χωρίς να διευθετεί στο ελάχιστο τις αξιώσεις - πάγια αιτήματα των κατοίκων - δημοτών - και τις ανάγκες της περιοχής, για άλλη μια φορά θα ''επενδύσει'' στην οδό Μεταξά, που έχει πάρει το όνομα της από τον γνωστό δεξιό δικτάτορα, στην οποία τις τελευταίες δεκαετίες έχουν ''επενδυθεί'' περισσότερα από 30.000.000 εκ. ευρώ,  χωρίς να υφίσταται και να βλέπει το αποτέλεσμα τόσο ο κάτοικος της πόλης όσο και οι επισκέπτες.

Τα τέσσερα έργα που  εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με χρηματοδότηση από το νέο ''ΕΣΠΑ 2014-2020'', ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, που πρόκειται να υλοποιήσει ο δήμος Γλυφάδας, δεν εντάσσονται σε ένα συνολικό έργο αναβάθμισης συνολικά της πόλης.

Είναι μια σαφέστατη παραβίαση της τοπικής δημοκρατίας - της ιεράρχησης προτεραιοτήτων, αντίθετη με τις κοινωνικές ανάγκες του τόπου, που αποσκοπεί στις εντυπώσεις μέσω πυροτεχνημάτων, χωρίς να παρέχει τις εγγυήσεις ορθής ισοκατανομής σε επίπεδο πόλης των παρεχόμενων χρημάτων.

Υποβαθμίζοντας την Άνω πόλη, και την πλειονότητα των κατοίκων, αυτοί που έχουν την υποχρέωση ίσης και ορθής διαχείρισης των πόρων σε επίπεδο δήμου, σταθμίζουν το ενδιαφέρων στην οδό Μεταξά, στο κέντρο της πόλης, έπειτα από δεκαετίες δημόσιων διακηρύξεων για αντιδημοκρατικές - αντιθεσμικές μεθοδεύσεις των αιρετών εκλεγμένων στην Γλυφάδα, που διαχρονικά υποβαθμίζουν την Άνω Πόλη. 

Οι προεκλογικές υποσχέσεις των παρατάξεων στους κατοίκους της Άνω Γλυφάδας, τους οποίους διαχρονικά χρησιμοποιούν, ποτέ δεν τηρούνται στη συνέχεια σύμφωνα όσων αποφασίζονται έπειτα της εκλογής τους.

Σε αυτό το σημείο καλούμε τους κατοίκους της Άνω Γλυφάδας να μην μένουν αμέτοχοι στις αυταπόδεικτα αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις των διοικούντων οι οποίες προσβάλουν κάθε αρχή ισότιμης ορθής διαχείρισης πόρων.

Για άλλη μια φορά στο επίκεντρο από μια ανεύθυνη δημοτική αρχή η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου της Γλυφάδας, ενώ το αυταπόδεικτο του παρόντος είναι το παντελές έλλειμμα ορθής διοικήσεως με γνώμονα το συμφέρον όλων των κατοίκων, και με προτεραιότητα στο ανθρώπινο δυναμικό, όπως και την ισοκατανομή πόρων στο σύνολο των περιοχών του δήμου.

Τα έργα που οραματίζονται για την πόλη είναι δευτερευούσης σημασίας έναντι όσων προέχουν, υπολειπόμεθα ενδεδειγμένων πολιτικών ορθής διαχείρισης και τίθεμαι δημόσια αντίθετος.  

Το αυταπόδεικτο, που ουδείς αμφισβητεί, τεσσάρων δεκαετιών διώξεων και κατασχέσεων σε ένα δημότη που διακήρυξε δημόσια ανιδιοτελώς από τον Γλυφάδα fm τι απαιτείται και πως απαιτείται στην πόλη μας, όπως και οι μεθοδεύσεις των εκάστοτε εγκληματικών διοικήσεων κατά της πόλης, των κατοίκων, του τοπικού πολιτισμού, καταμαρτυρούν ότι δεν υφίστανται καλές προθέσεις από την πλευρά της σημερινής διοικήσεως.

Οι αρωγοί των τοπικών κακοδιοικήσεων, όπως είναι τοπικοί φορείς, σύλλογοι, σωματεία, κ.τ.λ αποτελούν ΝΤΡΟΠΗ για την Γλυφάδα, χαρακτηρίζονται επιεικώς δολοπλόκοι, συμφεροντολόγοι, αντιδημοκράτες, και υπερασπιστές κατά του τοπικού πολιτισμού - δημοκρατίας.

Είθισται σε υπό διαμόρφωση τοπικούς πολιτισμούς ανομοιογένειας, ο μέσος κάτοικος χωρίς εντοπιότητα, επηρεαζόμενος να ψάχνει οδούς συμπόρευσης και ταύτισης, (πολιτισμική ταυτότητα) και να υποπίπτει στα ''κελέσματα'' των ''εντυπωσιολάγνων'' οι οποίοι χρηματοδοτώντας ημέτερους, παρατρεχάμενους, κόλακες, κ.τ.λ αποσκοπούν να κερδίσουν τόσο την συμπάθεια, τις εντυπώσεις, και πολιτικό έρεισμα και ωφέλεια. 

Μπορεί να το πετυχαίνουν σε κάποιες περιπτώσεις, γι' αυτό όμως είμαστε εμείς εδώ, η αλήθεια, η διαχρονική αξία, η ανιδιοτέλεια ενάντια στους καταστροφείς των ενδεδειγμένων που για το προσωπικό τους όφελος εκμαυλίζουν τόσο την κοινωνική συνοχή όσο και τον πολιτισμό.

Δεν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα στην ατζέντα - πρόγραμμα Παπανικολάου - που να περιλαμβάνει ίση κατανομή πόρων για όλες τις συνοικίες της πόλης, η δρομολογώντας πρωτίστως τις κοινωνικές ανάγκες.

Τις επόμενες ημέρες θα συλλέξουμε απόψεις των συμπολιτών μας για το συγκεκριμένο ζήτημα, άνισης κατανομής πόρων, που βάζουν σε δεύτερη προτεραιότητα τους κατοίκους - δημότες - όπως και τις περισσότερες συνοικίες της πόλης, τις οποίες θα δημοσιεύσουμε.

Η Ανάπλαση του εμπορικού κέντρου Γλυφάδας εις βάρος της ορθής διαχείρισης - διοίκησης: Η Ενεργειακή, λειτουργική, και κυκλοφοριακή αναβάθμιση και αξιοποίηση του εμπορικού και επιχειρηματικού κέντρου του δήμου Γλυφάδας. Το έργο περιλαμβάνει βιοκλιματική αναβάθμιση της οδού Μεταξά και των κάθετων παρόδων, κατασκευή ποδηλατοδρόμου, δενδροφύτευση, κατασκευή διαβάσεων πεζών, δημιουργία παρτεριών, κατασκευή σκιάστρων, ανάπτυξη φωτισμού και άλλες παρεμβάσεις.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Ανάπλαση του εμπορικού κέντρου Γλυφάδας εις βάρος της ορθής διαχείρισης - διοίκησης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">