ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Υπάρχει ταύτιση με τις πολιτικές για την παραλία Γλυφάδας;

Παραλία Αστέρας Γλυφάδας

Η Παραλία Αστέρας Γλυφάδας κρύβει μια ιστορία συμφερόντων και διαπλοκής κατά όσων έπρεπε να ισχύουν στη πόλη μας.

Κόμματα, κυβερνήσεις, και και πάσης φύσεως συμφέροντα, απεμπόλησαν το δικαίωμα η παραλία Γλυφάδας να ανήκει στο δήμο, να αξιοποιείται από τον δήμο, και να είναι ελεύθερης πρόσβασης για τους δημότες.

Σήμερα πρέπει να διαλέξετε ποιες παροχές θα πληρώσετε στη Γλυφάδα, ώστε ιδιωτικά συμφέροντα να κερδίζουν έχοντας την παραλία με είσοδο, και με τιμές που κυμαίνονται από 3 έως 10 ευρώ.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο είχε απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις εκπομπές του ΓΛΥΦΑΔΑ FM,  δεν υπάρχει μια επαρκής δημόσια ενημέρωση, δεδομένου ότι ισχυρά συμφέροντα βρίσκονται πίσω από το πλαίσιο ιδιωτικοποιήσεων, συνεργασιών, διαπλοκής, και όπως καλά γνωρίζεται σε τοπικό επίπεδο, έχει υπάρξει σχεδόν καθολικός συμβιβασμός των περισσοτέρων παρατάξεων, κατοίκων, με οτιδήποτε εδραιώνεται ακόμη και ενάντια στα τοπικά συμφέροντα των κατοίκων.  

Αποδεικνύεται ότι αρκετοί όσων αξιώνουν την εκλογή τους τοπικά, προτάσσοντας το συμφέρον του τόπου και των δημοτών, συμπράττουν για τα συμφέροντα ελαχίστων της οικονομικής ελίτ, σε αρκετούς τομείς, και εις βάρος των φορολογούμενων δημοτών, οι οποίοι δικαιούντο να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε ολόκληρη την παραλία, η οποία πρέπει να ανήκει εξ' ολοκλήρου στον δήμο Γλυφάδας.

Αρκετοί των εμπλεκομένων αιρετών, διαχρονικά, γίνονται βασικοί αρωγοί κατά της δημόσιας ωφέλειας,  διαδραματίζοντας υποβοηθητικό ρόλο υπέρ των συμφερόντων ελαχίστων της οικονομικής ελίτ, που υποτίθεται προσφέρουν τις υπηρεσίες που αδυνατούσαν να παρέχουν οι ίδιοι;

Δεν θυμάμαι πότε και πως υπήρξαν στη Γλυφάδα οργανωμένες ενέργειες του συνόλου εκλεγμένων για μια σειρά τοπικών ζητημάτων, και ειδικά για το ζήτημα της παραλίας, που η πολιτεία περιέπλεξε αντί να δρομολογήσει μια οριστική επίλυση υπέρ των δημοτών.

Εφοπλιστικά και λοιπά συμφέροντα έχουν πετύχει την νομή της παραλίας, χρηματοδοτώντας πολιτικά κόμματα, και συνεργαζόμενοι με αυτά, και έχουν καταλάβει την μεγαλύτερη έκταση του Σαρωνικού κόλπου από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο.

Γνωρίζεται την ιδεολογία των κομμάτων που κυβέρνησαν από το 1974 μέχρι πρόσφατα, και ουδέποτε με εξέφρασε, δεδομένου ότι ήταν διφορούμενη, τον δυο μέτρων και σταθμών, με χαριστικές πολιτικές υπέρ ημέτερων, χρηματοδοτών, συμφερόντων, γνωριζόντων. 

Οι συμπολίτες μας καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη μιας διευρυμένης επαρκούς δημόσιας ενημέρωσης για το τόπο μας, να ισχύσουν όσα απαιτούνται στα Νότια προάστια Αττικής, που έχουν γίνει έρμαιο ''γαλάζιων'' διαπλεκόμενων συμφερόντων, ώστε το σύνολο των στοιχείων που διαθέτουν επί δεκαετίες, και τα πρόσφατα, να γνωστοποιηθούν μαζικά, και να υπάρξει πλήρης κατατοπισμός των δημοτών Γλυφάδας.

Γ.Κ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Υπάρχει ταύτιση με τις πολιτικές για την παραλία Γλυφάδας; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">