ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται από κανέναν




Κάνοντας έναν απολογισμό των πρώτων ημερών της νέας διακυβέρνησης και στέλνοντας μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε πριν από λίγο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μέσα σε μία εβδομάδα η νεά κυβέρνηση απέδειξε ότι είχε και έχει επεξεργασμένο στρατηγικό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση, καθώς και ότι έχει πρόγραμμα και όραμα για την αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.

"Θα εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία μας ψήφισε ο ελληνικός λαός" ανέφερε και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια και θα βάλει οριστικό τέλος στην τρόικα και τις πολιτικές της. Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση εγγυάται ότι θα μπει φρένο στις θυσίες χωρίς αποτέλεσμα, εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, όπως και την ασφάλεια των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι απειλή, αλλά η ελπίδα για τις μεγάλες και αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν στην Ευρώπη, δήλωσε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σημείωσε, χρειάστηκε μόλις μία εβδομάδα για να αλλάξει η ατζέντα και να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ευρώπη πάνω στα πραγματικά προβλήματα, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει "σημείο αναφοράς" για να υπάρξει μια νέα συμφωνία στην Ευρώπη, "ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που δεν θα έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, αλλά θα είναι το κοινό μας σπίτι". Η πατρίδα μας θα γίνει σημείο αναφοράς για να μπει ένα τέλος στο οικονομικό παράλογο που έχει τα τελευταία χρόνια επιβληθεί, συμπλήρωσε.

Ο ίδιος δήλωσε πως μέσα σε μια εβδομάδα η χώρα μας κέρδισε συμμάχους και συμμαχίες που δεν κερδήθηκαν 5 χρόνια τώρα στη διάρκεια της κρίσης. "Η Ελλάδα δεν είναι πλέον ο μίζερος εταίρος που ακούει διδαχές, η Ελλάδα έχει φωνή και προτάσεις", είπε για να προσθέσει ότι η χώρα μας τώρα περιμένει προτάσεις και από τους εταίρους. Στο σημείο αυτό έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Γερμανία, σημειώνοντας "περιμένουμε και τις προτάσεις της Γερμανίας, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει κάτι συγκεκριμένο".

Ο πρωθυπουργός έστελε ακόμη το μήνυμα ότι η Ελλάδα και η κυβέρνησή της δεσμεύεται από τους κανόνες της ΕΕ και θα τους σεβαστεί, αλλά θα εργαστεί για να τους αλλάξει, τονίζοντας πως "η λιτότητα δεν αποτελεί κανόνα της Ευρώπης, δεν αποτελεί ιδρυτική συνθήκη της ΕΕ".

Και ακολούθως ζήτησε από τους εταίρους "να σεβαστούν δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα" για να τονίσει: "Δηλώσεις ότι οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα είναι δηλώσεις επικίνδυνες σε μια Ευρώπη όπου ο κίνδυνος νεοφασισμού είναι πολύ μεγάλος (...). Η Ελληνική Δημοκρατία δεν απειλείται από κανέναν και δεν εκβιάζεται γιατί η δημοκρατία στην Ευρώπη δεν εκβιάζεται".

Απευθυνόμενος στα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τούς είπε ότι αποτελούν κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού λαού, κομμάτι μιας μεγάλης μάχης και μιας μακράς πορείας που είχε ως κατάληξη τη χειραφέτηση ενός λαού. "Ζούμε στιγμές ιστορικές, ο ελληνικός λαός γράφει ιστορία" επισήμανε.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο φόβος, η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί τελείωσαν στην πατρίδα μας, συμπληρώνοντας όμως πως ο δρόμος μπροστά είναι ανηφορικός γιατί -όπως σημείωσε- "έχουμε να ξαναχτίσουμε την πατρίδα από την αρχή".




  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται από κανέναν Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">