ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σόιμπλε: «Ο Βαρουφάκης είναι ένας πολιτισμένος άνθρωπος»

Tις γνώσεις και την προσωπικότητα του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη εξήρε, ο Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο της Frankfurter Algemeine Zeitung πριν την αναχώρηση του από την Κωνσταντινούπολη (συμμετείχε στη σύνοδο των G20) για τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Eurogroup.

Όπως τονίζει ο κ. Σόιμπλε στην γερμανική εφημερίδα, τρέφει σεβασμό για πολιτικούς  που κέρδισαν την εμπιστοσύνη του κόσμου σε μια προεκλογική εκστρατεία.

Τόνισε ότι στην πρώτη τους συνάντησή τους στο Βερολίνο αντελήφθη ότι ο «Βαρουφάκης είναι ένας πολιτισμένος άνθρωπος».

«Ανυπομονώ να συναντήσω όχι μόνο τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας αλλά και την πνευματική δύναμη πίσω από το οικοδόμημα της ΕΕ και της Νομισματικής Ένωσης, τον δόκτορα Σόιμπλε» είχε δηλώσει από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης πριν συναντήσει το Γερμανό υπουργό στο Βερολίνο.

Η FAZ πάντως προβλέπει εξαντλητικές εβδομάδες διαπραγματεύσεων επικαλούμενη τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού στη Βουλή για ενδεχόμενο ρήξης.

Αναφέροντας τα ονόματα των Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Φίλιππου Σαχινίδη, Γιώργου Ζαννιά, Γιάννη Στουρνάρα και Γκίκα Χαρδούβελη, η γερμανική εφημερίδα γράφει: «Από την έναρξη της ευρωκρίσης το 2010, ο Φόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει ζήσει ήδη έξι Έλληνες υπουργούς Οικονομικών. Για τον "υπουργό νούμερο επτά", τον Γιάνη Βαρουφάκη, σκιαγραφεί μια εικόνα που δείχνει σεβασμό», σχολιάζει η FAZ

«Πριν ταξιδέψει πάλι για τις Βρυξέλλες, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητούσαν το θέμα της Ελλάδας, ο κ. Σόιμπλε μας απάντησε για το αν μετά την πρώτη προσωπική επαφή που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών βλέπει τις πιθανότητες για μια συμφωνία με την Αθήνα με αισιοδοξία ή με απαισιοδοξία: "Πρέπει κανείς να ακολουθεί τις εξελίξεις στους σημαντικούς ευρωπαϊκούς εταίρους. Υποθέτω πως οι πολιτικοί των άλλων χωρών που καταφέρνουν να κερδίσουν τόσο υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης του πληθυσμού τους, είναι και καλοί. Έχω γι' αυτούς απεριόριστο σεβασμό"», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σχολιάζοντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα.

«Ίσως τα ΜΜΕ ενδιαφέρονται αν έχει το πουκάμισο μέσα ή έξω από το παντελόνι, αλλά για εκείνον είναι "εντελώς αδιάφορο", αν κάποιος φοράει γραβάτα ή όχι. Ο Βαρουφάκης είναι ένας πολιτισμένος άνθρωπος, με τον οποίο κατά την πρώτη γνωριμία στο Βερολίνο είχαμε μια πολύ "ευχάριστη και κανονική" συζήτηση», πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σόιμπλε: «Ο Βαρουφάκης είναι ένας πολιτισμένος άνθρωπος» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">