ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απαιτούμε κάθαρση, δικαιοσύνη, και Δημοκρατία

Ένας λαός αχαρακτήριστος, μια φάρα που δεν έχει κανένα πρωτογενές χαρακτηριστικό των αρχαίων Ελλήνων - προγόνων αυτού του λαού, είναι πλέον τα λόγια που βγαίνουν καθημερινά από το στόμα πολλών συμπολιτών μας στη Γλυφάδα, για όσους φέρουν την ευθύνη της εθνικής κατάντιας, και των δυο μέτρων και σταθμών.

Μια φάρα νεοελλήνων, όπως αναφέρουν αρκετοί συμπολίτες μας, αχαρακτήριστων, που άφησαν να συμβαίνουν ''σημεία και τέρατα'', χάος στην Ελληνική επικράτεια, καταστρέφοντας τόσο την κοινωνική συνοχή, όσο και όλες τις δομές στη χώρα μας, αποκλειστικά για το ιδιοτελές της συμφέρον. 

Συγκεκριμένα αρκετοί συμπολίτες μας, αναφέρονται στη δράση των επιτήδειων, που απέκτησαν τεράστια περιουσιακά στοιχεία από τις θέσεις που τους διόριζαν οι εκάστοτε κυβερνώντες - κόμματα - για αλίευση ψήφων και θέσεις εξουσίας, διαπιστώνοντας τι ισχύει στις δημόσιες δομές της χώρας μας, όπως ενδεικτικά είναι η υγεία.

Τα περιστατικά παθογενειών είναι πολλά, έχουν ειπωθεί επανειλημμένα, έχουν γραφεί άπειρες φορές, με στοιχεία, αναλύσεις των ειδικών, όμως ο ανθρώπινος πόνος συμπολιτών μας που υπέστησαν την ταλαιπωρία, βίωσαν και βιώνουν τις συνθήκες διάλυσης, εμπαιγμού που ίσχυε, και αδυναμίας του συστήματος, είναι ισχυρότερος από τις τεχνοκρατικές προσεγγίσεις. 

Σε αντιδιαστολή των υπολοίπων συμπολιτών μας, προσωπικά βλέπω λίγο διαφορετικά τα ισχύοντα, τονίζοντας και την υφιστάμενη διαπλοκή της οικονομικής ελίτ.

Το ίδιο συμβάν το συναντάμε και τοπικά στα νότια, με τους επιτήδειους που πράττοντας κατά παράβαση καθήκοντος δημιουργούσαν ψηφοφόρους για το δικό τους συμφέρον εις βάρος της πολιτείας που καλούνταν να υπηρετήσουν.

Γνωρίζετε τους αιρετούς που έσβηναν τις κλήσεις σε δεξιούς Γλυφαδιώτες - Γλυφαδιώτισσες ώστε να αποκτήσουν μελλοντικούς ψηφοφόρους; Αυτά τα άτομα, που λειτουργούσαν κατά παράβαση του καθήκοντος, και εις βάρος της πολιτείας, βρίσκονται σε θεσμικό ρόλο, και αδυνατώ να πιστέψω ότι στη διαλυμένη Γλυφάδα σήμερα νοιάζονται για το όφελος του τόπου.

Γνωρίζετε τους ιατρούς στα νότια προάστια που αξίωναν φακελάκι στο προσωπικό τους ιατρείο για εξετάσεις ενώ εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα υγείας; Αυτά τα άτομα, που λειτουργούσαν κατά παράβαση του καθήκοντος, έχουν αποκτήσει τεράστια περιουσιακά στοιχεία και βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Γνωρίζετε τους αιρετούς στα νότια προάστια που διορίστηκαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε υψηλόβαθμες θέσεις του δημοσίου και σε λίγα χρόνια έχουν αποκτήσει τεράστια περιουσία;  Αυτά τα άτομα, που λειτουργούσαν κατά παράβαση του καθήκοντος, με τις ευλογίες τόσο των κομμάτων τους, όσο και την ανοχή της κοινωνίας, διέλυσαν την χώρα, την κοινωνική συνοχή, τον πολιτισμό, την δημοκρατία, την δικαιοσύνη, και όμως πετυχαίνουν σε μια διαλυμένη κοινωνία να εκλέγονται και να επανεκλέγονται συμμετέχοντας στους θεσμούς. 

Γνωρίζετε τους συμπολίτες μας, στα νότια προάστια, που διορίστηκαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε θέσεις του δημοσίου και σε λίγα χρόνια έχουν αποκτήσει τεράστια περιουσία, από τα γνωστά μπαξίσια, προμήθειες, μίζες, αδιαφανείς διαδικασίες, κ.τ.λ ;

Θα μπορούσα να συνεχίσω σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτω, για πολλές κατηγορίες συμπολιτών μας, που προκαλούν την θλίψη στο ήμισυ του τοπικού πληθυσμού, το οποίο επί αρκετά χρόνια απέχει της κάλπης, και κάποια στιγμή πρέπει να κάνει τις διαπιστώσεις που απαιτούνται ώστε να επανακτήσει την εμπιστοσύνη που χρειάζεται.

Σαφώς δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το αντίστοιχο ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα, με αρκετούς που σύμφωνα των προτύπων που είχαν κατέκλεψαν όπως μπορούσαν, πάντα με μια σαφή ιδιαιτερότητα, που είναι η κομματική - πολιτική - ταύτιση. (Εννοώ συγγενικά και φιλικά πρόσωπα πολιτευόμενων, που ετύγχαναν και τυγχάνουν ειδικής προνομιούχας μεταχείρισης, και παράλληλα παύει να ισχύει και η δικαιοσύνη, λόγω γνωριζόντων, και  κομματικής - πολιτικής - ταύτισης)  

Αυτοί οι ασυνείδητοι, όσο υφίστανται με την στήριξη και ανοχή των υπολοίπων στις θέσεις που βρίσκονται, συνεχίζοντας ανενόχλητοι τη δράση τους, θα καταστρέφουν εσαεί την χώρα. 

Διαφθορά - Διαπλοκή το δίπτυχο που οδήγησε τη χώρα μας σε οριακό σημείο, και αναισθησία των υποκριτών, που συνεχίζουν με ''καβάτζα'' τα χρήματα που αποκόμισαν με λαμογιές - offshore - ξέπλυμα - αντισυνταγματικότητα - μίζες - προμήθειες - κ.τ.λ να κινούν νήματα χειραγώγησης και ελέγχου των θεσμών στην Ελλάδα του σήμερα.

Απαιτούμε κάθαρση, δικαιοσύνη, και την Δημοκρατία που αρμόζει σε αυτή τη χώρα, και σε όλους εμάς, που δεν αποκτήσαμε ούτε ένα (1) ευρώ του δημοσίου χρήματος, ούτε ένα (1) ευρώ μαύρο χρήμα.

Απαιτούμε όσα μας έκλεψαν επί 26 χρόνια, γνωρίζοντας ότι οι παθογένειες του συστήματος μπορεί να διαφοροποιηθούν σημαντικά αν υπάρχει θέληση και οι απαιτούμενες ενέργειες.

Γλυφάδα web,
Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απαιτούμε κάθαρση, δικαιοσύνη, και Δημοκρατία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">