ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διαδοχικές συναντήσεις Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, την πρωθυπουργό της Λετονίας Λαϊμντότα Στραουγιούμα και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής σήμερα, Πέμπτη.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συνάντησης με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάτι, αλλά δεν απέκλεισε να υπάρξει κάποιο άτυπο τετ -α- τετ, στο περιθώριο της Συνόδου ως είθισται μεταξύ ηγετών.

Με τους πρωθυπουργούς των τριών χωρών-μελών της ΕΕ, ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει την ελληνική πρόταση για συμφωνία-γέφυρα και θα παρουσιάσει τις θέσεις της κυβέρνησης για μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε στις προγραμματικές δηλώσεις.

Μετά την αποτυχία του χθεσινού Eurogroup, το κούρεμα χρέους έχει τεθεί προσωρινά ''εκτός'', και Αλέξης Τσίπρας - Γιάνης Βαρουφάκης ζητούν μια συμφωνία - γέφυρα διάρκειας έξι μηνών για να καταθέσουν ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εξυπηρέτησης του χρέους και μεταρρυθμίσεις με στόχο την ανάπτυξη.

Το ελληνικό ζήτημα, καθώς τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά, μετατίθεται στο τακτικό Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Οι Ευρωπαίοι επιμένουν ότι δεν τίθεται ζήτημα μη τήρησης των συμφωνηθέντων, και δηλώνουν πρόθυμοι να συζητήσουν, με τον όρο ότι η Ελλάδα παραμένει εντός του υφιστάμενου προγράμματος.

Η Ελληνική πλευρά δεν κάνει δεκτό τον όρο των εταίρων που περιέχει τη φράση «παράταση» και είναι ο βασικός λόγος που η διατύπωση του προσχεδίου του κοινού ανακοινωθέντος του Eurogroup δεν έγινε δεκτή.

Το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης βασίστηκε σε τέσσερις πυλώνες ( χρηματοοικονομική σταθερότητα, χρηματοοικονομική βιωσιμότητα, αναδιάρθρωση του χρέους, με παράλληλη αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης)

Ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει την Σύνοδο ως ευκαιρία να αντιληφθούν όλοι οι ηγέτες ότι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διαδοχικές συναντήσεις Τσίπρα στις Βρυξέλλες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">