ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνάντηση Τσίπρα - Πίρς - Διφορούμενη η στάση των ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό η Ελληνική Κυβέρνηση να συνεργασθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της καθώς και με το ΔΝΤ

Κοινή πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πυλώνας σταθερότητας σε ένα ασταθές περιβάλλον που αλλάζει


Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην χώρα μας Ντέηβιντ Ντ. Πιρς, και όπως αναφέρουν πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, στη διάρκεια της οποίας τον συνεχάρη για την εκλογή του.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε στον κ. Πιρς τη στρατηγική της νέας ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, ενώ συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, Κύπρο, Ουκρανία, Συρία, καθώς και για τους Τζιχαντιστές - ISIS. 

Ο Ντέηβιντ Πιρς ανέφερε ότι η «η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να κάνει διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ασκήσει δημοσιονομική σύνεση».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό η Ελληνική Κυβέρνηση να συνεργασθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της καθώς και με το ΔΝΤ» τόνισε ο Πρέσβης των ΗΠΑ Ντέηβιντ Πιρς.

Τονίζουμε την διαφοροποίηση από την πλευρά των ΗΠΑ, έχοντας στο πρόγραμμα και την συνάντηση του προέδρου Ομπάμα - Ανγκελα Μέρκελ την ερχόμενη Δευτέρα, με τις δυο εκ διαμέτρου αντίθετες ανακοινώσεις μέσα σε λίγες ημέρες.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, προκειμένου αυτές οι χώρες να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να μειώσουν κάποια από τα ελλείμματά τους».

Στη συνέχεια έρχονται οι δηλώσεις της Αμερικανικής πρεσβείας:«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό η Ελληνική Κυβέρνηση να συνεργασθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και με το ΔΝΤ»

Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει το υφιστάμενο πλαίσιο συνεργασίας με τους Ευρωπαίους εταίρους, καθώς και με το ΔΝΤ, και ήταν ο βασικός λόγος αλλαγής κυβέρνησης. Σαφώς μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν, όμως σε μια νέα βάση -προοπτική χωρίς επιπτώσεις για τον λαό.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνάντηση Τσίπρα - Πίρς - Διφορούμενη η στάση των ΗΠΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">