ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δυσαρέσκεια στην βάση της ΝΔ

Η βάση της Νέας Δημοκρατίας στέλνει μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά

Από το Ρέθυμνο μέχρι τον Έβρο. Και αυτό που ζητάει από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι Συνέδριο και να αναζητηθούν οι ευθύνες για την μεγάλη εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας.

Οι περισσότεροι πρόεδροι των ΝΟΔΕ εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για ότι η φωνή τους δεν έφτασε ποτέ στο Μέγαρο Μαξίμου και καταλογίζουν σοβαρές ευθύνες στο κύκλο των συμβούλων του Aντώνη Σαμαρά και ορισμένοι στον ίδιο.

Ήταν σοκαριστική και τραγική η ήττα, Πρέπει να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές, Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες, Αποτύχαμε οργανωτικά, Υπάρχουν ευθύνες για την εκλογική ήττα, Πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες σε ένα διευρυμένο Συνέδριο, Να γίνει συνέδριο και να βρούμε έναν νεότερο αρχηγό, Ευθύνες έχουν όλοι. Και οι αυλικοί του Σαμαρά αλλά και ο ίδιος, Πρέπει να γίνει Συνέδριο και να γίνει ένα ξεκαθάρισμα, Ο μέσος Ελληνας ψηφοφόρος αποδοκίμασε την Νέα Δημοκρατία, Το περιβάλλον Σαμαρά φταίει περισσότερο απ' όλους, Η ήττα ήταν βαριά. Πρέπει να πάμε σε Έκτακτο Συνέδριο, Πρέπει να γίνει Συνέδριο και αν θέλει να είναι ξανά πρόεδρος να ανανεώσει την εντολή που πήρε, είναι λίγα από όσα δήλωσαν τα κομματικά στελέχη της γαλάζιας παράταξης.

Η απόφαση του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά να ορίσει πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο για τη νέα περίοδο τον Κυριάκο Μητσοτάκη συζητήθηκε ευρέως στο κεντροδεξιό παρασκήνιο.

Όχι τόσο για την επιλογή του απελθόντα πρωθυπουργού όσο γιατί ο πρώην υπουργός και φερόμενος ως ένας πιθανός διάδοχος την απεδέχθη αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς στο γαλάζιο στρατόπεδο, που θεώρησαν ότι με τον τρόπο αυτό ο κ.Σαμαράς επιχειρεί να “ακυρώσει” τον κ.Μητσοτάκη, άποψη που βεβαίως δε συμμερίζεται ο ίδιος ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε συνέντευξη του το Σάββατο στην εφημερίδα Αγορά μίλησε για ανάγκη στροφής στο κέντρο, χρησιμοποίησε τον όρο “μεσαίος χώρος” και έκανε λόγο για αξιολόγηση και στη Ν.Δ, σε μία συνειδητή προσπάθεια να φέρει στη μνήμη την ομώνυμη πολιτική του στο δημόσιο.

Ο κ.Μητσοτάκης μπορεί να θεωρεί ότι με την αποδοχή της πρότασης του κ.Σαμαρά θα συμβάλλει ώστε να ανακτήσει η Ν.Δ το κεντροδεξιό της στίγμα και σαφώς σκοπεύει να συνεχίσει τις παρεμβάσεις, ωστόσο ο πρόεδρος της Ν.Δ δεν του πρότεινε τη θέση αυτή χωρίς λόγο.

Πληροφορίες για μία κίνηση τεσσάρων στελεχών, η οποία βρισκόταν όμως ακόμη στα σπάργανα, φέρεται να έπαιξε ρόλο. Ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Κωστής Χατζηδάκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη εφέροντο να συζητούν για μία πολιτική παρέμβαση, όχι φυσικά με στόχο να αμφισβητηθεί ο κ.Σαμαράς, αλλά προκειμένου να τεθούν πολιτικά ζητήματα και βεβαίως να καταγραφούν δυναμικές παρουσίες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δυσαρέσκεια στην βάση της ΝΔ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">