ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο τυπικός εκπρόσωπος του Κομματικού κράτους πρόεδρος - Δεν θέλουμε!

Του Γιάννη Κουρδομένου

Ο τυπικός εκπρόσωπος του Κομματικού κράτους πρόεδρος της Δημοκρατίας; Πραγματικά δεν θέλουμε.

Επί πολλούς μήνες διαμορφώνεται η προοπτική Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, το συζητούμε σε κύκλους ως ενδεχόμενο, και δεν θυμάμαι σε ποιες περιπτώσεις υπήρξε συναίνεση ως προς αυτήν την επιλογή.

Το άβατο για την Αριστερά προς τα υψηλά επίπεδα εξουσίας έχει τελειώσει έπειτα της λαϊκής εντολής, και το  δικομματικό σύστημα Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ μετράει τις πληγές του.

Η ιστορική ανατροπή στη χώρα μας που συντελέστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει και ανάλογη συνέχεια, και ένας τυπικός εκπρόσωπος του Κομματικού κράτους, και ειδικά δεξιός, δεν μπορεί να εκφράζει την πορεία της Αριστεράς από την λαϊκή βάση και τους αγώνες, τις θυσίες και τις διώξεις προς τη δικαίωση, μέχρι την κατάκτηση της εξουσίας.

Όπως γράφει και ο Άγγελος Μανταδάκης στην ΑΥΓΗ: Ο συζητούμενος κ. Αβραμόπουλος είναι από "άλλο χωριό". Από εκείνο που εκτρέφει καριερίστες της πολιτικής και όχι πολιτικούς της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας. Ο κ. Αβραμόπουλος δεν μας ταιριάζει ούτε σε ιστορία, ούτε σε κουλτούρα, ουτε σε νοοτροπία. Μνημονιακός και μάλιστα άνευ αντιλογίας, άριστος επικοινωνιακά, μετράει ως επαγγελματίας ένα - ένα τα βήματα της ανόδου του στο στερέωμα της εξουσίας: από δήμαρχος της Αθήνας με μεγάλη προσφορά σε... κάγκελα, αρχηγός κόμματος που δεν έφτασε ποτέ σε εκλογές, υπουργός της Ν.Δ. ως παλιννοστήσας, επίτροπος στην Ε.Ε. πρόσφατα και τώρα προαλειφόμενος για αρχηγός του κράτους.

Αν μάλιστα επιβεβαιωθεί ότι όλη η συζήτηση περί Αβραμόπουλου εισάγει καινά δαιμόνια όπως η ανταλλαγή (πάρε Πρόεδρο, δώσε μου επίτροπο), τότε οι εντυπώσεις δεν θα είναι διόλου θετικές για τη νέα κυβέρνηση.

Η Αριστερά έχει αρκετά στελέχη ευρύτερης αποδοχής στην κοινωνία, που θα μπορούσαν και τον θεσμό να τιμήσουν και την εθνική υπόθεση της δαπραγμάτευσης να στηρίξουν.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο τυπικός εκπρόσωπος του Κομματικού κράτους πρόεδρος - Δεν θέλουμε! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">