ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Α. Μέρκελ«Το ελληνικό πρόγραμμα είναι σε ισχύ και θα πρέπει να επεκταθεί»

Ανοιχτή σε συνεργασία με την Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα αλλά αναμένοντας ότι περιμένει τις προτάσεις της Ελλάδας για το πρόγραμμα της, εμφανίστηκε η Ανγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, παραμένοντας, ωστόσο, αρκετά αυστηρή στις δηλώσεις της.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος μεταξύ άλλων είπε στην γερμανική συνέντευξη Τύπου «Είχα μια πολύ φιλική συνάντηση με τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα. 

Το ισχύον ελληνικό πρόγραμμα είναι σε ισχύ και θα έπρεπε να επεκταθεί. Ελπίζω ότι θα δούμε προτάσεις σύντομα.

Η Ελλάδα διαδραμάτισε μικρό ρόλο στις σημερινές συζητήσεις της Συνόδου Κορυφής. Πρέπει να υποβάλει αυτό που θέλει.

Εγώ δεν ασχολούμαι με στρατηγικές διαπραγμάτευσης. Είμαι πρόθυμη να συνεργαστώ με τον κ.Τσίπρα. Δύο οι δυνατότητες για την Ελλάδα: Επέκταση προγράμματος, εκπλήρωσή του έως τέλος Φεβρουαρίου».

Η καγκελάριος Μέρκελ πρόσθεσε ότι συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική επιτυχία του, σημειώνοντας: «Τώρα πρέπει να δούμε τα σημεία στα οποία θα προσπαθήσουμε να βρούμε συναινέσεις»

Συνεχίζοντας, η Αγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα είτε θα κάνει το ταχύτερο αίτηση για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, είτε θα αποσαφηνίσει τη θέση της. «Το ελληνικό πρόγραμμα είναι σε ισχύ και θα πρέπει να επεκταθεί. Ελπίζω να δούμε γρήγορα προτάσεις», τόνισε.

Υποσημείωση του Γ.Κ: Κυρία Μέρκελ, λόγω του ό,τι στον παρελθόντα χρόνο, είχα το πιο πρότυπο - καινοτόμο - πρωτοποριακό πρόγραμμα στη χώρα μας, και αν υπήρχε η ενδεδειγμένη μετεξέλιξη (...) σήμερα θα ίσχυαν διαφορετικές καταστάσεις στην Ελλάδα για τους πολίτες, και για εμένα τον ίδιο,  παρακαλώ θερμά στις όποιες συναινέσεις για επέκταση του προγράμματος θα αξιώσετε ως εταίροι μας... ο Έλληνας πρωθυπουργός να αρνηθεί. 

Αν δεν υπάρξουν ειλικρινείς όροι για μια πραγματικά βιώσιμη λύση, χωρίς ταλαιπωρία των συμπολιτών μας, τον καλώ δημόσια να αρνηθεί. Στο κάτω κάτω της γραφής κάποιοι πραγματικά πληρώνουμε το μάρμαρο στην Ελλάδα, ενώ πολλοί κινούνται υποκριτικά, δεδομένου ότι στα χρόνια οικονομικής ύφεσης της Ελλάδας έχουν μεγαλύτερα έσοδα έναντι του παρελθόντος.(Εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγαλοκαναλάρχες, μεγαλοεργολάβοι, τραπεζίτες, μεγαλοδημοσιογράφοι - εκδότες, πολιτικοί - επιχειρηματίες, διορισμένοι σε υψηλόβαθμες θέσεις κ.τ.λ).
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Α. Μέρκελ«Το ελληνικό πρόγραμμα είναι σε ισχύ και θα πρέπει να επεκταθεί» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">