ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ομιλία του κ. Αν. Σαμαρά στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας


Παραλάβαμε τη χώρα στον αέρα, με έλλειμμα 9,5% του ΑΕΠ κι αδύναμη να πιάσει οποιονδήποτε στόχο εξυγίανσης. Ήταν δύο χρόνια ήδη στο Μνημόνιο κι έπεφτε έξω σε όλα. Με βαθιά ύφεση, με εκρηκτική ανεργία και με μηδενική αξιοπιστία στο εξωτερικό ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς.

Δυόμισι χρόνια αργότερα, η πολιτική της κυβέρνησής μας έφτασε τη χώρα να έχει πρωτογενή πλεονάσματα, με ανάκαμψη ήδη από τα μέσα του προηγούμενου χρόνου, με δυνατότητα να βγαίνει στις αγορές - τώρα όχι πια - με πλήρως αποκατεστημένη την αξιοπιστία της στο εξωτερικό, με την ανεργία σταδιακά να υποχωρεί και χωρίς να έχουμε ανάγκες νέου δανεισμού.
Υπήρξαν και λάθη στο διάστημα αυτό;

Ασφαλώς και υπήρξαν!
Έγιναν όλα όπως έπρεπε;
Σίγουρα όχι!

Δεν θα αναφερθώ στις χθεσινές εξελίξεις. Ακούσατε τι είπε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο Σοσιαλιστής κ. Μάρτιν Σούλτς: Ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Δηλαδή, αυτό για το οποίο προειδοποιούσα. Κι αυτό, το οποίο προσπαθούσα και προσπαθώ να αποτρέψω.

Η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ είναι ανησυχητική. Αλλά τα χειρότερα μπορούν -ακόμα- να αποτραπούν. Και αυτό είναι δική μας προτεραιότητα και δικό μας το καθήκον. Να μην αφήσουμε τη χώρα να φτάσει στο χείλος του γκρεμού.

Η κυβέρνησή μας, η κυβέρνηση των τελευταίων δυόμισι ετών, στάθηκε με επιτυχία στην μεγάλη ιστορική πρόκληση που αντιμετώπισε το καλοκαίρι του 2012: την ανόρθωση της χώρας, από το χείλος του γκρεμού όπου βρισκόταν τότε.

Πριν δυόμισι χρόνια, το θυμάστε, παραλάβαμε χάος. Και πριν δέκα μέρες παραδώσαμε χώρα! Αυτό δεν μπορεί κανείς ούτε να το παραβλέψει, ούτε να το αγνοήσει.

Βγάλαμε τη χώρα από την κρίση, κι ας μη το αναγνωρίζουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Εμείς μικρόψυχοι δεν θα γίνουμε ποτέ. Και θα βάζουμε πλάτη για να προχωρήσει η χώρα και να βγει οριστικά από την κρίση.

Σας το λέω, λοιπόν, προκαταβολικά: Από τη θέση της Αντιπολίτευσης, θα στηρίζουμε οτιδήποτε σωστό. Και θα στηλιτεύουμε οτιδήποτε είναι λάθος. Δεν θα διστάσουμε ούτε να ψηφίζουμε κάτι σωστό, ούτε να καταψηφίζουμε κάτι το επικίνδυνο για τον Τόπο. Αυτό να γίνει ξεκάθαρο.

Αν επιλέξει η νέα κυβέρνηση συνέχιση την πολιτικής που είχαμε ξεκινήσει εμείς, με τις όποιες διορθώσεις είναι απαραίτητες, εμείς θα τη στηρίξουμε. Καθαρά! Το πώς βέβαια θα χειριστεί το εσωτερικό της πρόβλημα αξιοπιστίας - δηλαδή άλλα να υπόσχεσαι κι άλλα να κάνεις - είναι δικό της θέμα. Εμάς εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να μην ξανακυλήσει η πατρίδα μας στην κρίση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ομιλία του κ. Αν. Σαμαρά στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">