ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μελλοντικό ειρηνευτικό σχέδιο Πούτιν, Μέρκελ, και Ολάντ

Πέντε ώρες κράτησε η κρίσιμη συνάντηση για το ουκρανικό ζήτημα μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν, Ανγκελας Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ στη Μόσχα.

Οι «εποικοδομητικές» και «ουσιαστικές» διαπραγματεύσεις μεταξύ των 3 ηγετών επέτρεψαν να υπάρξει μία συμφωνία για την «προετοιμασία» ενός μελλοντικού ειρηνευτικού σχεδίου που θα περιλαμβάνει τις γαλλογερμανικές προτάσεις και εκείνες των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου.

Οι ηγέτες συμφώνησαν κατά τη διάρκεια των «εποικοδομητικών συνομιλιών» αυτών να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού προκειμένου να συντάξουν ένα κοινό έγγραφο σχετικά με την εφαρμογή μίας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το ειρηνευτικό σχέδιο θα περιλαμβάνει και τις γαλλογερμανικές προτάσεις και αυτές που έχουν θέσει στο τραπέζι ο Ρώσος και ο Ουκρανός πρόεδρος. «Βάσει της πρότασης από την καγκελάριο της Γερμανίας και τον πρόεδρο της Γαλλίας, ένα μελλοντικό κοινό έγγραφο για την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ θα πρέπει τώρα να επεξεργαστεί» δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ μετά τις πολύωρες συνομιλίες της Μόσχας. Μάλιστα οι τρεις ηγέτες αναμένεται να έχουν τηλεφωνική συνομιλία την Κυριακή για να συζητήσουν εκ νέου αυτό το σχέδιο. Ο Φρανσουά Ολάντ και η Άνγκελα Μέρκελ έχουν ήδη αναχωρήσει από τη Μόσχα.

Άνγκελα Μέρκελ,  Φρανσουά Ολάντ και  Βλαντιμίρ Πούτιν  έχουν συναντηθεί ή έχουν συνομιλήσει για το ουκρανικό πρόβλημα περισσότερες από 40 φορές τον τελευταίο χρόνο.

Οι 3 ηγέτες αναμένεται την Κυριακή να έχουν μία τηλεφωνική συνδιάλεξη προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το ειρηνευτικό σχέδιο το οποίο στοχεύει στον τερματισμό των συγκρούσεων που μαίνονται εδώ και 10 μήνες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μελλοντικό ειρηνευτικό σχέδιο Πούτιν, Μέρκελ, και Ολάντ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">