ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Τεταμένη σχέση μεταξύ του Μαριάνο Ραχόι και του Αλέξη Τσίπρα»

«Η ισπανική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης κατά τις πρώτες ημέρες της θητείας της. Οι δημόσιες δηλώσεις, αλλά προπαντός τα προσωπικά κι ιδιαίτερα σχόλια, το κάνουν σαφές», προσθέτει η El País, διαπιστώνοντας πως «ο Ραχόι κι η ομάδα του γνωρίζουν σαφώς πως ό,τι κερδίσει ο Τσίπρας θα κεφαλαιοποιηθεί αμέσως από το Podemos. 

Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει 'πολιτική μεταδοτικότητα' μεταξύ της Ελλάδας και της Ισπανίας, αλλά γνωρίζει πως ο Πάβλο Ιγλέσιας θα επωφεληθεί από όποια επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα. 

Για παράδειγμα, εάν καταφέρει να εγκριθεί η προεκλογική του εξαγγελία για κατώτατο μισθό 751 ευρώ, όταν στην Ισπανία ο Ραχόι έχει παγώσει έως το 2015 το αντίστοιχο ποσόν στα 648,6 ευρώ, με ελάχιστη αύξηση κατά μόνον 3 ευρώ, αυτή η επιτυχία αυτομάτως θα χρησιμοποιηθεί κατά του ΡΡ».



Στην ιδιαίτερα τεταμένη σχέση που διαπιστώθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και του Ισπανού ομολόγου του Μαριάνο Ραχόι κατά τη χθεσινή σύνοδο κορυφής της ΕΕ, αναφέρονται τα σημερινά δημοσιεύματα στον Ισπανικό Τύπο, υπογραμμίζοντας επίσης την πιθανή προοπτική για την επίτευξη μίας τελικής συμφωνίας μεταξύ των Αθηνών και των Βρυξελλών.

«Για τον Ισπανό πρωθυπουργό το τρέχον πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η ανάπτυξη κι η δημιουργία θέσεων εργασίας».


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Τεταμένη σχέση μεταξύ του Μαριάνο Ραχόι και του Αλέξη Τσίπρα» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">