ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους στην Αθήνα

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧ. ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ, ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΙΛΙΣΣΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Στον  αρχαιολογικό χώρο που αρχίζει από την Πύλη του Αδριανού και φθάνει μέχρι την  πηγή της Καλλιρόης, στις όχθες του Ιλισού, θα γίνει η ξενάγηση σε εξαίρετα μνημεία, όπως ο Ναός του Ολυμπίου  Διός, η Πύλη του Αδριανού και τα άλλα μνημεία, όπως το ρωμαϊκό βαλανείο, τις πύλες του Θεμιστόκλειου τείχους και τα παριλίσια μνημεία.

Συγκεκριμένα  θα ξεναγηθούμε στην πύλη του Αδριανού, την θριαμβική αψίδα ύψους 18μ και πλάτους 13μ, που ιδρύθηκε από τους Αθηναίους προς τιμήν του αυτοκράτορα Ανδριανού για τα πολυάριθμα έργα του στην Αθήνα. Η ξενάγηση θα συνεχιστεί με το Ναό του Δία, ένα από τα σημαντικότερα και αρχαιότερα ιερά της Αθήνας, η ανέγερση του οποίου άρχισε από τον Πεισίστρατο το 515πΧ και ολοκληρώθηκε επί του φιλέλληνα αυτοκράτορα Ανδριανό το 131πΧ. Θα συνεχίσουμε με το Ρωμαϊκό Βαλανείο, ένα μεγάλο λουτρικό συγκρότημα με θαυμάσια ψηφιδωτά δάπεδα και πολύχρωμες μαρμάρινες πλάκες  που οικοδομήθηκε επί  Αδριανού μεταξύ των ετών 124 και 131μΧ.

Κατόπιν θα μεταβούμε στα παριλίσσια μνημεία που βρίσκονται στην  κοιλάδα του ποταμού, όπως είναι το δικαστήριο “επί Δελφινίω”, το ναό του Κρόνου και της Ρέας, τα εργαστήρια -όπως το  βυρσοδεψείο και το ελαιοτριβείο καθώς και τις κατοικίες του 10ου -12ουμΧ αιώνα, όπως και το χώρο που υπήρχε η πηγή της   Καλλιρρόης

Η συνάντηση θα είναι στις 11πμ στο σταθμό Μετρό Ακρόπολη
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής
Μιμίκα Θεοδωρίδου 2108963660 (10πμ-2μμ) - 6982209948
ή στο Email : ena.drasi@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους στην Αθήνα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">