ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Eurogroup: Ελάχιστες οι πιθανότητες για συμφωνία σήμερα

Περιορισμένες είναι οι προσδοκίες για συμφωνία Ελλάδας – εταίρων στο σημερινό έκτακτο Eurogroup, καθώς οι δύο πλευρές φαίνεται να μην μπορούν να καλύψουν την απόσταση που τους χωρίζει παρά τις εντατικές διαπραγματεύσεις.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι το «θρίλερ» θα παραταθεί τουλάχιστον έως τις 16 Φεβρουαρίου, οπότε συνεδριάζει το τακτικό Eurogroup.

Ενδεικτική του κλίματος, σύμφωνα με την Καθημερινή, είναι η δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που φέρεται να επισήμανε, μεταξύ άλλων, τον κίνδυνο «οι δρόμοι της Ελλάδας και της ΕΕ να χωρίσουν, καθώς η Ευρώπη δεν θα δεχτεί εκβιασμούς». Ο πρόεδρος της Κομισιόν την Τρίτη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.

«Πρέπει να σεβαστούμε την ελληνική ψήφο αλλά και τους κανόνες της ΕΕ» δηλώνει σε συνέντευξή του στη Le Monde ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Το μήνυμα Α.Τσίπρα στο fb

Μια φωτογραφία της Βουλής την ώρα που χιονίζει ακόμη και στο Σύνταγμα και τη φράση «η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα» επέλεξε να ανεβάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον λογαριασμό του στο Facebook λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup.

«Βάζουμε τους ανθρώπους αυτής της χώρας πάνω απ’ όλα. Στο Eurogroup θα βρίσκεται η Ελλάδα. Τα 10 εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες που υπέφεραν άδικα τόσο χρόνια. Οι 1,5 εκατομμύριο άνεργοι. Οι 2,5 εκατομμύρια φτωχοί. Οι 300.000 νέοι και νέες που έφυγαν μετανάστες στο εξωτερικό. Αυτοί θα είναι στο Eurogroup».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Eurogroup: Ελάχιστες οι πιθανότητες για συμφωνία σήμερα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">