ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τα διαπλεκόμενα media έγιναν πάρα πολλά στην Αττική

Του Γιάννη Κουρδομένου

Το πρόβλημα σήμερα στη χώρα μας είναι ότι τα media έγιναν πάρα πολλά, σε πλήρως άναρχο καθεστώς, και δεν είναι μονάχα τα συμφέροντα των βιομηχάνων, είναι και τα συμφέροντα πάσης φύσεως διαπλεκόμενων με σειρά ΜΜΕ της ιδίας και άλλης μορφής.

Τα κόμματα δεν γνωρίζω να έχουν μια συγκεκριμένη - στοχευμένη - πολιτική όσων αφορά τα ΜΜΕ - ραδιοτηλεοράσεις - ώστε να συγκεκριμενοποιηθεί τι θα ισχύει ειδικά στον Ν.Αττικής του μισού πληθυσμού της χώρας.

Αν δεν συγκεκριμενοποιηθεί τι θα ισχύσει στην Ελλάδα, και ειδικότερα στο Ν.Αττικής με τα ΜΜΕ, και ανεξέλεγκτα όποιοι διαθέτουν το κεφάλαιο παράλληλα διαθέτουν και σειρά ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, και εκατοντάδες εργαζομένων ως ''καβάτζα'' επιχειρηματολογίας, δεν πρόκειται ποτέ να διαμορφωθεί ένα υγιές πολίτευμα.

Το αυταπόδεικτο γεγονός στη χώρα μας, τόσο οι πολιτικοί, όσο και οι πολίτες, να εναρμονίζονται με τα υφιστάμενα κάθε λογής διαπλοκής, εκμαυλίζουν το πολίτευμα. Σαφώς έχοντας τη δυνατότητα να καλύπτουν ειδησιογραφικά  όσα επιθυμούν τα κόμματα - πολιτικοί - για τις δικές τους επιδιώξεις, τόσο οι πολιτικοί, όσο και οι πολίτες, κλείνουν τα μάτια διαχρονικά στον εκμαυλισμό της δημοκρατίας, στην αντισυνταγματικότητα, και στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό που υιοθέτησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 

Η κατάσταση έχει ξεφύγει, και χρειάζονται οι πολιτικές συγκεκριμενοποίησης ενός πλαισίου ισοκατανομής δημόσιων και ιδιωτικών ΜΜΕ - Ραδιοτηλεοπτικών - σε επίπεδο νομού, νομών, ώστε να διασφαλίζεται η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στο κοινοβούλιο, και να μην είναι εξαρτώμενη εσωτερική διαδικασία κομμάτων, και γνωριζόντων της διαπλοκής.

Τέλος, υπάρχουν οι προτάσεις αρκετών αριστερών για πλατφόρμα δημόσιας διαβούλευσης, ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται για τις εσωτερικές διαδικασίες των κομμάτων, τα μέλη να μπορούν από την πλατφόρμα να θέτουν τις προτάσεις, αντιδράσεις, διαμαρτυρίες, η την κριτική τους για όσα ασκούνται, και με την συμμετοχή των υπολοίπων πολιτών, οι οποίοι εκτός του να ενημερώνονται θα μπορούν να παρεμβαίνουν. 
(Αυτό σημαίνει μια νέα βάση δημόσιας ραδιοτηλεόρασης - Απόλυτα Δημοκρατική και ανοιχτή στη κοινωνία, και όχι κάτι αντίστοιχο των sosial media)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα διαπλεκόμενα media έγιναν πάρα πολλά στην Αττική Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">