ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νίκος Παππάς: Επανίδρυση της ΕΡΤ - Nομοσχέδιο για διαφανή αδειοδότηση (Video)



Με την φράση «η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ, γιατί ο λαός το αποφάσισε», ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ανήγγειλε από το βήμα της Βουλής την  επανίδρυση της ΕΡΤ.

Εντός ενός μήνα έρχεται στην Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο με το οποίο θα καθορίζεται η επανίδρυση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επαναφέρει την κανονικότητα στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, και θα κινηθούν με βάση το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία.

Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς,  τόνισε ότι θα εφαρμοστούν όσα έχει προβλέψει ο νόμος σε σχέση με την προκήρυξη διαγωνισμών για την ανοιχτή και διαφανή αδειοδότηση ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Υποσημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Πρωτοστάτησα σε ένα χώρο (στα FM) αντιδρώντας στο κρατικό μονοπώλιο ραδιοτηλεόρασης, δηλώνοντας εμπράκτως ο,τι όσα ίσχυαν, όπως ίσχυαν, δεν εξέφραζαν τον πολίτη, ούτε την δημοκρατία στη χώρα μας.

Γνωρίζετε καλά ότι τα κόμματα εξουσίας εκείνης της περιόδου (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) υπονόμευσαν τη Δημοκρατία, τους πρωτεργάτες ενός χώρου στη χώρα μας, και ενώ χαράξαμε το δρόμο της μετεξέλιξης που ακολούθησαν και οι ίδιοι στη συνέχεια, (βλέπε Έβερτ κ.τ.λ) αντί αδειοδότησης δεχτήκαμε επανειλημμένα διώξεις και κατασχέσεις, έπειτα αιτήσεων και παραβόλων στην πολιτεία.

Η δικαιοσύνη υπήρξε μεροληπτική υπέρ του συστήματος, δικαιώνοντας ακόμη και καταχρηστικές διώξεις που τελέστηκαν κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, ενώ συνολικά γνωρίζουμε τα απαλλακτικά βουλεύματα για ανάλογες περιπτώσεις εφοπλιστών, εργολάβων, κ.τ.λ.

Δικαιωματικά στα νότια προάστια Αττικής, και τη Γλυφάδα, σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους που πρωτοστάτησαν στα FM, και πιλοτικά στην τηλεόραση, έπρεπε να υφίσταται είτε μια δημόσια, είτε μια  ιδιωτική ραδιοτηλεοπτική δομή, και κάποιοι πολιτικοί - κόμματα στέρησαν από τα Νότια προάστια αυτή τη δυνατότητα, ενώ συνέδραμαν υπέρ των διαπλεκόμενων με άπειρους τρόπους.

Επαναλειτουργία της ΕΡΤ, άρα όλων των ραδιοτηλεοπτικών μέσων σε μια ψηφιακή πλατφόρμα, χωρίς ενδεδειγμένη πολιτική ισοκατανομής και δικαίωση όσων πρωτοστάτησαν στα FM, συνεπάγεται τεράστιας αδικίας.

Αναμένουμε την δικαίωση και τη Δημοκρατία, και την επανόρθωση όπως απαιτείται σε αυτής της μορφής περιπτώσεις, αν και είναι απίθανο σήμερα να μπορεί να υπάρξει, έπειτα όσων έχουν ισχύσει και ισχύουν.

Ίσως είναι λίγο δύσκολο για τον κ.Παππά, ακόμη και για το σύνολο της κυβέρνησης, να κατανοήσουν επαρκώς τι εννοεί ένας πολίτης, που επί τέσσερις δεκαετίες ήταν διωκόμενος στη χώρα του, από κυβερνήσεις που χάριζαν απλόχερα σε όσους ακολούθησαν, εκ του ασφαλούς, ακολουθώντας τη δική μας πεπατημένη. (Το δρόμο που χαράξαμε χωρίς αναγνώριση και αδειοδότηση, ώστε να κερδίζουν περισσότερα διαπλεκόμενοι εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοδημοσιογράφοι, και κάποιοι πολιτικοί - κόμματα, ενώ μας στέρησαν τη φυσική - ομαλή - μετεξέλιξη, και το αναφαίρετο δικαίωμα διαβίωσης - το ψωμί)


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νίκος Παππάς: Επανίδρυση της ΕΡΤ - Nομοσχέδιο για διαφανή αδειοδότηση (Video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">