ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O Προκόπης Παυλόπουλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 233 ψήφους

Με 233 ψήφους, η Ολομέλεια της Βουλής εξέλεξε τον Προκόπη Παυλόπουλο έβδομο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τον κ. Παυλόπουλο ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, και των ΑΝΕΛ.

Απουσίαζαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης της ΝΔ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν θα προσέλθει, επειδή δεν ήθελε να καταψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξανδρος Κοντός της ΝΔ (βρίσκεται στο εξωτερικό) και ο Σάββας Αναστασιάδης (βρίσκεται στο εξωτερικό), επίσης της ΝΔ.

O κ. Μητσοτάκης λέει ότι στην παρούσα συγκυρία θα επιθυμούσε για τη θέση του Προέδρου ένα μη πολιτικό πρόσωπο.

«Δεν έχω πειστεί, μέσα από την πολιτική του διαδρομή, ότι είναι ο πιο κατάλληλος για πρόεδρος της Δημοκρατίας» σημειώνει στη σελίδα του στο Facebook ο κ. Μητσοτάκης.

Τη διαφωνία τους εκφράζουν τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση του κόμματός τους στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Δημήτρης Κοδέλας, η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Σωτηρίου, με ανακοινώσεις τους, δηλώνουν αντίθετοι στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Παυλόπουλο.

Η ύψιστη τιμή μετατρέπεται από αυτή τη στιγμή σε ύψιστο χρέος, δήλωσε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώπιον της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, και αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου, η οποία τού ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O Προκόπης Παυλόπουλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 233 ψήφους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">