ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στον αγώνα κατά του φασισμού οι πολίτες είμαστε μόνοι

Η δική της Χρυσής Αυγής είναι σε εξέλιξη, και συγκεκριμένα στην 49η εβδομάδα, και αισίως έπειτα από τις ημέρες 111- 112 θα περάσει σε νέα φάση το νέο έτος.

Οι παραλήψεις της πολιτείας, και των αστικών κομμάτων, είναι δεδομένες στην άνοδο του φασισμού στη χώρα μας, και η άνοδος φέρει αυτούσια πολιτική - κομματική σφραγίδα. 

Εμείς, έχοντας μια ιδιότυπη κατάσταση εσωτερικού Φασισμού, στη πόλη της Γλυφάδας, παρακολουθούμε τις εξελίξεις της δίκης, έστω και χωρίς αναρτήσεις, διότι η άνοδος του Φασισμού στη χώρα μας έχει άμεση σχέση με τα αστικά κόμματα και πολιτικούς οι οποίοι βρίσκονται και στα έδρανα του δήμου Γλυφάδας.

Έχοντας και εμείς τοπικά, ένα εσωτερικό φασισμό με την ανοχή της τοπικής κοινωνίας, και σειρά διώξεων και κατασχέσεων, κάτω από ύποπτες μεθοδεύσεις για το κλείσιμο του τοπικού Ρ/Σ, την ίδια περίοδο που συγκεκριμένα κόμματα - πολιτικοί διοικούσαν το δήμο Γλυφάδας, και παρείχαν απλόχερα βεβαιώσεις και άδειες σε συγκεκριμένα συμφέροντα, όπως και τις παρανομίες τους σε σύννομες αιτήσεις επί δυο δεκαετίες, αναλογιζόμαστε τις ευθύνες των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών στην διαμόρφωση της ανόδου του φασισμού, ο οποίος έχει αρχικά σφραγίδα οικονομικών συμφερόντων.

Όπως ανέφερε προ ημερών η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα, στον αγώνα κατά του φασισμού οι πολίτες είμαστε μόνοι, και αποδεικνύεται περίτρανα και στη τοπική κοινωνία της Γλυφάδας, στην οποία μια μικρή κλίκα έστησε σειρά διώξεων και κατασχέσεων κατά των πρωτεργατών στα FM, ώστε στη συνέχεια να διαμορφωθεί η γνωστή ΔΙΑΠΛΟΚΗ για τα οφέλη των πολιτικοοικονομικών ολιγαρχών. 

Στον αγώνα κατά του φασισμού οι πολίτες είμαστε μόνοι

Για μία ακόμη φορά έγινε σαφές σε όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους ότι η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από το πολιτικό σκηνικό το οποίο διαμορφώνουν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Η δίκη, η οποία ξεκίνησε στις 20 Απριλίου 2015, έχει καταδείξει μέχρι σήμερα με απόλυτη ευκρίνεια την δράση της εγκληματικής οργάνωσης επί 30 χρόνια τώρα. 

Η δράση αυτή, η οποία ενισχύθηκε από την ανοχή του κράτους, της Αστυνομίας και άλλων συγκεκριμένων παραγόντων, είχε αποτυπωθεί στην πληθώρα των δικαστικών αποφάσεων για τα διάφορα εγκλήματα των στελεχών αυτής της οργάνωσης, αλλά η μεγάλη διαφορά είναι ότι επιτέλους είναι κατηγορούμενη και η ηγεσία της, δηλαδή οι άνθρωποι που διευθύνουν, διατάζουν και κατευθύνουν την εγκληματική οργάνωση αυτή.

Προφανώς αυτό κάποιους ενοχλεί και για τον λόγο αυτό παρατηρούμε ότι στη πολιτική σκηνή επιχειρείται ένα ξεδιάντροπο ξέπλυμα του φασισμού και των ηττημένων του 1945, αφού σύμφωνα και με την ομολογία του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, οι Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών ναζί, είναι οι «παππούδες» και οι «πατεράδες» των χρυσαυγιτών, οι πρόγονοί τους ιδεολογικά, και ενίοτε κυριολεκτικά.

Οι πρόσφατες εμφανίσεις κυβερνητικών στελεχών αγκαλιά με νεοναζί βουλευτές αλλά και δηλώσεις, προσβάλλουν την μνήμη των νεκρών και των υπολοίπων θυμάτων του φασισμού, νομιμοποιώντας ουσιαστικά τη δράση των ταγμάτων εφόδου και προτάσσοντας την λογική του «περασμένα, ξεχασμένα».

Για μας που μείναμε πίσω, και για τη μνήμη των δικών μας προγόνων, τίποτα δεν πέρασε, τίποτα δεν θα ξεχαστεί.

Στον αγώνα κατά του φασισμού οι πολίτες είμαστε μόνοι

Όποιοι πιστεύουν ότι οι θιασώτες του φασισμού και των νεοναζιστικών μορφωμάτων μπορούν να εκδημοκρατισθούν, είναι πολιτικά αφελείς και επικίνδυνα ανιστόρητοι, είτε σε συνδυασμό με αυτά, εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες.

Μπορεί ο φασισμός να μην είναι γονιδιακός, η ρήξη όμως μαζί του είναι η μόνη λύση, όπως η μάχη του σώματος απέναντι στον καρκίνο.

Οικογένεια και φίλοι Παύλου Φύσσα

Σημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Μας ενδιαφέρει η άνοδος του Φασισμού, διότι ειδικά στη Γλυφάδα, και τα νότια προάστια Αττικής, έχουμε μια σειρά από φυσικούς αυτουργούς της ανόδου, οι οποίοι σαφώς μετέχουν πολλών κομμάτων.

Για τους εκλεκτούς συμπολίτες μας, δεν είναι Φασισμός μια στενή κλίκα βολεμένων με καλές αποδοχές, να στήνουν φιέστες επηρεασμού των υπολοίπων, ώστε να βρεθούν στην διοίκηση του δήμου, και στη συνέχεια συνολικά να παρανομούν σε σύννομες αιτήσεις μας, ενώ έχουν φροντίσει για δεκάδες ρουσφέτια των ημέτερων τους, και εμείς δεν λειτουργούμε επί 12 χρόνια.

Αλήθεια, τι είχαν επενδύσει οι ημέτεροί τους έμμισθοι του δήμου, ποιες είναι οι περγαμηνές τους, και ποια η διαδρομή τους τοπικά ; 

''Πολλές φορές είναι προτιμότερο οι φασίστες να σε σκοτώσουν με τη μία παρά να σκοτώνουν καθημερινά''

Όσοι σήμερα έχουν τους δικούς τους λόγους, να δίνουν χείρα βοηθείας σε κάθε λογής Φασισμό, και φασιστικού τύπου μεθοδεύσεις, δεν διαφέρουν απ' όσους ενίσχυσαν την άνοδο του φασισμού στη χώρα μας.  

Πολλές οικογένειες, οι φασιστικές οικογένειες της χώρας μας, τις σκοτώνουν επί δεκαετίες, ενώ οι ίδιες έχουν άμεσα και τεράστια χρηματικά οφέλη.

Μια από αυτές είναι του Λάτση, ο οποίος ανεβάζει κυβερνήσεις και διοικήσεις - δημάρχους, μαζί με τα τσιράκια του της οικονομικής μαφίας, και παράλληλα όποτε το επιθυμούν, η εκάστοτε ηγεσία, νομοθετεί για τα συμφέροντά τους.

Ενδεικτικό παράδειγμα, η πρόσφατη ψήφιση νόμου για καζίνο στο Ελληνικό, μετά από αίτηση - απαίτηση του Σπύρου Λάτση, ενώ στον αντίποδα ουδέποτε πέρασαν σε ένα νόμο τις δικές μας προτάσεις η αιτήσεις. Γιατί; Δεν είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ; Κυβερνά ο λαός, η το λόμπι των εφοπλιστών και του κεφαλαίου; 

Στα Νότια προάστια και τη Γλυφάδα, δεν άφησαν ούτε ένα ραδιόφωνο, τα κατάσχεσαν όλα έπειτα από αιτήσεις και παράβολα, ώστε να ενισχύσουν την άνοδο του φασισμού, και τα άμεσα οφέλη του κεφαλαίου, των αστικών κομμάτων, πολιτικών, κ.α. ( Πράγματι το πέτυχαν) 

Έχετε ξεχάσει τον Καρατζαφέρη, υπάλληλοι του οποίου βρίσκονται πίσω από το κλείσιμο τοπικών σταθμών στα νότια και τη Γλυφάδα; Έχετε ξεχάσει τους άλλους οικονομικούς χαφιέδες - δοσίλογους , καταδότες, μηνυτές, οι οποίοι ευεργετήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, και ενώ λειτουργούσαν με ληγμένες άδειες, κατέθεταν μηνύσεις στους υπολοίπους ; 

Για εμάς ο Φασισμός είναι πολυδιάστατος, και παράγωγά του υφίστανται στη συνολική λειτουργία του Ελληνικού λαού. Ειδικά στη Γλυφάδα, γνωρίζω αμιγώς φασίστες από την αριστερά μέχρι την ακροδεξιά, οι οποίοι/ες στην λειτουργία τους, έχουν κοινά χαρακτηριστικά, και όσα αποδέχονται και εφαρμόζουν στην Χ.Α. 

* Ο απολυταρχικός τρόπος διακυβέρνησης, από έναν συγκεκριμένο αρχηγό, και ένα μικρό team στη λήψη αποφάσεων, όπως και η αποξένωση όσων συμμετείχαν στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση, ενέχει στοιχεία μοντέρνου φασισμού ο οποίος διαμορφώνεται από τοπικούς ''κομματάρχες'' για τα προσωπικά τους συμφέροντα, ενώ εμείς είχαμε προτείνει το συλλογικό συμφέρον λαού και τόπου.

* Το ανάλογο και στην τοπική αυτοδιοίκηση, Ο.Τ.Α, ειδικά στη Γλυφάδα, σε ένα δήμο που ο ρόλος των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων ουδεμία σχέση έχει με την αντιπολίτευση, και περιορίζεται σε προσωπικά συμφέροντα πρωτοκλασάτων παραταξιακών, δημάρχων, αντιδημάρχων, και ημέτερων.

* Θα κριθούμε συνολικά στο τέλος, τόσο οι επηρεαζόμενοι από τον φασισμό, οι οποίοι αρνούνται τη ταξική πάλη, όπως και να αποδοθεί δικαιοσύνη, ειδικά στα ερτζιανά του Ν.Αττικής, στον οποίο έχουν μονοπώλιο πέντε - έξι οικογένειες, και οι υπόλοιποι είναι σχεδόν ''διακοσμητικά στοιχεία'', όσο και εμείς για τις δικές μας προτάσεις, άμεσης ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ από την κυβέρνηση LOW POWER, η τουλάχιστον ΤΟΠΙΚΩΝ θυγατρικών της ΕΡΤ, οι οποίες δεν έγιναν νόμος του κράτους.  

# Ζήτω η διαπλοκή της DIGEA και των ολιγαρχών !!! Δεν είναι Φασισμός μια χούφτα οικογένειες να είναι οι ιδιοκτήτες του 80% των ραδιοτηλεοράσεων του Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ, και να βρίσκονται στο χώρο επί 27 χρόνια ; Η ταξική πάλη, ως στοιχείο υγιούς δομής της κοινωνίας, δεν υφίσταται, διότι το φρόντισαν οι κύριοι οπαδοί της υπεραξίας και του άμεσου οφέλους των λίγων. ( Χωρίς το φτηνό εργατικό προσωπικό, οι εφοπλιστές, και οι μεγαλοδημοσιογράφοι, είναι ένα τίποτα, διότι δεν θα μπορούν να παράξουν τίποτα. ) 

Την υπεραξία, η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την αποδέχονται είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο χιλιάδες άτομα, ακόμα και οι ''αριστεροί'', ενώ προσωπικά δεν την δέχτηκα ποτέ, και έτσι επί δεκαετίες έχασα πάρα πολλά, ευελπιστώντας ότι θα έρθει η ημέρα πραγματικής δικαιοσύνης του λαού. 

Σαφώς η συνολική κατάσταση είναι σύνθετη σε μια καπιταλιστική Ε.Ε., και στην Ελληνική κοινωνία, η οποία στο 67% είπε όχι, και το όχι τους έγινε τρίτο μνημόνιο. 

Πως μπορεί να προκύψει η ταξική πάλη όταν το κεφάλαιο ασκεί τον πλήρη έλεγχο της ''παραγωγής'', η αν προτιμάτε της DIGEA, και του ΥΜΗΤΤΟΥ, καθώς επίσης όταν έχει εξασφαλίσει το προνόμιο των αδειών και των βεβαιώσεων λειτουργίας, έστω και ληγμένων;

Πόσες φορές θα αγοράσουμε εξοπλισμούς, οι οποίοι κοστίζουν πολλά χρήματα, ώστε τα οργανωμένα συμφέροντα και η πολιτεία να μας ληστεύει, με διώξεις και κατασχέσεις, ενώ ακόμα και οι αριστεροί να μας αποκαλούν πειρατές, και οι επιχειρηματίες της Γλυφάδας να μην μας παρέχουν όσα παρέχουν επί δεκαετίες στα διαπλεκόμενα ;  

Η ταξική πάλη, αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά της όταν ακόμα και οι αριστεροί έχουν αφομοιώσει τα στοιχεία του καπιταλισμού, και δεν επιθυμούν άμεσα την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε., καθώς και τη διαμόρφωση όρων αποδέσμευσης από τον καπιταλισμό.  

Ο φερόμενος αριστερός, κλείνει το μάτι στον καπιταλισμό όταν του δοθεί η δυνατότητα να κερδίσει πολλά χρήματα, και ενώ είναι οπαδός του καπιταλισμού παριστάνει τον οπαδό της αντικαπιταλιστικής αριστεράς για περισσότερα οφέλη. 

Έχουμε σήμερα στις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ αντικαπιταλιστική αριστερά;

Η κοινωνία αγκαλιάζει την αντικαπιταλιστική αριστερά αντί της καπιταλιστικής δεξιάς; Πως θα νικηθεί ο καπιταλισμός, ο οποίος κινείτε στη βάση αδικίας των πολλών για την ωφέλεια των λίγων, όταν η κοινωνία χειραγωγείται από άκρατους καπιταλιστές, (και είναι καθαρά καπιταλιστική), και ακόμα και οι υποστηριχτές της αριστεράς έχουν ως βασικό δεδομένο τα περισσότερα χρήματα; 

Εγώ ποτέ δεν είχα ως δεδομένο τα περισσότερα χρήματα, είχα ως βασικό δεδομένο δομές συνεργατικές, δημόσιες, δημοτικές, συνεταιριστικές, όπου όλοι θα βρίσκονται στον ίδιο συντελεστή αποδοχών, και ακόμα και ο δήμαρχος θα λαμβάνει όσα χρήματα λαμβάνει ο εργαζόμενος του δήμου. Καμία απολύτως διαφοροποίηση, ούτε ιδιαίτερα προνόμια. 

Πείτε μας και εσείς, οι οποίοι πολιτεύεσθαι, ποια είναι τα πιστεύω σας, και τι προτείνατε για το πλαίσιο των Ο.Τ.Α; 

Να υπάρξει ένας εξορθολογισμός όσων αφορά τις αποδοχές του συνόλου, και να εξισωθεί ο μισθός του εργαζομένου στους Ο.Τ.Α με τις αποδοχές του αιρετού δημάρχου. Αυτό είναι το ορθό μοντέλο υγιούς δημοκρατίας. 

Μη ξεχνάτε ότι στους Ο.Τ.Α έχουμε σειρά πτυχιούχων εργαζομένων, είτε 20, είτε 25 χρόνια, οι οποίοι διαθέτουν περισσότερη εμπειρία από τον εκάστοτε δήμαρχο, και δεν λαμβάνουν ούτε το ήμισυ των αποδοχών του, ενώ ο κάθε κομματικός δήμαρχος φροντίζει οι κολλητοί, και οι ημέτεροι, να λαμβάνουν το ήμισυ των αποδοχών του, χωρίς καμιά εμπειρία. Βλέπω πολύ φασισμό σε όσα ισχύουν, και ειδικότερα μοντέρνο φασισμό.

ΕΞΩ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στον αγώνα κατά του φασισμού οι πολίτες είμαστε μόνοι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">