Φραστική επίθεση δέχθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο Λονδίνο από μικρή ομάδα συγκεντρωμένων, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε η Ελλάδα με τα Σκόπια για την ονομασία της ΠΓΔΜ.
Με τον κ. Τσίπρα να αποχωρεί από το Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου (The Hellenic Centre) στο 16-18 Paddington Street, όπου είχε συνάντηση/συζήτηση με νέους Ελληνες επιστήμονες την Δευτέρα, ορισμένοι που περίμεναν έξω, από την άλλη πλευρά του δρόμου, άρχισαν να χειροκροτούν.
Κάποιοι άλλοι άρχισαν να φωνάζουν «εεεεεε», «προδότη», «ντροπή σου», «Η Μακεδονία είναι ελληνική». Ο πρωθυπουργός, δεν αντέδρασε και χαμογελώντας μπήκε στο αυτοκίνητο και αποχώρησε.
Στο Λονδίνο εξακολουθεί να βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου μετά τις χθεσινές αποδοκιμασίες που δέχθηκε έξω από το Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου για τη συμφωνία για το Σκοπιανό, αναμένεται να έχει σήμερα νέες συναντήσεις για την οικονομία στη βρετανική πρωτεύουσα.
Πλήθος αποδοκιμάζει τον Π. Καμμένο του πετάει αντικείμενα και τον φωνάζει «Προδότη»
Το πλήθος επιτίθεται λεκτικά στον ΥΠ.ΑΜ, Πάνο Καμμένο, και του φωνάζει προδότη. Το βίντεο είναι από κινητό και τραβήχτηκε κατά την παρουσία του Πάνου Καμμένου στη Σχολή Μηχανικών του Στρατού στο Λουτράκι
Ο Ιβάνοφ δεν υπέγραψε την συμφωνία για το Σκοπιανό
Ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβανόφ δεν υπέγραψε την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ για το Σκοπιανό.
Ο Ιβανόφ ανακοίνωσε την απόφασή του εξηγώντας ότι ενεργούσε πάντα υπεύθυνα και ασκούσε τα δικαιώματά του και τα καθήκοντά του στο πλαίσιο του Συντάγματος, των νόμων και των συμφερόντων της χώρας.
Επίσης, ανέφερε ότι δεν έχει εντολή να υπογράψει το διάταγμα περί έκδοσης του νόμου επικύρωσης επειδή ένας από τους άξονες της πολιτικής του στο εκλογικό πρόγραμμα του 2014 ήταν ότι δεν αποδέχεται την αλλαγή του Συντάγματος για να αλλάξει το συνταγματικό όνομα.
«Δεν δέχομαι ιδέες ή προτάσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο τη μακεδονική εθνική ταυτότητα, την ιδιαιτερότητα του μακεδονικού έθνους, τη μακεδονική γλώσσα και το μακεδονικό μοντέλο συνύπαρξης. Στις προεδρικές εκλογές, 534.910 πολίτες ψήφισαν υπέρ αυτού του εκλογικού προγράμματος και με εξέλεξαν ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας της ‘Μακεδονίας΄. Η συμφωνία υπερβαίνει το πεδίο εφαρμογής των ψηφισμάτων 817 (1993) και 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, διότι αναφέρεται στη «διαφορά ως προς το όνομα του κράτους» και όχι στις «διαφορές» για τις οποίες μιλάει η συμφωνία αυτή», τόνισε ο Ιβανόφ.
Όπως ανέφερε: «Αυτή η συμφωνία φέρνει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας σε θέση υποτέλειας από άλλη χώρα, δηλαδή τη Δημοκρατία της Ελλάδας. Και σύμφωνα με το άρθρο 308 του Ποινικού Κώδικα, «πολίτης ο οποίος φέρνει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας σε κατάσταση υποταγής ή εξάρτησης από άλλο κράτος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον πέντε ετών». Η νομιμοποίηση αυτής της συμφωνίας δημιουργεί νομικές συνέπειες που αποτελούν τη βάση για την τέλεση ενός εγκλήματος».
Σημείωση του ''Γ'': Οι εκδηλώσεις του κόσμου είναι χαρακτηριστικές αναφορικά με το Σκοπιανό, και είναι σαφές ότι στη Πολιτική δεν μπορείς να καλύψεις το σύνολο.
Έχοντας το ζήτημα του Ελληνικού , και εμείς αποκαλούμε προδοσία όσα ίσχυσαν υπέρ του Λάτση, και αν είμαστε λαϊκιστές, είτε ακόμα είναι ακραίοι όσοι θεωρούν προδοσία όσα ισχύουν για το Σκοπιανό, επαφίεται στη κρίση όσων γνωρίζουν αρκετά καλά τα ισχύοντα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου