Καθημερινά στις 08:30 & 13:30
«AT OUR NEIGHBOUR’S TABLE» Έτος παραγωγής: (2011)
source https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-sto-trapezi-toy-geitona-notioanatolikh-polonia-ntokimanter/
«AT OUR NEIGHBOUR’S TABLE» Έτος παραγωγής: (2011)
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής berlin producers/ ZDF/ arte 2010-2011 που θα ολοκληρωθεί σε 25 ημίωρα επεισόδια
Η σειρά At our Neighbour’s Table παρουσιάζει τους γαστρονομικούς θησαυρούς των ανθρώπων που γνωρίζουν το φαγητό καλύτερα: αγρότες, αμπελουργοί, σεφ, νοικοκυρές, ψαράδες και πολλοί άλλοι. Επισκεπτόμαστε ανθρώπους σε διάφορες περιοχές και τους συνοδεύουμε στην καθημερινή τους ζωή. Εκτός από την προετοιμασία των τυπικών τοπικών πιάτων, ρίχνουμε μια ματιά στην παραγωγή ή την αγορά των συστατικών. Μάθετε τι σημαίνει μαγείρεμα στους διαφορετικούς πολιτισμούς και περιοχές της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.
Η σειρά At our Neighbour’s Table παρουσιάζει τους γαστρονομικούς θησαυρούς των ανθρώπων που γνωρίζουν το φαγητό καλύτερα: αγρότες, αμπελουργοί, σεφ, νοικοκυρές, ψαράδες και πολλοί άλλοι. Επισκεπτόμαστε ανθρώπους σε διάφορες περιοχές και τους συνοδεύουμε στην καθημερινή τους ζωή. Εκτός από την προετοιμασία των τυπικών τοπικών πιάτων, ρίχνουμε μια ματιά στην παραγωγή ή την αγορά των συστατικών. Μάθετε τι σημαίνει μαγείρεμα στους διαφορετικούς πολιτισμούς και περιοχές της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.
Eπεισόδιο 3: Νοτιοανατολική Πολωνία[ Suedpolen]
Η εκτροφή χήνας έχει μακρά παράδοση στην Πολωνία. Παλιότερα δεν υπήρχε οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον έξι χήνες στον κήπο της. Εδώ και μερικά χρόνια, όμως, οι χήνες έχουν εξαφανιστεί από τη δημόσια εικόνα.
Αντ’ αυτού επαγγελματίες παραγωγοί όπως ο Πιοτρ και η Μαρία Τσέβτσικ ασχολούνται με την εκτροφή τους. Στη φάρμα του το ανδρόγυνου με τις χήνες τους στη Νοτιοανατολική Πολωνία βόσκουν ελεύθερες χιλιάδες χήνες σε μια έκταση 90 εκταρίων. Παρά το μέγεθος της επιχείρησής τους, οι Τσέβτσικ δίνουν μεγάλη σημασία στην καλή εκτροφή των ζώων και την υψηλή ποιότητα του κρέατος.
Εδώ και λίγο καιρό, όμως, αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα. Οι τιμές του χονδρεμπορίου χήνας έπεσαν τόσο πολύ, που ο Πιοτρ και η Μαρία σκέφτονται να σταματήσουν την εκτροφή. Αλλά τίποτα δεν θα τους χαλάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων. Έρχονται πάλι στο σπίτι οι κόρες του, η μία εκ των οποίων ζει με την οικογένειά της στην Ιρλανδία. Όλοι μαζί απολαμβάνουν τοπικά πολωνικά πιάτα, όπως χριστουγεννιάτικο κυπρίνο και φυσικά ψητή χήνα.
Αντ’ αυτού επαγγελματίες παραγωγοί όπως ο Πιοτρ και η Μαρία Τσέβτσικ ασχολούνται με την εκτροφή τους. Στη φάρμα του το ανδρόγυνου με τις χήνες τους στη Νοτιοανατολική Πολωνία βόσκουν ελεύθερες χιλιάδες χήνες σε μια έκταση 90 εκταρίων. Παρά το μέγεθος της επιχείρησής τους, οι Τσέβτσικ δίνουν μεγάλη σημασία στην καλή εκτροφή των ζώων και την υψηλή ποιότητα του κρέατος.
Εδώ και λίγο καιρό, όμως, αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα. Οι τιμές του χονδρεμπορίου χήνας έπεσαν τόσο πολύ, που ο Πιοτρ και η Μαρία σκέφτονται να σταματήσουν την εκτροφή. Αλλά τίποτα δεν θα τους χαλάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων. Έρχονται πάλι στο σπίτι οι κόρες του, η μία εκ των οποίων ζει με την οικογένειά της στην Ιρλανδία. Όλοι μαζί απολαμβάνουν τοπικά πολωνικά πιάτα, όπως χριστουγεννιάτικο κυπρίνο και φυσικά ψητή χήνα.
Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση : class="m_-4030164368958861980gmail-sctemp">, την ημέρα προβολής του, όπου και παραμένει για 14 ημέρες
www.ert.gr
source https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-sto-trapezi-toy-geitona-notioanatolikh-polonia-ntokimanter/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου