«AT OUR NEIGHBOUR’S TABLE» Έτος παραγωγής: (2011)
Η σειρά At our Neighbour’s Table παρουσιάζει τους γαστρονομικούς θησαυρούς των ανθρώπων που γνωρίζουν το φαγητό καλύτερα: αγρότες, αμπελουργοί, σεφ, νοικοκυρές, ψαράδες και πολλοί άλλοι. Επισκεπτόμαστε ανθρώπους σε διάφορες περιοχές και τους συνοδεύουμε στην καθημερινή τους ζωή. Εκτός από την προετοιμασία των τυπικών τοπικών πιάτων, ρίχνουμε μια ματιά στην παραγωγή ή την αγορά των συστατικών. Μάθετε τι σημαίνει μαγείρεμα στους διαφορετικούς πολιτισμούς και περιοχές της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.
Eπεισόδιο 12: Βιέννη [Wien]
Η Βιέννη το χειμώνα-όταν οι πραγματικοί γνώστες έρχονται στην πόλη. Οι χορευτές του βαλς, οι λάτρεις του κέικ και οι πότες του καφέ.
Το μικρότερο καφέ της πόλης βρίσκεται πολύ κοντά στο Naschmarkt και διευθύνεται από δύο αληθινούς λάτρεις του καφέ. Ο Christian Schrödel και ο Oliver Goetz έχουν γίνει καβουρδιστές καφέ από καθαρή λατρεία.
Ο καφές χωρίς ένα κομμάτι κέικ ή στρούντελ είναι σχεδόν αδιανόητος στη Βιέννη. Ο τρίτος άνθρωπος σε αυτήν την ιστορία είναι επομένως ζαχαροπλάστης. Ο Michael Giebisch είναι τελειομανής και ένας από τους πιο δημιουργικούς ζαχαροπλάστες στη Βιέννη.
Φυσικά – όπως κάθε νοικοκυρά της Βιέννης – έχει τη δική του προσωπική συνταγή για το περίφημο Sachertorte.
Το χειμώνα τα πάντα στη Βιέννη προσανατολίζονται στον χορό, υπάρχουν πάνω από 300 χοροεσπερίδες.Όλη η πόλη πηγαίνει στο ρυθμό και οι περισσότεροι Βιεννέζοι έχουν δεξιότητες βαλς που διδάσκονται σε σχολές χορού.
Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση : class="m_-4030164368958861980gmail-sctemp">, την ημέρα προβολής του, όπου και παραμένει για 14 ημέρες
www.ert.gr
source https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-sto-trapezi-toy-geitona-biennh-ntokimanter/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου