(Διαθέσιμο έως 23/5/2021)
Η παρουσιάστρια Μάεβ Ο’Μίρα επισκέπτεται το βόρειο άκρο της Αυστραλίας σε αναζήτηση της άγριας γιγαντόπερκας. Μαζί της, ο ντόπιος ψαράς Μπίλι Μπάουστεντ και ο φίλος του, θρυλικός σεφ και εστιάτορας του Ντάργουιν και του Άλις Σπρινγκς Τζίμι Σου (εστιατόρια Χάνουμαν), ο οποίος μετακόμισε στη Μελβούρνη όταν δοκίμασε την υπέροχη πέρκα πριν από 25 χρόνια.
Μετά από μια επίσκεψη στη μεγαλύτερη ψαραγορά της Αυστραλίας στο Σίδνεϊ, παρέα με τον εκπρόσωπο της De Costi Καρμέλο Λομπάρντο, ο φημισμένος σεφ θαλασσινών Στιβ Χότζες μοιράζεται μερικά από τα μυστικά του για το τέλειο ψήσιμο στο ψάρι.
Ο Αλμπέρτο Φάβα (εστιατόριο Tipo 00) ετοιμάζει τη σπεσιαλιτέ του με ταλιολίνι με μελάνι σουπιάς, καλαμάρι, αβγά σολομού και αβγοτάραχο.
Η θάλασσα προσφέρει απλόχερα και το αλάτι. Χάρη στο θαλασσινό νερό, τον ήλιο και τον άνεμο, οι Όλσον παράγουν αλάτι από τη δεκαετία του 1940 στον Κόλπο Σπένσερ της νότιας Αυστραλίας. Ψιλό και χοντρό αλάτι χρειάζεται για την κλασική σιτσιλιάνικη συνταγή για ψάρι που παρουσιάζει ο σεφ Λίνο Σάουρο (εστιατόριο Olio Kensington Street).
Το άρθρο Food safari: Θαλασσινά | Υλικά από το νερό εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.
source https://www.ertflix.gr/xena-docs/food-safari-thalassina-ylika-apo-to-nero/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου