(Διαθέσιμο έως 27/6/2021)
Εξαιρετικά σνακ βασισμένα σε θαλασσινά πρωταγωνιστούν σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο – παίρνουν τη γεύση και την υφή σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Ο σεφ Frank Camorra παρουσιάζει μια σειρά από πιάτα τάπας με θαλασσινά και μοιράζεται τη συνταγή του για νόστιμα αλμυρά buñuelos de bacalao (κροκέτες μπακαλιάρου).
Ο Έλληνας σεφ Θωμάς Δελιόπουλος δείχνει πώς να δημιουργήσετε δύο τέλεια πιάτα χρησιμοποιώντας ένα χταπόδι 5 κιλών – διατηρημένο σε λάδι και μαγειρεμένο σε κάρβουνο, για συνοδεία του ούζου ως μέρος των μεζέδων.
Στην Ταιλάνδη, τα καλύτερα πιάτα θαλασσινών προέρχονται από τα βόρεια με τη μορφή miang kham – από τον σεφ Pacharin ‘Air’ Jantrakool που καπνίζει ολόκληρο το ψάρι πάνω σε φλοιό καρύδας κι ετοιμάζει μια νόστιμη καραμελωμένη σάλτσα.
Για τα σάντουιτς με θαλασσινά σε στιλ Λουιζιάνας χρησιμοποιούνται τηγανητά στρείδια και μαριναρισμένες γαρίδες από τον σεφ Chris Weysham.
Ο σεφ Danny Russo μοιράζεται το νόστιμο καρύκευμα της κουλτούρας του χρησιμοποιώντας μικροσκοπικά ψάρια ή «neonata» αναμεμειγμένα με τσίλι για να δημιουργήσει μια σπεσιαλιτέ της Καλαβρίας γνωστή ως «χαβιάρι του φτωχού», ενώ η Kiwi Kate Kennedy ετοιμάζει τους αγαπημένους λευκούς λουκουμάδες της Νέας Ζηλανδίας που σερβίρονται με βουτυρωμένο τετράγωνο άσπρο ψωμί.
Το άρθρο Food safari: Θαλασσινά | Ψαρομπουκιές εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.
source https://www.ertflix.gr/xena-docs/food-safari-thalassina-psarompoykies/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου