Το Helium Network είναι το μεγαλύτερο και ταχύτερα αναπτυσσόμενο κοινωνικό - sosial - ασύρματο δίκτυο στον κόσμο στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος
Μηχανολόγος - Ηλεκτρονικός
Επαναδημοσιοποίηση σήμερα 21/11/2021
Εμείς ακόμα και σήμερα δεν έχουμε παραγγείλει HOTSPOT ενώ ο υποφαινόμενος γνωρίζει το δίκτυο από την γέννησή του. Γράφω το άρθρο για εσάς - τους αναγνώστες μας - ώστε να εξοικονομήσετε παθητικό εισόδημα.
Το People's Network επιτρέπει λύσεις έξυπνων πόλεων που κυμαίνονται από τη δημόσια ασφάλεια έως τη διαχείριση πόρων και ενέργειας, παρέχοντας υψηλότερη ποιότητα ζωής στους πολίτες μαζί με πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.
Εμείς αναμένουμε να διαπιστώσουμε πόσες υπονομεύσεις ακόμα θα μεθοδεύσουν σε βάρος μας οι φερόμενοι ''εκπρόσωποί'' μας , οι οποίοι αντί να καλύψουν την εντολή 5.000 χιλιάδων δημοτών για ένα δημοτικό κανάλι παραχάραξαν το προεκλογικό πρόγραμμα και πλασαρίστηκαν στα δημοτικά έδρανα βάζοντας στο χέρι τον δημοτικό κορμπανά - υπέρ των ιδίων και των ημετέρων τους - και κρατώντας σφιχτά την ''κουτάλα'' και τα προνόμια αντί της κάλυψης συνολικά της ΕΝΤΟΛΗΣ της τοπικής κοινωνίας !!!
Μπορείτε να συνδέσετε συσκευές και να συλλέξτε δεδομένα με τρόπους που δεν ήταν ποτέ μέχρι τώρα δυνατοί με ένα κλάσμα του κόστους της κινητής τηλεφωνίας χωρίς να χρειάζεται να αναπτύξετε και να διατηρήσετε ασύρματη υποδομή.
Ιnternet of Things = Τα πάντα - όλα
Ο όρος “Διαδίκτυο των Πραγμάτων” (Ιnternet of Things – IoT) διαδίδεται όλο και περισσότερο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Όλο και περισσότεροι ειδικοί ισχυρίζονται ότι το Διαδίκτυο των Πραγμάτων μαζί με τη τεχνολογία blockchain και την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης, θα προκαλέσουν μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά μας.
Η εκρηκτική ανάπτυξη αυτών των σύγχρονων τεχνολογιών τα τελευταία χρόνια, μας κάνει να υποθέτουμε ότι είναι πολύ πιθανό να ζούμε σε μια εποχή που ανθρωπότητα πραγματοποιεί ένα τεράστιο άλμα τεχνολογικής εξέλιξης και μια νέα αναδυόμενη πραγματικότητα βρίσκεται μπροστά μας.
Η συμμετοχή στο People's Network επιτρέπει λύσεις για πόλεις και δήμους μέσω:
ΠΡΟΣΙΤΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ
Παροχή χαμηλού κόστους και αξιόπιστης κάλυψης για εκατοντάδες συσκευές διαχείρισης στάθμευσης, παρακολούθησης νερού, παρακολούθησης ποιότητας αέρα και διαχείρισης ενέργειας
ΙΣΧΥΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙΣ
Ενεργοποίηση ασφαλών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο που μπορούν να ενσωματωθούν με πλατφόρμες όπως το Azure IoT Hub και το AWS
ΜΑΖΙΚΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ
Πρόσβαση σε ένα οικοσύστημα πόρων για ένα ευρύ φάσμα λύσεων
ΚΟΝΣΟΛΑ 2.0
Επιτρέπει στους χρήστες να συλλέγουν εύκολα δεδομένα και να αναλύουν δεδομένα, ενημερώνοντας για αποφάσεις εξοικονόμησης κόστους από τους ηγέτες των πόλεων
Έξυπνες πόλεις ανά τον κόσμο
Νέα Υόρκη
Στη Νέα Υόρκη δοκιμάζεται πιλοτικά ένα σύστημα σύνδεσης των οχημάτων με την ονομασία NYC Connected Vehicle Project (CVP) σε ένα δίκτυο με σκοπό τον περιορισμό της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των δυστυχημάτων. Η υποδομή CVP επικεντρώνεται πρωτίστως σε εφαρμογές ασφάλειας - στηριζόμενη σε επικοινωνία οχήματος προς όχημα, οχήματος προς υποδομή και υποδομών προς πεζούς.
Παρίσι
Η γαλλική εταιρία Vincent Callebaut Architectures ανέπτυξε μια πρόταση για πολλαπλά πολυώροφα με θετικό ενεργειακό ισοζύγιο (Positive Energy Buildings – BEPOS). Το σχέδιο αυτό εντάσσεται στο γενικότερο πλάνο του Παρισιού για το κλίμα και την ενέργεια και στοχεύει σε μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 75% έως το 2050.
Λονδίνο
Το 2014, στο Westminster, στο Λονδίνο αναπτύχθηκε ένα έξυπνο σύστημα parking, το SmartPark, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να εντοπίσουν γρήγορα χώρους στάθμευσης και απαλλάσσει από την ανάγκη για χρονοβόρες αναζητήσεις για μια ελεύθερη θέση parking, με πολλαπλά οφέλη στην εξοικονόμηση χρόνου, καυσίμων και μείωση καυσαερίων.
Η πόλη του Σαν Χοσέ ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας πρωτοβουλίας στο The People’s Network για να γεφυρώσει το ψηφιακό χάσμα και να προσφέρει στους πολίτες της καινοτόμες υποδομές Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT).
«Το να γίνεις πιο έξυπνη πόλη σημαίνει ότι οι αναδυόμενες τεχνολογίες βελτιώνουν τον τρόπο με τον οποίο υπηρετούμε την κοινότητά μας, καθιστώντας την πιο ασφαλή, πιο βιώσιμη και πιο δίκαιη. Αυτή η πρώτη στο είδος της συνεργασία μεταξύ του Γραφείου του Δημάρχου, του Helium και του CETF αντιπροσωπεύει ένα από τα πολλά καινοτόμα μοντέλα συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που προωθούμε για να γεφυρώνουμε το ψηφιακό χάσμα για τους κατοίκους». Το Σχέδιο για μια Έξυπνη Πόλη Χτισμένη σε Blockchain. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, το San José ακολουθεί μια πορεία προς τα εμπρός για να γίνει μια έξυπνη πόλη που βασίζεται σε blockchain, αναπτύσσοντας νέες εφαρμογές πάνω από το The People's Network. Η ασύρματη υποδομή που ενεργοποιείται από τα Hotspots θα χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει το Smart City Vision του San José για να παρέχει συνδεσιμότητα χωρίς αποκλεισμούς και να χρησιμεύσει ως εργαστήριο δοκιμών για καινοτόμα πιλοτικά προγράμματα. Τα αρχικά πιλοτικά προγράμματα θα στοχεύουν στη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών σε όλη την πόλη, όπως η παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα, η ανίχνευση πυρκαγιάς, λειτουργίες που σχετίζονται με το κλίμα τον καιρό και άλλα. «Ως επιχειρηματικό πλάνο του Δημαρχείου, η ομάδα μου πρωτοπορεί στον εντοπισμό και τη μόχλευση αναδυόμενων τεχνολογιών και επιχειρηματικών μοντέλων για την αντιμετώπιση ορισμένων από τις πιο πιεστικές προκλήσεις στην κοινότητά μας», δήλωσε ο Jordan Sun, Chief Innovation Officer του Mayor Liccardo. «Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε τα όρια και να επεκτείνουμε τη φαντασία μας για το τι είναι δυνατό αν θέλουμε να λύσουμε συστημικές αδικίες στην κοινότητά μας».
Κοπεγχάγη
Η Κοπεγχάγη προσπαθεί να γίνει η πρώτη έξυπνη πόλη με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2025. Στo project EnergyLab Nordhavn προσπαθεί να δείξει ότι είναι εφικτό τα έξυπνα δίκτυα, η θερμική μαζί με την ηλεκτρική ενέργεια, τα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια και οι ηλεκτρικές μεταφορές να ενσωματωθούν σε ένα ενεργειακό σύστημα.
Σαν Φρανσίσκο
Το Σαν Φρανσίσκο εφάρμοσε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το Smart Traffic Signals Pilot, το οποίο μελετά, τη χρήση σύνθετων ευφυών κυκλοφοριακών σημάτων για τη βελτίωση της ασφάλειας, τη μείωση των συγκρούσεων και την μείωση του χρόνου απόκρισης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.
Το λαϊκό - κοινωνικό δίκτυο
Το μεγαλύτερο συνεχόμενο ασύρματο δίκτυο στον κόσμο παρέχει εκτεταμένη κάλυψη, μειώνοντας την ανάγκη αγοράς και διαχείρισης πρόσθετης υποδομής
Το εξαιρετικά ανταγωνιστικό κόστος συνδεσιμότητας επιτρέπει την κλιμάκωση των πρωτοβουλιών — ο μέσος αισθητήρας κοστίζει μόνο 1,05 $ ετησίως (για έναν αισθητήρα που στέλνει δεδομένα κάθε 5 λεπτά.)
Παρακολούθηση Ποιότητας Αέρα
Παρακολουθήστε με ακρίβεια την ποιότητα του αέρα τόσο εντός όσο και εκτός, επιτρέποντας πιο προληπτικά μέτρα ασφαλείας, όπως η έκδοση ειδοποιήσεων AQI στο ευρύ κοινό
Διαχείριση Νερού & Ανίχνευση Διαρροών
Λάβετε ειδοποιήσεις τόσο για διαρροές νερού όσο και για διαρροές αερίου, επιτρέποντας στους υπεύθυνους να ειδοποιούνται σε πραγματικό χρόνο, ενώ εξοικονομείτε κόστος που σχετίζεται με ζημιές και λογαριασμούς νερού/φυσικού αερίου
Έξυπνη διαχείριση στάθμευσης
Χρησιμοποιήστε έξυπνα συστήματα στάθμευσης χαμηλού κόστους που ειδοποιούν τους οδηγούς για την πλησιέστερη ανοιχτή θέση στάθμευσης, μειώνοντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση και ωφελώντας το περιβάλλον μειώνοντας τον χρόνο οδήγησης
Προσβάσιμο και εύκολο στη χρήση με συμβατές συσκευές LoRaWan
Βασισμένο σε πρότυπα ανοιχτού κώδικα, αυξάνοντας την πρόσβαση σε έργα ανοιχτού κώδικα που προσελκύουν εταιρείες να κατασκευάσουν ή/και να χρησιμοποιήσουν έξυπνες συσκευές και να αποφύγουν ζητήματα όπως το κλείδωμα του προμηθευτή και το υψηλό κόστος υλικού
Ασφαλώς το Helium Network δεν πέρασε απαρατήρητο και στην δική μας χώρα, αν και ομολογουμένως υφίστανται ελάχιστα hotspot μέχρι σήμερα στην Ελληνική επικράτεια , όμως σύμφωνα με όσα ισχύουν διεθνώς και της μετεξέλιξης του διαδικτύου των Πραγμάτων - IOT στο αμφότερο μέλλον θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή.
Τέλος ευελπιστούμε το κοινωνικό διαδίκτυο των πραγμάτων - των έξυπνων συσκευών - να μην αποτελέσει , αντί κοινωνικού εργαλείου στα χέρια της κοινωνίας των πολιτών , πρόσφορο εφαλτήριο ελάχιστα άτομα να πλουτίσουν υπέρμετρα εκμεταλλευόμενοι τους αδαείς.
To IOT στην γειτονιά μας - Τερψιθέα - Αργυρούπολη
Όπως βλέπουμε από ένα hotspot στην Τερψιθέα - κοντά στο ''Μαντρί'' ο κατοχός του βγάζει παθητικό εισόδημα 700 δολλάρια μηνιαίως, όμως η περιοχή κάλυψής του είναι ιδιόρρυθμη διότι δεν καλύπτει μεγάλο τμήμα της Τερψιθέας , του Ελληνικού, όπως και της Γλυφάδας. ( Ασφαλώς υπάρχει χώρος και για έτερα hotspot στην Τερψιθέα - Γλυφάδα - Ελληνικό - Αργυρούπολη. )
Δείτε αναλυτικά:
Επίσης και έτερο hotspot το οποίο λειτουργεί στην Αργυρούπολη δεν καλύπτει μεγάλο τμήμα του Ελληνικού. ( Είναι σαφές ότι χρειάζεται να λειτουργήσουμε - στοχευμένα με σχεδίαση ειδικής κεραίας - εμείς hotspot ώστε να καλύψει στο 100% το ΕΛΛΗΝΙΚΟ και την ΤΕΡΨΙΘΕΑ. )
Το hotspot Αργυρούπολης
Όσα περισσότερα σήματα λαμβάνεις τόσο περισσότερα χρήματα βγάζεις. Η καλή λήψη παρέχει μεγαλύτερο κέρδος. Άλλωστε τα hotspot εκπέμπουν ελάχιστα ημερησίως και δεν έχουν κατανάλωση ρεύματος.
Γνωρίζουμε στο εξωτερικό πολλούς ανθρώπους οι οποίοι προμηθεύτηκαν τον απαιτούμενο εξοπλισμό, τον απόσβεσαν σε έξι μήνες , και αμέσως μετά έχουν καθαρό μηνιαίο κέρδος με μικρούς αναμεταδότες στην περιοχή τους. Αντιθέτως στη δική μας χώρα ορισμένοι διεξάγουν πακέτα συμβουλευτικών υπηρεσιών έναντι τιμήματος για κάτι το οποίο δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις.
Στις Η.Π.Α υπάρχουν κάτοχοι hotspot οι οποίοι βγάζουν το αστρονομικό ποσό των 50.000 χιλιάδων δολλαρίων το μήνα !!!
ΥΓ: Είναι σαφές ότι για ένα ζήτημα το οποίο ανακινήσαμε πριν από δεκαετίες, το οποίο είναι ''στην κοινωνία των πολιτών η διασύνδεση της κοινωνίας με τις έξυπνες συσκευές'' , στη δική μας χώρα θα αποτελέσει εργαλείο πλουτισμού έτερων , αντί της ισότιμης πρόσβασης όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν. ( Μάλλον θα τα πάρουν φασόν λίγες οικογένειες ''των δικών'' τους !!! Δηλ: Ελάχιστοι με πολλά hotspot ( 2 - 3 - 5 - 50 ) και οι πολλοί χωρίς κανένα !!! )
* Ο επενδυτής , καθώς και οι δημοτικές αρχές στην γενέτειρά μας , όσων αφορά την χρήση νέων τεχνολογιών ΙΟΤ Networking, λέτε να καλέσουν έτερους από την Θεσσαλονίκη , είτε από τις Η.Π.Α και το Λονδίνο αντί ημών ? ( Εννοούμε των δημοτών.)
* Έχει γεμίσει η περιοχή μας - ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ - από τοπικές ''ενημερωτικές'' σελίδες , όμως σε επίπεδο ενημέρωσης του τομέα τεχνολογίας ΣΥΝΟΛΙΚΑ βρίσκονται στην δεκαετία του 1960 !!!
* Ευελπιστούμε τα HOTSPOT να γίνουν εργαλείο στα χέρια της κοινωνίας και στην δική μας περιοχή αντί των ΕΚΔΟΤΩΝ και των λίγων ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ. ( Οι ''ερασιτέχνες'' ακόμα με τα FM και τα μεσαία κύματα ασχολείστε , η μήπως με τα VHF και πληρώνεται από την τσέπη σας αντί να πληρώνεστε ; )
ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ !!! Αναφορικά με αυτό που δεσπόζει ακόμα και σήμερα έχετε να πείτε κάτι ; ΈΞΩ από ΤΙ ; Εκτός της Αμερικανικής πρεσβείας θα προκύψουν πανό και συνθήματα ΕΞΩ οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ και από τα hotspot που ήδη έχουν αγοράσει και εγκαταστήσει εκατοντάδες Έλληνες , η μήπως και ΕΞΩ από το ΙΝΤΕΡΝΕΤ το οποίο πλέον έχει εδραιωθεί παγκόσμια ; (Αναφορικά με τα εκατομμύρια ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ προϊόντα τα οποία διαθέτουν και χρησιμοποιούν και οι αριστεροί ούτε λόγος να γίνεται !!!)
Επισήμανση: Ο υποφαινόμενος ''δεν χρησιμοποιεί'' Αμερικανικά προϊόντα. Μόνο καπιταλιστικά Κορεάτικα και Κινέζικα !!! Όμως αυταπόδεικτα τα χρησιμοποιούμε άπαντες. Από προϊόντα της Μουσικής Βιομηχανίας μέχρι τα sosial media και το διαδίκτυο όλα είναι Αμερικανικά. ( Ακόμα και το τσιπάκι στο πλυντήριό σου Αμερικανικού σχεδιασμού είναι. Αμερικανός το σχεδίασε. Έξω οι Aμερικάνοι σήμερα , και τελικά από ΤΙ ; Να κλείσει η πρεσβεία τους στην Ελλάδα ; Ακόμα και αυτό να ισχύσει έχουν την υποδομή να πράττουν τα ίδια απο το εσωτερικό της χώρας τους. Άρα ;;;)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου