ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Lamda Development: Αδιέξοδο το Ελληνικό !


Την παραίτηση του Αναστάσιου Γιαννίτση από πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου ανακοίνωσε η Lamda Development. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παραίτησή του θα τεθεί σε ισχύ στις 21 Ιουνίου όταν και θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της εισηγμένης.

Με το  πρότζεκτ να έχει ήδη καθυστερήσει χαρακτηριστικά σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό και το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον να αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας του φιλόδοξου εγχειρήματος (περίοδος αυξημένων επιτοκίων, υπέρογκες αυξήσεις οικοδομικών υλικών, άνοδος πληθωρισμού κ.λπ.) η υπαναχώρηση των τραπεζών Eurobank και Πειραιώς από τις αρχικές τους προθέσεις να χρηματοδοτήσουν το «Ελληνικό» χτύπησε καμπανάκια για τον όμιλο. 

Είναι, λοιπόν, απολύτως λογικό η διοίκηση της Lamda Development να αναζητά τρόπους να βελτιστοποιήσει τη διαχείριση των κεφαλαιακών ροών και να εξαντλεί την εφευρετικότητά της, όσον αφορά τις δυνατότητες άντλησης κεφαλαίων για την υλοποίηση του σχεδίου.

Η εξεύρεση των απαιτούμενων κεφαλαίων αποτελεί εξ ορισμού το μεγάλο «αγκάθι» της φιλόδοξης ανάπτυξης και, παρότι ο Οδυσσέας Αθανασίου είχε αναφέρει πρόσφατα ότι, για την τρέχουσα χρήση δεν θα χρειαστεί εκταμίευση υφιστάμενων δανειακών συμβάσεων, αργά ή γρήγορα θα χρειαστούν νέα κεφάλαια.

H Lamda Development ανακοίνωσε την ίδρυση της Lamda Finance, μίας ανεξάρτητης εταιρίας, 100% θυγατρικής του ομίλου, που θα αποτελέσει το χρηματοοικονομικό όχημα του συγκεκριμένου πρότζεκτ. 

«Πηγάδι» χωρίς πάτο

Η έκταση του πρότζεκτ είναι τέτοια, που δεν μπορεί να συνεχίσει να χρηματοδοτείται εσαεί ούτε από τις προκαταβολές των πολυτελών ακινήτων που έχει προπωλήσει η Lamda, ούτε να «καταπίνει» τα έσοδα του ομίλου από τα εμπορικά κέντρα, όπως φάνηκε στα τελευταία αποτελέσματα. 

Άλλωστε, είναι δεδομένος ο στόχος της δημιουργίας ανεξάρτητης εταιρίας για τα τελευταία (Lamda Malls) και εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο, άρα δεν μπορεί να αποτελέσει για πολύ καιρό ακόμα λύση, το να παίρνει η Lamda χρήματα από τη μία τσέπη και να τα βάζει στην άλλη.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Την λύση σας την δίνει ο Ιλον Μάσκ. Δημιουργείστε μια νεοφυή Βιομηχανία με δημιουργικά άτομα - εγκεφάλους, κάντε παραγωγή προπωλήσεις και εξαγωγές και βρήκατε τα χρήματα ! 

Αλήθεια, η microsoft , γιατί τόσο επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και επί ΝΔ δεν δραστηριοποιήθηκε στη χώρα μας ? Μήπως ώστε να έχει το μονοπώλιο η google ? Πάντως, διαφημίσεις «κάργα», εκτός από SMS και λοιποί διάολοι με νεοελληνική πατέντα, όμως, δεν υποστηρίζουν την Ελληνική γλώσσα, καθώς επίσης, οραματίζονται ένα μέλλον με δέσμιο το κοινωνικό σύνολο στους δικούς τους σέρβερ οι οποίοι βρίσκονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Το ανέφερα διότι κάλλιστα μπορούν να ερωτηθούν: Δεδομένου ότι διαθέτουν πακτωλό δις γιατί δεν επενδύουν στο Ελληνικό ; Τουρισμό κάνουν στη χώρα μας, χρήματα κερδίζουν από τους Έλληνες, επενδύσεις γιατί δεν κάνουν ; To ''πάρκο'' γίνεται σε ένα τμήμα του και τεχνολογικό διότι δεν βρισκόμαστε στο 1900 ! 

Όταν ορισμένες πολυεθνικές, είτε το θέλουν οι πολίτες είτε όχι, έχουν μπει στη ζωή της πλειονότητας, τουλάχιστον οφείλουν μια ανταπόδοση !

Προσωπικά δεν θέλω ένα τηλέφωνο που πριν του τοποθετήσω κάρτα σύνδεσης έχει ΙΜΕΙ και λειτουργικό της εν λόγω πολυεθνικής και παρέχει πληροφορίες προς κάθε ''κατεύθυνση'', ενώ μετά την σύνδεση παραβιάζεται ! Σύμφωνα με την αδειοδότηση στον προαναφερόμενο για εμφύτευση τσίπ στον εγκέφαλο είναι αβέβαιο τι μέλλον θα ζήσει η ανθρωπότητα. Όλα ξεκινούν για Ιατρικούς λόγους και πάσχοντες και καταλήγουν άλλου στο τέλος. Όπως το Ελληνικό, το οποίο από ''πάρκο υψηλού πρασίνου'' κανείς δεν γνωρίζει με απόλυτη βεβαιότητα που θα καταλήξει !

Φάσκουν και αντιφάσκουν. Έδωσαν τεράστια προτεραιότητα στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τώρα ''ψάχνονται'' γιατί δεν υπάρχουν δημιουργικά μυαλά στην βιομηχανία ; Ποιος ασχολείται με το ''χθές'' όταν του παρείχατε το ''αύριο'' σε ένα γραφείο με κινητά και λάπτοπ, με σόσιαλ άρα κουτσομπολιό,  είτε ένα μέλλον με e-shop ; Βλέπε όσα ισχύουν σε μια χώρα 10 εκ. 

Δεδομένου ότι τα ''δημιουργικά'' μυαλά όπως αναφέρουν ασχολούνται με εφαρμογές για κινητά, διότι δις χρησιμοποιούν κινητό και ακόμα και από ένα game βγάζουν περιουσίες , μήπως απαιτείται να δημιουργήσουν ''δημιουργικά'' ρομπότ με ΑΙ ; Προσωπικά γνωρίζω την συνέχεια . . . άσε που τα ρομπότ δεν κρατούν συνέχεια ένα κινητό ! Γιατί σας έκαναν κοινωνική και εμπορική παροχή την ΑΙ ; Φτιάξτε δημιουργικά ρομπότ για την βιομηχανία ! Άλλωστε ο Μάσκ αναπτύσσει δική του ΑΙ και ήδη χρησιμοποιεί πληθώρα βιομηχανικών ρομπότ. 

Τι μας λένε ? Θέλουν δημιουργικά μυαλά στην βιομηχανία ώστε να αναπτυχθούν περισσότερα ρομποτικά συστήματα ; Φάσκουν και αντιφάσκουν.  

Το Ελληνικό γίνετε και βιομηχανικό πολυεθνικό πάρκο ! 

Φτιάξτε έστω και μία (1) βιομηχανία παραγωγής (Smart Greek Free Box) οπτικής ίνας για την καλωδιακή τηλεόραση & media χωρίς ρύπους. Χιλιάδες χρήστες καλωδιακής, και ετεροχρονισμένα εκατομμύρια χρηστών της οπτικής ίνας. ( Μη ξεχνάτε ποιος και πότε ανακίνησε δημόσια το ''ξήλωμα'' των αναλογικών & ψηφιακών & δορυφορικών κεραιών από τις στέγες.) Γιατί να αγοράζουν εισαγόμενα box τα οποία δεν έχουν οπτική θύρα , δεν έχουν SSD αποθηκευτικού χώρου , και δεν υποστηρίζουν την Ελληνική γλώσσα ? 


Το Smart Greek Free Box οπτικής ίνας δεν έχει καμία σχέση με τις γνωστές smart tv  την digea καθώς και τα υπόλοιπα ιντερνετικά. Παρέχει ''άλλα κόλπα'' ώστε όλα να είναι συγκεντρωμένα , ομαδοποιημένα, ταξινομημένα. Στο κάτω κάτω της γραφής δεδομένου ότι οι νεοέλληνες είναι πολύ της μιντιακής πραγματικότητας δεν δημιουργείται ως Lamda την Lamda Optical ώστε να παρέχετε την πρώτη Ελληνική Καλωδιακή Τηλεόραση Οπτικής Ινας !

SmartGreekFreeBox - Copyright © 1977 - 2023 ΓΛΥΦΑΔΑ WEB All Right Reserved

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Lamda Development: Αδιέξοδο το Ελληνικό ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">