ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ


Την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι της Πέμπτης, σε έκτακτες δηλώσεις του από το Ζάππειο, λίγα 24ωρα μετά την νέα βαριά εκλογική ήττα της 25ης Ιουνίου. 

 

Όπως ανέφερε από το Ζάππειο: Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις δύσκολες αποφάσεις. Δεν τις λαμβάνω εν θερμώ, αλλά με ψυχραιμία. Αυτό έκανα για τρία 24ωρα. Είπα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε ένα μεγάλο ιστορικό κύκλο και να ανοίξουμε ένα νέο. Προσθέτω την ανάγκη να εφεύρουμε ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ που θα διαβάσει τις νέες προκλήσεις της εποχής. Αυτό αφορά πρωτίστως εμένα που υπήρξα επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό τον ιστορικό κύκλο. 

Το ταξίδι ήταν συναρπαστικό κι άφησε αποτύπωμα στην Ιστορία. Χρωστώ ευγνωμοσύνη στον ελληνικό λαό και στους συντρόφους μου που ήμουν ο πρώτος Αριστερός πρωθυπουργός της χώρας. Δηλώνω υπερήφανος για όσα πετύχαμε. Αυτό το έργο είναι δικό σας και δικό μας, κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει.

Ήρθε η ώρα να ανοίξει ένας νέος ιστορικός κύκλος. Διπλή εντολή από το εκλογικό σώμα να ανταποκριθεί στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να αλλάξει δραστικά. Να μην χαθεί ούτε μια ημέρα. Διαδικασία βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης είναι η άμεση προτεραιότητα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση προτεραιότητα.

Θα ήταν υποκριτικό να μην το υπηρετήσω και με τις πράξεις μου. Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας όπου δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά. Προσωπική πρόκληση να αποδείξω ότι στην πολιτική μπορείς να είσαι μάχιμος και δημιουργικός και χωρίς αξιώματα. Το ταξίδι συνεχίζεται και η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ταξιδέψει.

Τα επόμενα χρόνια είναι κρίσιμα. Η προοδευτική παράταξη μπορεί να γίνει η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Σημείωση του Γ.Κ: Λέτε το αποτέλεσμα των εκλογών, τόσο του 2019, όσο και του 2023 , να ήταν απόρροια καθαρά του προσώπου - πολιτικού - Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ;

Είναι σαφές ότι ο Τσίπρας πήρε ένα κόμμα του 3% και το οδήγησε στην αντιπολίτευση και  αμέσως μετά στην διακυβέρνηση της χώρας, όμως , το 2014 , πρώτον, υπήρχε διευρυμένος συνασπισμός της κοινωνίας, δεύτερον, υπήρχε μια συγκεκριμένη πρόταση η οποία δεν υλοποιήθηκε, και τρίτον, ξεκίνησε η ''μετάλλαξη'' όσων τους γνωρίσαμε ''αλλιώς'' και κάτι άλλο διαμορφώθηκαν στη συνέχεια. 

Προσωπικά , έπειτα από όσα είχα υποστεί με σειρά διώξεων - κατασχέσεων, είχα κάποια υποχρέωση σε άτομα τα οποία ούτε καν γνώριζα στον παρελθόντα χρόνο, ενώ από το 2015 και έπειτα ουδέποτε τα έχω συναντήσει , ώστε να γίνω ο ''νεροκουβαλητής'' τους και να βρεθούν στα έδρανα του δήμου οι εξασφαλισμένες και οι εξασφαλισμένοι με τους μισθούς και τις συντάξεις του δημοσίου για τα extra bonus ;

Μήπως υπηρέτησαν, μέχρι την διάσπαση , το καταστατικό του κόμματος είτε το προεκλογικό πρόγραμμα και την εντολή της τοπικής μας κοινωνίας ;Ορισμένα άτομα βρέθηκαν στα έδρανα του Δήμου Γλυφάδας λόγω του ΣΥΡΙΖΑ και ημών των ιδίων, της τοπικής μας κοινωνίας, και δεν διαπίστωσα να τηρηθεί το ελάχιστο της εντολής μας. 

Και τα αξιώματα, και οι μισθοί - συντάξεις, και τα extra bonus από τον ''συμπαραστάτη'' και συμπαράσταση - εκπροσώπηση μηδέν εις το πηλίκον.

Κάλλιστα ο κ. Τσίπρας τώρα που δεν θα είναι πρόεδρος, ως συνάδελφος του κ. Παπανικολάου, να τον ρωτήσει τι ισχύει από το 2014 και μετέπειτα στον Δήμο Γλυφάδας. Τι εξυπηρετείται, τι υπηρετείται ;Από το 2014 υπηρετούνται τα στενά συμφέροντα της ΝΔ και των ημετέρων της παράλληλα όσων υποτίθεται θα εκπροσωπούσαν την τοπική μας κοινωνία. 

Ποιοι ψηφίζουν ;Δεν αποτελούν οι Ο.Τ.Α το δείγμα γραφής όσων ισχύουν πολιτικά και τι θα προκύψει στην κάλπη των εθνικών εκλογών ;Άλλα κόμματα βρίσκονται στους Δήμους ;Άλλες πολιτικές ακολουθούνται στους Ο.Τ.Α ;

ΥΓ: Η συμμετοχή στις εθνικές εκλογές του 2015 ήταν 64% ενώ στις εθνικές του 2023 ήταν 52,7%. Μαθηματικά γνωρίζετε, και άλλωστε το 2015 δεν είχε υπάρξει ακόμα αποκρυσταλλωμένη εικόνα. Στη συνέχεια είδαν πολλοί περισσότεροι από εμάς τι ακολουθείται από τα στελέχη των κομμάτων. 

- Όταν οδηγηθούν στο επίπεδο που απαιτείται τα στελέχη των ''αριστερών'' κομμάτων θα το δει και θα το διαπιστώσει η κοινωνία. Τώρα πως γίνετε να βρίσκονται ''στον πάτο της καπιταλιστικής κατσαρόλας'' και να μην έχουν γίνει καπιταλιστές είναι άλλο θέμα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">