ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι


Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 86 ετών στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε της Ρώμης, αναφέρουν οι ιταλικές εφημερίδες Corriere della Sera και La Repubblica.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Καλό ταξίδι ''νονέ'' μιντιάρχη, να πας να βρεις τους ομοίους σου. Τουλάχιστον δαύτος δεν ακολούθησε τα γνωστά συστήματα της δικής μας χώρας και φάρας , άλλοι κυβερνούν άλλοι φαίνονται !

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, ο οποίος ηγήθηκε τριών ιταλικών κυβερνήσεων μεταξύ 1994 και 2011 και του οποίου το κόμμα Forza Italia είναι ο μικρότερος εταίρος του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού, έπασχε από λευχαιμία εδώ και αρκετό καιρό και μόνο τον τελευταίο χρόνο είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο τρεις φορές.

Γεννημένος στις 29 Σεπτεμβρίου του 1936 στο Μιλάνο ο Μπερλουσκόνι έφτασε να γίνει από κορυφαίος επιχειρηματίαςΠρωθυπουργός της χώρας αλλά και έκπτωτος και καταδικασμένος.

Ο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε για φορολογική απάτη στα τέλη του 2012, για την οποία εξέτισε την ετήσια ποινή του κάνοντας κοινωφελή εργασία μερικής απασχόλησης σε οίκο ευγηρίας στο Μιλάνο. 

Η απαγόρευση του να θέσει υποψηφιότητα για αξίωμα άρθηκε εγκαίρως για τις βουλευτικές εκλογές του 2018, όταν η Forza Italia κατέβηκε σε συνασπισμό με τη Λέγκα και τα Αδέρφια της Ιταλίας, αλλά δεν συγκέντρωσε το 40% που απαιτείται για να κυβερνήσει.

- Στην Ελλάδα κανείς δεν κατάφερε να γίνει  Σίλβιο αν και ομολογουμένως το προσπάθησαν αρκετοί ! 




  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">