ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ντίνος Σιώτης: «Είμαστε από τους πιο ανήθικους λαούς διεθνώς»


Χθές έτυχε 
«να πέσω» πάνω σε μια συνέντευξη του Ντίνου Σιώτη στην οποία αναφέρει με διαφορετικά λόγια όσα περνώ δημόσια επί σειρά ετών. Συμφωνώ και επαυξάνω και αναρτώ το συγκεκριμένο απόσμασμα από το lifo.gr.

Ειδικότερα ο Ν. Σιώτης, αναφέρει ότι «Είμαστε από τους πιο ανήθικους λαούς διεθνώς». Εγώ αναφέρω «από τους πιο άτιμους»

Τι άλλο μπορεί να αναφέρει ένα άτομο το οποίο επί σειρά ετών ''συνέδραμε'' ανιδιοτελώς όπως μπορούσε την ''αριστερά'' , ( αριστερές τσέπες - συμφέροντα  - πρακτικές, η μήπως ιδεολογίες ? ), και αντί να υιοθετηθεί μια στοχευμένη πρόταση προέκυψε προβοκάτσια και παράλληλα και κρέμασμα κουδουνιών !

Ντίνος Σιώτης: «Είμαστε από τους πιο ανήθικους λαούς διεθνώς»

Ερώτηση: Ποια θα λέγατε ότι είναι σήμερα η μεγαλύτερη ελληνική παθογένεια;

Η διχόνοια, η ατιμωρησία, η αντιφατικότητα, η διαφθορά και η έλλειψη οράματος και ηθικών κανόνων. 

Ξέρετε, είμαστε από τους πιο ανήθικους λαούς διεθνώς, κοντά στη Νιγηρία, αλλά αυτή η είδηση δεν θα γίνει ποτέ πρωτοσέλιδο ή πρώτο θέμα στις βραδινές ειδήσεις για να μας συνταράξει. 

Η ηθική θεωρείται ταμπού, δεν συζητάμε τέτοια θέματα, δεν μας απασχολούν, είμαστε υπεράνω, δεν είμαστε ηθικολόγοι. Την έχουμε αποκλείσει στο κέλυφός της και περιοριζόμαστε σε ελαφρύ φλερτ μαζί της, τη θεωρούμε ασθένεια. 

Έχουμε μπερδέψει την ηθική με την ηθικολογία. Αντί η αριστερά να είναι πρωτοπόρος στους κοινωνικούς αγώνες για το δημόσιο καλό, διακατέχεται από έναν τεχνοφοβισμό μήπως και ξυπνήσει το μέλλον.

Σημείωση του Γ.Κ: Προσωπικά έχω αποδείξει σε τοπικό επίπεδο ότι δεν διακατέχομαι από τεχνοφοβισμό , όμως , όσοι επέλεξαν την προβοκάτσια οι ίδιοι/ες διαμόρφωσαν τον τεχνοφοβισμό. Δεν γίνετε ως κυβέρνηση, είτε παράταξη , είτε ακόμα και ως διοίκηση να αποστερείς ακόμα και τα αυτονόητα στους πολίτες και παράλληλα να έχεις και μεγάλες αξιώσεις από τη πλευρά της κοινωνίας.

Εννοώ χωρίς την κάλυψη των αξιώσεών μου να κάνω δαπάνη καθημερινά χρόνου πολλών ωρών για ποιον ακριβός σκοπό και λόγο ? Είναι ανώφελο. Όσοι/ες στόχευαν τους αριθμούς και τα χαρτιά, ( χρήματα ), πέρασαν από τον τέταρτο όροφο του δημαρχείου Γλυφάδας, και παράλληλα από τα στέκια που συχνάζουν οι αιρετοί - διοικούντες. 

Που έγκειται η Τοπική Ανηθικότητα

Η δική μας εντολή δεν έτυχε εφαρμογής. Οι συμβάσεις και τα χρήματα του συνόλου των δημοτών έπεσαν σε τσέπες ημετέρων και υποστηρικτών της ''γαλάζιας'' διοικήσεως & συνεργαζόμενοι ! Από το 2014 έως και σήμερα το 2023 αδιάλειπτα διαμορφώνουν καθολική ανηθικότητα.

Τουλάχιστον προσωπικά δεν γνωρίζω έτερο ''πειρατή'' ραδιοφωνίας ο οποίος μετέδωσε στο ραδιόφωνο από κλασική μουσική, μέχρι δημοτικά, χωρίς να εξετάζει τον αριθμό των ακροατών τα νούμερα και τις τάσεις ! 

Έπειτα από σειρά αναίτιων διώξεων - κατασχέσεων διαμόρφωσαν μια τοπική κοινωνία αποσύνθεσης χωρίς συνοχή και τοπικό χαρακτήρα , με τις κεραίες στραμμένες σε άλλες περιοχές και με μεταδιδόμενα καθαρά εμπορικού χαρακτήρα. 

Αναφορικά με την άμεση δημοκρατία - συνδιαμόρφωση  που διδάξαμε επιφανειακά αυτή πήγε στον βρόντο και την βοή του ατομικισμού, της αρπαχτής , των πολυεθνικών και της παγκοσμιοποίησης. Της αμερικανοποίησης , των ξενόφερτων διοικούντων και των κινητών ! Βέβαια οι της ''αριστεράς'' προφανώς ήταν και χειρότεροι από τους διώκτες σύμφωνα του τελικού αποτελέσματος. Αυτοί που όφειλαν όχι απλά να συμβάλλουν - συνδράμουν όφειλαν να αποδείξουν ότι εμπράκτως δεν τους άλωσε ο καπιταλισμός και διαφέρουν επί της ουσίας. Αυτοί όφειλαν να θέσουν το λιθαράκι στα νότια προάστια και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, καθώς επίσης, να συμβάλλουν καθοριστικά την τέχνη και τους δημιουργούς. Δεν υπήρξε επι ημερών τους ούτε ένα νέο δημόσιο , δημοτικό , διαδημοτικό ραδιόφωνο με έμφαση την συνοχή ! Στον αντίποδα οι άκρατοι καπιταλίστες της ΝΔ έδραίωσαν και έγιναν αρωγοί σε χιλιάδες ''γαλάζιες'' ιστοσελίδες , παρείχαν επιλεκτικά τις λίστες Πέτσα , καθώς και εκατομμύρια ενίσχυση σε μια χούφτα οικογένειες ολιγαρχών. 

Οι συμμετέχοντες στην τοπική προβοκάτσια είναι αριστεροί ;

Όσοι αναφέρουν ακόμα και σήμερα ότι η αριστερά πρέπει να αποδεχθεί αυτούσια τον καπιταλισμό και τις ιδιωτικοποιήσεις , και ότι οι αριστεροί πρέπει να γίνουν συνολικά επιχειρηματίες, όπως έγινε το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρήσεις Ραδιοφωνίας και Tύπου, είναι καπιταλιστές δεν είναι αριστεροί. Η αριστερά οφείλει να επενδύει στις δημόσιες δομές και τον δημόσιο χαρακτήρα. 

Αυτουσία το γεγονός ένα κόμμα το οποία άπαρτιζαν 3% αριστεροί , και 97% ΠΑΣΟΚ , Οικολόγοι, συμφεροντολόγοι και πολλοί ακόμα, το οποίο επί μια πενταετία δεν πέτυχε άμβλυνση ανισοτήτων και διαμόρφωση όρων η αυτοδιοίκηση, οι Ο.Τ.Α , να εξισορροπήσουν αντί να διοικούνται στο σύνολό τους από παρατάξεις νεοδημοκρατικές αποτελεί θεμελιώδη αστοχία - αποτυχία.

Τα κόμματα αριστεράς της χώρας μας, αντί να γίνουν αρωγοί δημόσιων μέσων κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος με τους δεξιούς ! Απόκτησαν κομματικά ΜΜΕ - καπιταλιστικές επιχειρήσεις με σκοπό πλέον το κέρδος , διότι χωρίς κέρδος δεν υφίσταται επιχείρηση , μπορεί όμως να υφίστανται τα δημόσια ΜΜΕ για το δημόσιο καλό. Ακόμα και αυτά η εκάστοτε κυβέρνηση - αστικό πολιτικό κόμμα της χώρας μας τα κάνει κομματικό παραμάγαζο ( ! ) γι' αυτό δεν υπάρχει καμία σχέση με τα δημόσια - κρατικά ΜΜΕ άλλων χωρών τα οποία ανταγωνίζονται σε ακροαματικότητα και θέαση τα ιδιωτικά. Βλέπε BBC.

- Δεν ανταγωνίζεσαι το κόμμα της ΝΔ μετέχοντας στην ίδια ''παράγκα'' χρειάζεται να δομήσεις πολλές ''καμπάνες'' ! Το ζήτημα το έκανα από θέμα τέχνης πολιτικό παίρνοντας ένα μικρό κομμάτι της συνέντευξης διότι είναι πολιτικό. «Είμαστε από τους πιο ανήθικους λαούς διεθνώς» λόγω της πολιτικής που ακολουθείται από τη πλευρά του κάθε πολίτη - πολιτικού, και όμως οι πιο ανήθικοι στο τόπο μας παριστάνουν τους πιο ηθικούς !
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ντίνος Σιώτης: «Είμαστε από τους πιο ανήθικους λαούς διεθνώς» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">