ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κύκλωμα εκβιαστών: «Εδώ πέρα η Αργυρούπολη είναι δικιά μου»


Γιάννη Κωνσταντάτο ποιοι είναι αυτοί οι ''φουσκωτοί'' που ''σου πήραν την πόλη'' ;  Παράλληλα σύμφωνα με όσα ισχύουν στα νότια προάστια και σε σειρά δήμων από 
υπηκόους Ελλάδας, Αλβανίας, και Ιράκ, στις περιοχές Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Αγίου Δημητρίου, Δάφνης, Αλίμου, κ.τ.λ δημοτικές αρχές και Α/Τ υπάρχουν ''για τα μάτια του κόσμου'' , είτε για διώξεις - κατασχέσεις και φίμωση ώστε να έχει τον πλήρη έλεγχο η έτερη μαφία των ολιγαρχών του Ν.Αττικής και τα τσιράκια της.

Πρόκειται για άτομα γνωστά στις Αρχές, με αυξημένη σωματική διάπλαση, τα οποία το πρωί ασχολούνταν με το bodybuilding και τις πολεμικές τέχνες και το βράδυ «επισκέπτονταν» ιδιοκτήτες καταστημάτων «πουλώντας» προστασία. 

Ο λόγος για έξι αθλητές πυγμαχίας και body building, υπηκόους Ελλάδας, Αλβανίας και Ιράκ, εις βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, πρόκληση σωματικών βλαβών κ.ά.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Αργυρούπολης, όπου τα μέλη της οργάνωσης, έπειτα από ξυλοδαρμό ιδιοκτήτη νυχτερινού καταστήματος, ζήτησαν από υπάλληλο βενζινάδικου που βρίσκεται δίπλα στο νυχτερινό κατάστημα να σβήσει το καταγεγραμμένο ψηφιακό υλικό. 

«Εδώ πέρα η Αργυρούπολη είναι δικιά μου. Μαζί μου θα μιλάς». 

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα λέει ο φερόμενος ως αρχηγός των εκβιαστών σε ιδιοκτήτη καταστήματος. «Μαζί μου θα μιλάς. Με κανέναν Γιάννη (…) εδώ πέρα λέει η Αργυρούπολη είναι δικιά μου».

Με αυτά τα λόγια απευθυνόταν στα θύματά του ο 36χρονος Ψ.Κ., φερόμενος αρχηγός ομάδας μπράβων που δραστηριοποιούνταν στις περιοχές Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Αγίου Δημητρίου, Δάφνης, Αλίμου, Βύρωνα, Παγκρατίου, Κέντρου Αθήνας, Κεραμεικού. 

Στα 9 καταστήματα που παρείχαν «προστασία» τοποθετούνταν μέλη της ομάδας ως «φύλακες» τα οποία ήταν χαμηλά σε θέση ιεραρχίας στην οργάνωση, έτσι ώστε να επέμβουν σε τυχόν «φασαρίες» ή «προβλήματα».

Κατά τη διάρκεια συνομιλιών που «έπιασε» ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ., ο Ψ.Κ. υπερηφανευόταν για τις πράξεις του. Ενδεικτικές είναι οι παρακάτω φράσεις για ιδιοκτήτη φαναρτζίδικων και μαντρών αυτοκινήτων: «Επειδή έκανε κάτι μαγκιές, τον έβαλα να κάτσει στ' αυγά του μπροστά στους Αλβανούς που πληρώνει για μεροκάματο. Θα τον προσγειώσω όπως προσγείωσα πολλά σκληρά καρύδια».

Η δράση της εν λόγω ομάδας ξεκίνησε τουλάχιστον από τις 24 Μαΐου 2022. Οι μπράβοι, οι οποίοι είχαν αυξημένη σωματική διάπλαση και ασχολούνταν είτε με bodybuilding, είτε με πολεμικές τέχνες, συμμετέχοντας μάλιστα σε αγώνες επαγγελματικού επιπέδου, προχωρούσαν στην εκβίαση ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος έτσι ώστε να παρέχουν «προστασία», καθώς και σε κατά παραγγελία ξυλοδαρμούς.

Αφού προσέγγιζαν τον «στόχο» τους, η επίθεση σε αυτόν, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, γινόταν «με ιδιαίτερη σφοδρότητα και βαναυσότητα». Αν κάποιος προσπαθούσε να βοηθήσει το θύμα τη στιγμή που το χτυπούσαν, τότε ή επιτίθεντο και σε αυτόν ή τον απειλούσαν.

Τα θύματα λόγω του καθεστώτος φόβου στο οποίο βρίσκονταν δεν προχωρούσαν σε καταγγελίες στην Αστυνομία.Στους ιδιοκτήτες καταστημάτων κατά την είσοδό τους στα μαγαζιά εμφανίζονταν σε σχηματισμό που θύμιζε στρατιωτικό, με αποτέλεσμα να τρομοκρατούν τόσο τους ίδιους όσο και τους θαμώνες.

Για τις επιθέσεις τους χρησιμοποιούσαν τα λεγόμενα «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα, τα οποία ανήκαν είτε σε εταιρείες ενοικίασης, είτε πήγαιναν με δικά τους, στα οποία όμως είχαν καλύψει τις πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ τις συσκευές των κινητών τους τηλεφώνων τις άφηναν σε άλλα σημείο, υπό τον φόβο παρακολούθησης από αστυνομικούς.

Οι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων ο φερόμενος αρχηγός και ο 40χρονος Α.Α., φερόμενος υπαρχηγός με το προσωνύμιο «ψηλός» -που συνελήφθη στα Χανιά και η μεταγωγή του ξεκίνησε στις 8 το βράδυ της Τρίτης-, είναι παλιοί γνώριμοι των Αρχών και κυρίως του τμήματος εκβιαστών.

Ο φερόμενος υπαρχηγός, κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών του συνομιλιών, εκτόξευσε απειλές εις βάρος αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και έκανε λόγο για αντίποινα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συνομιλίας με τη μητέρα του στις 20 Φεβρουαρίου 2023, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με κρατήσει μακριά από την κόρη μου. Θα το κάνω προσωπικό και μετά οικογενειακό».

Όταν η μητέρα του τον ρώτησε τι εννοούσε, τότε εκείνος απάντησε σε έντονο ύφος, έχοντας την υποψία ότι το τηλέφωνό του παρακολουθείται από αστυνομικούς: «Θα σου εξηγήσω από κοντά. Αυτός που πρέπει να ακούσει στο τηλέφωνο, ακούει». Μάλιστα συνέχισε τονίζοντας: «Θα το κάνω οικογενειακό, θα κάνω βεντέτα αν μου στερήσουν την κόρη μου με μαγειρέματα».

Υπό τον φόβο της παρακολούθησης από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών βρισκόταν και ο φερόμενος αρχηγός. Στις 8/6/2023, σε συνομιλία με τη σύζυγο του, της είπε πως έφυγε από το σπίτι εσπευσμένα, καθώς νόμιζε ότι έξω από αυτό είχαν πάει αστυνομικοί για να τον συλλάβουν.

Το Εκβιαστών είναι αυτοί. Ή το Εκβιαστών είναι ή το Οργανωμένο τέτοιο ή το… οργανωμένο έγκλημα, ένα από τα δύο έχουν αυτοί τέτοιο, ή το Εκβιαστών ή το Οργανωμένο. Στο αμάξι αυτό που έχω εγώ αυτή τη στιγμή που οδηγάω ένα εκατομμύριο τα εκατό το έχουνε τσιπάρει… Δεν ξέρω τι έχουνε πέντε πλημμελήματα, δύο ξυλοδαρμούς, αλλά άμα μας πιάσουνε δέκα νοματαίους μαζεμένους, πάει εγκληματική οργάνωση μπροστά. Με κατάλαβες;.

Όπως προέκυψε, οι τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν ανήκαν σε άλλα πρόσωπα, ενώ για τις συνομιλίες τους επέλεγαν διαδικτυακές εφαρμογές όπως το Viber, το Messenger, αν και προτιμούσαν να κάνουν συναντήσεις σε καταστήματα και σπίτια.

Στις υποθέσεις με τους εν λόγω εμπλέκονται και αστυνομικοί. Σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων για εκβίαση, σωματικές βλάβες, για τον νόμο περί όπλων κ.ά.

ΥΓ: Ο ''αρχηγός'' του κυκλώματος εκβιαστών μιλάει ακριβός την ίδια γλώσσα - τα ίδια λόγια - που χρησιμοποιούν οι κουκουλοφόροι αιρετοί του τετάρτου ορόφου του Δημαρχείου Γλυφάδας.

Ανατρέξτε σε όσα έχουν γράψει ανώνυμα δημόσια ώστε να κάνετε την σύγκριση της διαφοράς ενός κυκλώματος από μια παράταξη ! 

Ασφαλώς υπάρχει ''τεράστια διαφορά'' , διότι στη χώρα των νεοελλήνων το κύκλωμα συλλαμβάνεται , ενώ η παράταξη παρανομούντων και εκβιαστών μένει στο απυρόβλητο και παράλληλα την συμβάλουν δικαστικά και αστυνομικά όργανα !

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κύκλωμα εκβιαστών: «Εδώ πέρα η Αργυρούπολη είναι δικιά μου» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">