ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Goldman Sachs: 300 εκατ. θέσεις εργασίας θα χαθούν, λόγω της τεχνητής νοημοσύνης


Η Goldman Sachs έχει υπολογίσει ότι 300 εκατ. θέσεις εργασίας θα χαθούν, λόγω της τεχνητής νοημοσύνης. 

Από την εμφάνιση του ChatGPT, που έφερε την τεχνητή νοημοσύνη στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων, πολλά έχουν γραφτεί για την απειλή που συνιστά το ΑΙ για τους εργαζόμενους. Η Goldman Sachs έχει υπολογίσει ότι 300 εκατ. θέσεις εργασίας θα χαθούν, λόγω της τεχνητής νοημοσύνης. 

Και ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι πρόκειται για μια πολύ μελλοντική εξέλιξη, τα στοιχεία δείχνουν ότι άνθρωποι ήδη χάνουν τις δουλειές τους εξαιτίας της τεχνητής νοημοσύνης. 

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της Challenger, Gray, and Christmas για την αμερικανική αγορά εργασίας, τον Μάιο έγιναν στις ΗΠΑ περίπου 80.000 απολύσεις, με 3.900 εξ αυτών να αποδίδονται στην τεχνητή νοημοσύνη. 

Η έκθεση δείχνει ότι από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο χάθηκαν στις ΗΠΑ 417.500 θέσεις εργασίας, καθώς το φετινό πρώτο πεντάμηνο του έτους ήταν το χειρότερο από το 2020, όταν η έναρξη της πανδημίας προκάλεσε περισσότερες από 1,4 εκατ. απολύσεις (στις ΗΠΑ δεν εφαρμόστηκαν ευρεία μέτρα προστασίας των θέσεων εργασίας, όπως έγινε σε μεγάλο μέρος της  Ευρώπης). 

Η έκθεση του Μαΐου ήταν η πρώτη που συμπεριέλαβε την τεχνητή νοημοσύνη σαν λόγο απόλυσης, με τις σχετικές περικοπές θέσεων εργασίας να γίνονται κυρίως στον τεχνολογικό κλάδο. 

Η Challenger εκτιμά ότι η τάση θα έχει και συνέχεια, αν και οι εταιρείες ίσως να διστάζουν να επικαλεστούν την τεχνητή νοημοσύνη σαν λόγο για τις απολύσεις τους. Από την άλλη, δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στοιχεία που να δίνουν μια εικόνα για τον αριθμό των θέσεων εργασίας που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της τεχνολογίας αυτής. 

Σημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Στη δική μας χώρα λόγω εκτενούς ''καθυστέρησης'' θα καθυστερήσει αυτό το καθεστώς, άλλωστε πόσοι/ες χρησιμοποιούν  ChatGPT στην Ελλάδα με 4.000.000 εκ. υπέργηρους ?

Επίσης, η πλειονότητα που τα έφαγαν μαζί με τον Πάγκαλο θεωρεί ότι εργάζεται στη χώρα μας ; Δεν ξέρω μήπως οι πέντε στους δέκα νομίζουν ότι επειδή έχουν ένα μισθό και αποδοχές ότι παράληλλα εργάζονται.

Στη χώρα που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εδραίωσαν το απόλυτο πελατειακό σύστημα και το ρουσφετάκι αποτελεί κανόνα το ''μαζί τα φάγατε'' του Πάγκαλου θα διδάσκετε στα Πανεπιστήμια.

Σε ένα τόπο που σχεδόν άπαντες πλέον έχουν γίνει @πατεώνες, απέχω, τόσο των εκλογών, ( δεν ψηφίζω ), όσο και του ανούσιου πλέον να συνυπάρχω σε μια πόλη απάτης. Άλλωστε και ο παππούς της τεχνητής νοημοσύνης ΑΙ, Τζέφρι Χίντον, πρόσφατα εγκατέλειψε την Google διότι ενίσταται με όσα μεθοδεύονται τεχνολογικά και παράλληλα μετανιώνει για την προσφορά του. Και προσωπικά ενίσταμαι , τόσο για όσα πράττουν παρατάξεις - πολιτικοί , όσο και για τον τεχνολογικό κατήφορο των πολυεθνικών. 

Την ΑΙ την θέλαμε εργαλείο - βοηθό, ενώ οδεύει προς άλλη κατεύθυνση. 

Δείτε στο βίντεο την ΑΙ ως απλό βοηθό είτε σε μια επιχείρηση, είτε σε μια οικία είτε στο όχημα. 

( Αυτοί των πολυεθνικών θα κάνουν το αντίστοιχο, έπειτα του Chat GPT, με μικρόφωνο - μεγάφωνο ενσωματωμένο σε λειτουργικά συστήματα, ρομπότ, μικροκοντρόλερ και στον εγκέφαλο των ανθρώπων, χωρίς να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και η ασφάλεια. Ότι αυτονομείται και διαθέτει περισσότερη νοημοσύνη από τον άνθρωπο γίνεται παράλληλα και επικίνδυνα - επικίνδυνο. Προσωπικά δεν ξέρω πως μπαίνουν δικλείδες ασφαλείας έπειτα της αυτονόμησης της ΑΙ. Όταν η ΑΙ θα γίνει επικίνδυνη για τον άνθρωπο ο άνθρωπος δεν θα το γνωρίζει, και τελικά στην εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη θα τρέχει παντού η μοναδική λύση θα είναι να κατέβει ο διακόπτης ? Ποιος διακόπτης θα πέσει πρώτος ; Υπάρχει μονοπώλιο , μόνο μία, η θα προκύψει μια μετεξέλιξη κάθε ένας και δική του ΑΙ ; )

Αυτό που διαμόρφωσαν οι αχαρακτήριστοι των αστικών πολιτικών κομμάτων είναι ένα καθολικό εξάβλωμα τύπου Βαβέλ, το οποίο προσωπικά ποτέ δεν μου άρεσε, και δεν μου αρέσει διότι δεν υπήρξα ποτέ υποκριτής και φαρισαίος. Όλοι οι φαρισαίοι να καθρεφτίζεστε στα υποκριτικά καθρεφτάκια σας ενώ παράλληλα δεν υπάρχει πλέον ούτε ο στοιχειώδης  πολιτισμός και συνοχή !

Ενδεικτικά: Φωνάζει ένας μεσήλικας εν ώρα υπηρεσίας στη δουλεια του. Ρε πως σας μεγαλώσανε έτσι ; Τι σκ@τά είναι οι πατεράδες και οι μανάδες σας ; 

Κάλλιστα μπορώ να το εξηγήσω αναλυτικά, όμως , θεωρώ ότι δεν χρειάζεται. Τι άλλο θα μπoρούσαν να γίνουν σε μια χώρα που όλα κινούνται αντίθετα της ορθής λειτουργίας για περισσότερους αριθμούς και χαρτιά ;

ΥΓ: Θυμάμαι και θυμάστε αρκετοί από εσάς τις εποχές που δεν υπήρχαν σόσιαλ και υπήρχαν τα κοινωνικά τοπικά ραδιόφωνα. Σε σχέση με το παρόν υφίστατο ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΣΥΝΟΧΗΣ. Σήμερα δέκα άτομα σε ένα σημείο, οπουδήποτε, και οι δέκα κοιτάζουν μια οθόνη και κάθε οθόνη δείχνει διαφορετικό περιεχόμενο. Συνοχή ? 

- Άντε να σας βάλουν και το τσιπάκι στην κούτρα να τελειώνουμε. Κάθε ένας/μια σύνδεση απευθείας από τον φλοιό του εγκεφάλου του στο ίντερνετ χωρίς κινητά και οθόνες ! 

- Σε αυτή τη δεδομένη εποχή - κατάσταση - υπάρχουν πολιτικά κόμματα - πολιτικοί οι οποίοι ακόμα δεν μπορούν να αντιληφθούν πλήρως τι έχει διαμορφωθεί λόγω της δικής τους υπαιτιότητας και αδράνειας να κινηθούν οργανωμένα και ορθά και επιρρίπτουν ευθύνες στην κοινωνία ! Ποιοι υπήρξαν ανεύθυνοι να το αναζητήσουν ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ.

- Βλέπε τι ισχύει στις Η.Π.Α και τι ακολουθείται στη δική μας χώρα με ένα δεξιό καπιταλιστικό κόμμα που κυβέρνησε από το 2019 μέχρι το 2023. Διαφορά τουλάχιστον η μέρα με τη νύχτα. Αναφορικά με το προηγούμενο κόμμα - κυβέρνηση ας προβούν σε εκτεταμένο ''ψάξιμο'' διότι εμείς από το 2014 τους ''χάσαμε'' , παράλληλα τους έχασαν χιλιάδες ψηφοφόροι ! 

- Θεωρώ ότι υπήρχε μια δημόσια πρόταση ώστε να δομηθεί σε έναν βαθμό η ορθή συνοχή , οι της αρπαχτής προφανώς γεμίζοντας τις δικές τους μπαταρίες - κωδικούς και σεντούκια αδιαφόρησαν. Η μετεξέλιξη με δικαιώνει σε ένα βαθμό διότι το αντίστοιχο, αυτό που δεν ίσχυσε στα νότια προάστια, όφειλαν να ισχύσει σε ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Δεν ανταγωνίζεσαι το κόμμα της ΝΔ μετέχοντας στην ίδια ''παράγκα'' χρειάζεται να δομήσεις πολλές ''καμπάνες'' ! Όπως ήταν παλιά τα Αστέρια Γλυφάδας.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Goldman Sachs: 300 εκατ. θέσεις εργασίας θα χαθούν, λόγω της τεχνητής νοημοσύνης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">