ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Το προφίλ του «τραπεζίτη» με «Βιτρίνα» Real Estate


Ένας 52χρονος με ελληνική υπηκοότητα και αλβανική καταγωγή συνελήφθη στη Γλυφάδα, μετά από πολύμηνη έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και των ολλανδικών Αρχών.

Ο 52χρονος αναζητείτο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης ως διευθυντικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείται με τη συλλογή και διανομή μεγάλων χρηματικών ποσών στις Κάτω Χώρες προερχομένων από εμπόριο ναρκωτικών.

Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σε καθημερινή βάση μεγάλα χρηματικά ποσά , μέσω «άγνωστου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, και υπολογίζεται ότι για χρονικό διάστημα περί των 10 μηνών διακινήθηκαν ποσά της τάξεως των 250.000.000 ευρώ.

Οι αρχές αναφέρουν για «Βιτρίνα» Real Estate

Ο 52χρονος ελληνικής υπηκοότητας και αλβανικής καταγωγής είναι μόνιμος κάτοικος Γλυφάδας, διαθέτει ελληνική ταυτότητα και ελληνικό ΑΦΜ και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη χώρα μας επί σειρά ετών.

Στην εταιρία real estate που διατηρεί ανήκει το ακριβό διαμέρισμα όπου ζούσε στη Γλυφάδα , καθώς επίσης , και κάποια διαμερίσματα που είχαν αγοραστεί σε Ηλιούπολη και Δάφνη.


Η Europol τον χαρακτηρίζει ως έναν από τους μεγαλύτερους σκιώδεις τραπεζίτες της Ευρώπης. 

Η «δουλειά» του, σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του από τις ολλανδικές Αρχές, ήταν να διακινεί μαύρο χρήμα των καρτέλ ναρκωτικών, κυρίως με έδρα την Ολλανδία και το Βέλγιο. Ο ίδιος δεν θέλει να εκδοθεί στην Ολλανδία.

Η αρμοδιότητά του αφορούσε στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Ήταν ο «τραπεζίτης» των εγκληματικών οργανώσεων.

Τα ψηφιακά πειστήρια που βρέθηκαν στο σπίτι του –τάμπλετ,ψηφιακοί δίσκοι, κάρτες- έχουν ήδη σταλεί στην Ολλανδία για εργαστηριακή εξέταση, μετά από έγκριση που δόθηκε από τις δικαστικές Αρχές. 

Ο 52χρονος χρησιμοποιούσε προηγμένο πρόγραμμα κρυπτογράφησης στις δραστηριότητές του, το οποίο ενδιαφέρει εξαιρετικά τις ολλανδικές Αρχές. Είχε κρυπτοτηλέφωνο για τις συνομιλίες του , πρόγραμμα που χρησιμοποιείται από καρτέλ ναρκωτικών και σκιώδεις τραπεζίτες. 

Τα χρήματα που διακινούσε δεν έφευγαν από την Ελλάδα και διακινούνταν είτε μετρητά μέσω κούριερ είτε μέσω κρυπτονομισμάτων.

Ένας παράνομος τραπεζίτης είναι ένα βασικό πρόσωπο και ζωτικός κρίκος στο οργανωμένο έγκλημα και βοηθά στη νομιμοποίηση κερδών που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες.


Επισήμανση του Γ.Κ: Για τα 2,5 και πλέον τρισεκατομμύρια ευρώ τα οποία φαγώθηκαν από το 1981 έως και σήμερα το 2023 , καθώς επίσης, για τους Ολυμπιακούς αγώνες οι οποίοι στη χώρα μας κόστισαν τουλάχιστον 200 φορές πάνω από την αξία διεξαγωγής τους θα κινηθεί κάποια διαδικασία κατά του οργανωμένου καρτέλ αστικών πολιτικών κομμάτων καθώς και των ημετέρων τους ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Το προφίλ του «τραπεζίτη» με «Βιτρίνα» Real Estate Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">