ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφωνούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από την Κίνα


Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεσμεύτηκαν να μειώσουν την οικονομική τους εξάρτηση από την Κίνα, καθώς ολοκλήρωσαν τη διήμερη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες την Παρασκευή.

Οι ηγέτες της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών κάλεσαν επίσης την Κίνα να πιέσει τη Ρωσία να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία , όμως ,δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο διανομής μεταναστών στο μπλοκ, αφού μπλόκαρε η Πολωνία και η Ουγγαρία.

Οι ηγέτες του μπλοκ υποσχέθηκαν να επιδιώξουν μια αμοιβαία επωφελή οικονομική σχέση με το Πεκίνο που «θα συνεχίσει να μειώνει τις κρίσιμες εξαρτήσεις και τα τρωτά σημεία», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση. 

«Πρέπει να αποτρέψουμε στρατηγικές εξαρτήσεις. Θα χρειαστούν μερικά χρόνια για να διαφοροποιηθούν οι εταιρείες, αλλά θα παραμείνει μια οικονομική συνεργασία που είναι επίσης απαραίτητη όσον αφορά τις κλιματικές πολιτικές και την επισιτιστική ασφάλεια", δήλωσε ο Όλαφ Σολτς σχετικά με την πολιτική της ΕΕ για την Κίνα στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Χαρακτήρισε τη διαδικασία ως «επικίνδυνη», τονίζοντας ότι είναι κυρίως ένα μακροπρόθεσμο καθήκον για τις εταιρείες και όχι για τις χώρες.

H Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσπαθήσει να μειώσει τις στρατηγικές της εξαρτήσεις από την Κίνα, διατηρώντας παράλληλα τη συνεργασία με την οικονομική δύναμη, δήλωσε την Παρασκευή ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς»

Η απάντηση της Baidu στο ChatGPT

Η Baidu, ο κορυφαίος πάροχος μηχανών αναζήτησης της Κίνας, δήλωσε ότι η δική της έκδοση της υπηρεσίας τύπου ChatGPT έχει ξεπεράσει σε πολλαπλές βασικές μετρήσεις το ευρέως δημοφιλές chatbot της OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft.

Η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το Ernie 3.5, η τελευταία έκδοση του μοντέλου Ernie AI, είχε ξεπεράσει το ChatGPT σε μια σειρά μετρήσεις «ικανότητας» και είχε καλύτερη απόδοση.

Η εταιρεία με έδρα το Πεκίνο ανέφερε ένα τεστ που διεξήγαγε η κρατική εφημερίδα China Science Daily χρησιμοποιώντας σύνολα δεδομένων, όπως το AGIEval και το C-Eval, δύο σημεία αναφοράς που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση της απόδοσης των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Η ανακοίνωση της Baidu έρχεται εν μέσω μιας παγκόσμιας έκρηξης τόσο διεθνούς όσο και στο εσωτερικό της Κίνας, στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με «πυροκροτητή» το ChatGPT, γεγονός που προκάλεσε μια γενικευμένη προσπάθεια πολλών κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας να ανακοινώσουν αντίστοιχα ανταγωνιστικά προϊόντα.

Η Baidu ήταν η πρώτη μεγάλη κινεζική εταιρεία τεχνολογίας που έκανε το ντεμπούτο της με προϊόν τεχνητής νοημοσύνης για να ανταγωνιστεί την ChatGPT, όταν παρουσίασε το μοντέλο μεγάλης γλώσσας Ernie Bot τον Μάρτιο. Το Ernie Bot, κατασκευασμένο με βάση το παλαιότερο μοντέλο Ernie 3.0 AI της Baidu, βρίσκεται σε δοκιμές μόνο για τους τελευταίους τρεις μήνες.

Άλλες μεγάλες κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Alibaba και Tencent, έχουν αποκαλύψει όλα τα αντίστοιχα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης τους.

Η Baidu ανακοίνωσε ότι το νέο της μοντέλο έρχεται με καλύτερη εκπαίδευση και αποτελεσματικότητα συμπερασμάτων, γεγονός που το τοποθετεί στα πιο γρήγορα και φθηνότερα chatobot στο μέλλον. Η Baidu είπε επίσης ότι το νέο της μοντέλο θα υποστηρίζει εξωτερικά “πρόσθετα”.

Τα πρόσθετα είναι πρόσθετες εφαρμογές που θα επιτρέψουν στην τεχνητή νοημοσύνη της Baidu να εργαστεί σε πιο συγκεκριμένα σενάρια, όπως η σύνοψη μεγάλου κειμένου και η δημιουργία πιο ακριβών απαντήσεων.

Σημείωση: Η Ολλανδία εμπόδισε την εξαγωγή προηγμένου εξοπλισμού κατασκευής μικροτσίπ στην Κίνα, υποκύπτοντας στην πίεση των ΗΠΑ, όμως , ''έχει και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια'' , και άλλωστε ακόμα και η google θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη με υπογραφή Κινέζικη ! Ορισμένοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν είναι μόνο η παραγωγή των τσίπ, είναι και η εξέλιξη του κώδικα και των ''μοντέλων'' και απο ποιούς γίνεται.

- Δεν είναι εθνικό μας το ''πρόβλημα'' , είναι σχεδόν παγκόσμιο. Υπάρχουν και ουδέτερες χώρες στις οποίες έχουν γίνει Κινεζικές επενδύσεις και τις συμβάλουν τεχνολογικά.

- Όταν στα δικά μας ιδρύματα παιδείας υφίσταντο απεργίες , καταλήψεις , ανύπαρκτα εργαστήρια  και έλλειμα υποδομών, στην Κίνα συνολικά η παιδεία κινείται στην βάση της ψηφιακής τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι ηγέτες της ΕΕ συμφωνούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από την Κίνα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">