ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ηλεκτρονικά πασαλείμματα


Χαρακτηρίζω 
ηλεκτρονικά ''πασαλείμματα'' όσα διαμόρφωσαν ως κυβερνήσεις, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με το μητρώο του ηλεκτρονικού Τύπου.

Ειδικότερα, έπειτα από το ν. 5005/2022 (Α’ 236) για τον ηλεκτρονικό τύπο διαπιστώνω ότι πληθώρα - εκατοντάδες ιστοσελίδες - συνεχίζουν να έχουν το λογότυπο του media, άρα έχουν υποβάλλει  αίτησεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ) , και αν έχουν υποβάλλει νέες αιτήσεις ποιο είναι το λογότυπο του Μ.Η.Τ ;

Δείτε την ανακοίνωση στο media.gov.gr:

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του ν. 5005/2022 (Α’ 236) «Ενίσχυση δημοσιότητας και διαφάνειας στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο – Σύσταση ηλεκτρονικών μητρώων έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου – Διατάξεις αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις», τίθεται από 2 Μαΐου σε λειτουργία το Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ). Οι επιχειρήσεις Ηλεκτρονικού Τύπου, όπως αυτός ορίζεται στην παράγραφο β’ του άρθρου 3 του νόμου 5005/2022, που επιθυμούν την πιστοποίησή τους, υποβάλλουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 10 του νόμου 5005/2022(Α’ 236) και την ΚΥΑ Ε/115/28-2-2023(Β’ 1144) από 2 Μαΐου μέχρι 14 Ιουλίου 2023 . Μετά από την πάροδο της προθεσμίας του άρθρου 28 του ως άνω νόμου για την πιστοποίηση των μέσων από τη Γ.Γ.Ε.Ε. , τα άρθρα 52 και 53 του ν. 4339/2015 (Α’ 133) και συνεπώς η πλατφόρμα που λειτουργεί σήμερα στη ΓΓΕΕ ως "On line media" καταργείται.

To θέμα είναι ότι προσωπικά δεν συμμετείχα ούτε στο ''media'' , αν και αποτελούσε δική μου πρόταση το μητρώο των ηλεκτρονικών ΜΜΕ , διότι ήταν πολύ ''γαλάζιο'' για τα προσωπικά μου γούστα, και επέλεξα να αφήσω στο σύνολο των υπολοίπων να απολαύσουν την κρατική διαφήμιση.

Σε μια χώρα που το ένα κόμμα - κυβέρνηση χτίζει ημίμετρα , και το άλλο διαδέχεται και τα συνεχίζει να χαίρεστε και τα μητρώα σας , και τις λίστες Πέτσα , καθώς και την κρατική σας διαφήμιση.

Είναι ξεκάθαρο ότι η πλειονότητα δεν αντιλήφθηκε ότι ήδη έχει κλείσει το Μ.Η.Τ και δεν δέχεται αιτήσεις.

Επιπροσθέτως, αν κατάλαβα επαρκώς το "On line media" δεδομένου ότι θεσπίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καταργείται και παραμένει το λογότυπο του media ; Αν πράγματι ισχύει το συγκεκριμένο ο τίτλος δεν είναι καταχρηστικός.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ηλεκτρονικά πασαλείμματα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">