ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καύσωνας σκοτώνει ! Πάρτε ουσιαστικά μέτρα τώρα

ΚΑΥΣΩΝΑΣ  s.png

Υπό συνθήκες καύσωνα, του χειρότερου εδώ και δεκαετίες, εργαζόμενος άτυπος διανομέας άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο από θερμοπληξία. 

Για να συμπληρώσει το εισόδημά του στην εποχή της ακρίβειας, έκανε διανομές φαγητού σε εστιατόριο της Χαλκίδας, ακόμα και την ημέρα που το θερμόμετρο στις περισσότερες περιοχές της χώρας έφτασε ή και ξεπέρασε τους 40 οC.

Τουλάχιστον ατυχής χαρακτηρίζεται η επαίσχυντη ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας στην οποία αναφέρεται ως «όχι διανομέας» ο 48χρονος εργαζόμενος. 

Κύριε Χρυσοχοϊδη από πότε διοικητές νοσοκομείων σε ιατρικά ανακοινωθέντα αναφέρουν ποιο ΔΕΝ είναι το επάγγελμα του απωλεσθέντος ή του ασθενούς;

Είτε σε συνθήκες χιονιά, είτε σε συνθήκες καύσωνα, δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία τους δουλεύοντας. Διαφορετικά έχουν τον φόβο ότι θα βρεθεί αντικαταστάτης και θα χάσουν την δουλειά τους.

Σε συνθήκες πλήρους αδιαφορίας το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε τελικά Υπουργική Απόφαση, χωρίς καμιά δέσμευση για την εξασφάλιση τήρησης και εφαρμογής της, με δεδομένη την κατάσταση διάλυσης και υποστελέχωσης της Επιθεώρησης Εργασίας.



Επιπλέον αντί μιας σαφούς απαγόρευσης διανομής, τουλάχιστον, το χρονικό διάστημα 12:00 με 17:00, η απόφαση απαγορεύει τη διανομή στις περιοχές που η τιμή του βιοκλιματικού δείκτη WBGT (Wet-bulb globe temperature), είναι ανώτερη του 32,2. Αφενός το ρίσκο για θερμική καταπόνηση είναι υψηλό ακόμα και όταν η τιμή είναι χαμηλότερη και αφετέρου δεν μπορούμε να φανταστούμε εργοδότη ή εργαζόμενο εφοδιασμένο με θερμόμετρο υγρού βολβού για να μετράει τον δείκτη WBGT(!).

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου, του οποίου ο χαμός του έχει συγκλονίσει ολόκληρη την κοινωνία της Χαλκίδας.

Κάνουμε έκκληση σε κάθε συμπολίτη/ισσα μας να μην κάνει παραγγελίες τις ημέρες του καύσωνα, ζητάμε από τις αντίστοιχες Επαγγελματικές Ενώσεις να πάρουν αποφάσεις που να δεσμεύουν τα μέλη τους και απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει σε μέτρα που να προστατεύουν ουσιαστικά τους εργαζόμενους και να εξασφαλίσει την πιστή τήρησή τους.

Γραφείο Τύπου ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ


Επισήμανση του Γ.Κ: Για πολλοστή φορά ντροπή για το επίπεδο της Πολιτείας. Ενώ πληρώνουν χιλιάδες για συστημική προπαγάνδα, και παράλληλα τους παρέχουν και κρατική διαφήμιση, ''δεν βλέπουν'' και δεν αναρτούν τόσο τους θανάτους πολιτών και εργαζομένων, ενώ βλέπουν όλες τις γελοιότητες, όσο και την κατάλυση της εντολής των πολιτών για την κονόμα επαγγελματιών πολιτικών.

Μια Πολιτεία κάθε φορά απροετοίμαστη, δια μέσω των πολιτικών που διαμόρφωσαν ανεύθυνα άτομα, τα οποία ενεπλάκησαν με την πολιτική και τα κοινά. Αποστέρησαν από χιλιάδες πολιτών ακόμα και τα αυτονόητα , ενώ στον αντίποδα έχουν πέντε ολιγαρχικούς κράχτες και χιλιάδες παπαγαλάκια των πέντε ολιγαρχικών ΜΜΕ να ασχολούνται με μπούρδες και δήθεν σάτιρες.

Ο καύσωνας σκοτώνει πολίτες και εργαζόμενους για ψίχουλα δεν σκοτώνει την κομματοκρατία και την κλεφτοκρατία ούτε τα συστημικά παπαγαλάκια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καύσωνας σκοτώνει ! Πάρτε ουσιαστικά μέτρα τώρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">