ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το ένα δις ευρώ διαφοροποιεί τον κανόνα στην Περιφέρεια Αττικής


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου με τον Γ. Παπανικολάου στο μέγαρο Μαξίμου σε καλό κλίμα χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την Περιφέρεια Αττικής. 

Η πρώτη βολιδοσκόπηση του δημάρχου Γλυφάδας από συνεργάτες του πρωθυπουργού, έγινε το βράδυ της Παρασκευής, οπότε και κλείστηκε το σημερινό ραντεβού, όμως, τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί δεδομένου του ενός δις. 

Ο επόμενος Περιφερειάρχης πρόκειται να δημοπρατήσει το έργο της διαχείρισης απορριμμάτων, που υπολογίζεται κατά έγκυρες εκτιμήσεις να ξεπεράσει το 1 δισ.

Οι μνηστήρες του Έργου:

Όμιλος Βαρδινογιάννη

Ενωση ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (50%) – ΤΙΤΑΝ (50%)

Ενωση Μυτιληναίος Α.Ε. (80%) – Μεσόγειος Α.Ε. (20%)

Ενωση Ηλέκτωρ Α.Ε. (55%) – Ακτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε. (45%)

Ενωση Motor Oil Renewable Energy (65%) – ΑΒΑΞ (30%) – THALIS (5%)

Ενωση ΙΝΤΡΑΚΑΤ (92%) – WATT A.E. (8%)

Αναμένουμε τι θα προτάξουν τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα τα οποία αυταπόδεικτα κινούν τα νήματα στη χώρα μας ώστε να διαπιστώσετε ποιος είναι ο εκλεκτός τους.

Την ερχόμενη βδομάδα θα υπάρξει η τελική απόφαση υποστήριξης από την κυβέρνηση, ενώ δεν είναι σαφές ακόμα αν ο Γ.Παπανικολάου, ο οποίος είπε το ''ναι'' και δέχτηκε να είναι υποψήφιος θα είναι τελικά και ο χρισμένος, διότι συζητείται στις κλειστές συσκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου και ο Νίκος Χαρδαλιάς ενώ δεν έχει οριστικοποιηθεί το ζήτημα Πατούλη.

Το ενδεχόμενο να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής την προηγούμενη τετραετία, μετά τις πληροφορίες για άρση της στήριξης της ΝΔ στο πρόσωπο του Γιώργου Πατούλη, για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, επισημαίνουν κύκλοι του περιφερειάρχη,όμως, την απόφαση την λαμβάνει έτερος.

# Ποιος είναι ο εκλεκτός της οικονομικής ελίτ ? Δείτε τα δημοσιεύματα. Παράλληλα σε κάποιο δημοσίευμα αναφέρεται και το ενδεχόμενο ''ανταρσίας'' του Πατούλη με ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Εσείς έχετε κάποιον δικό σας υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής ο οποίος θα καταφέρει να αντιταχθεί στους χρισμένους της ΝΔ και τους υποστηριζόμενους από το κεφάλαιο ;

# Η διαχείριση των απορριμάτων είχε απασχολήσει εκτενώς τις μεταδόσεις μας στον παρελθόντα χρόνο, όπως και η ανταποδοτική ανακύκλωση, η κομποστοποίηση, κ.α., όμως, τελικά όλα καταλήγουν όφελος των πολιτικών κομμάτων και της οικονομικής ελίτ, ενώ για εμάς δεν ισχύουν ούτε όσα επενδύσαμε με τους κόπους μιας ζωής. Τα ωφελημένα στελέχη της ''γαλάζιας'' παρατάξεως σε τοπικό επίπεδο την εποχή που είχαμε δώσει έμφαση σε αυτά τα ζητήματα όπως θυμάστε την δεκαετία του 90 δεν είχαν ούτε ίχνος προτάσεως, ενώ από το 2014 απολαμβάνουν τα χρήματα όλων των δημοτών κατά της εντολής μας ! ( Τι έκανε η Καυκά στον παρελθόντα χρόνο , δεν ασχολείτο με την επιχείρησή της ;Οι έτεροι συνταξιούχοι τι επάγγελμα έκαναν ;)

# Τέλος, διαπιστώνω ότι στελέχη της διοικούσας παρατάξεως του Δ.Γλυφάδας έχουν αποκομίσει αρκετά ώστε να τυπώνουν και βιβλία σχετικά με την ΑΙ και τα μοντέλα MADE IN USA τα οποία προυποθέτουν ένα ολόκληρο υπολογιστή ώστε να λειτουργήσουν έπειτα από την μόδα chatGPT ,και ένα κτήριο ολόκληρο με υπολογιστές και σέρβερ, ενώ ουσιαστικά παρακάμπτουν ότι ο υποφαινόμενος ασχολείται με την ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ από την δεκαετία του 90 και κατασκευάζει αυτόνομη ΑΙ νανοτεχνολογίας στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ σε μέγεθος ζαριού. Τι να μας πείτε και εσείς οι βαλτοί της οικονομικής ολιγαρχίας, ότι θα ωφεληθούμε από την ΑΙ αν δεν υπάρχει καλή πρόθεση από την πλευρά πολιτείας, κομμάτων, πολιτικών, αιρετών ;

# Πότε και πως με αξιοποίησε εμένα ο Δήμος Γλυφάδας ώστε να ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΘΕΙ απόλυτα και να υπάρχει ψηφιακή εικόνα πόσοι κάδοι υπάρχουν στον Δήμο και σε ποιο σημείο, καθώς επίσης, να υλοποιηθεί το ψηφιακό κέντρο με θερμικές κάμερες στoν Υμηττό το οποίο αποτελεί πρότασή μου από την δεκαετία του 90, και παράλληλα να προκύψει η ανταποδοτική ανακύκλωση ;Επίσης, από το 2014 έως και το 2023 δυστυχώς δεν έχει προκύψει στροφή πολιτικών στον Δ.Γλυφάδας με ηλεκτροκίνηση δημοτικών οχημάτων, καθώς επίσης, ενώ έδωσαν έμφαση στις λάμπες φωτισμού LED απουσιάζει μια συνέχεια πολιτικών αξιοποίησης φυσικών πηγών ενέργειας κυρίως Φωτοβολταϊκών. ( Ασφαλώς υπάρχουν οι ΑΠΕ του κεφαλαίου, όμως, ενώ τρέχουν όσα ψηφίστηκαν σε επίπεδο Ε.Ε. στους Ο.Τ.Α του Ν.Αττικής δεν έχουν υπόσταση). Η ΝΔ φαινομενικά έχει πάρει εργολαβία την ''πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη'' ενώ στην πράξη, στους Ο.Τ.Α, δεν υφίσταται σχεδόν ίχνος πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος. ( Είχαμε προτάσεις και 'πρόγραμμα' την δεκαετία του 90 εκτός από τον κατασχεμένο ΓΛΥΦΑΔΑ FM ; Oι δικές μας προτάσεις αποτελούν σήμερα την ''στροφή'' που κάνουν η Ε.Ε. και οι οικονομικοί ολιγάρχες καθώς και το κυβερνητικό έργο, όμως, εμείς .... με σκοπιμότητα τεθήκαμε εκτός και εντός οι γνωστοί σας.

# Μήπως στον Δ.Γλυφάδας παρείχαν ''αέρα'' τα χρήματα του ''συμπαραστάτη'' σε ένα φαντομά και πέραν του δέοντος υποστήριξη και συμβάσεις σε έτερους χωρίς καμία ουσιαστική συμβολή στον Δήμο ;

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το ένα δις ευρώ διαφοροποιεί τον κανόνα στην Περιφέρεια Αττικής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">