ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει για πολλοστή φορά προβοκάτσια ψηφίζοντας το οικονομικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης


Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και έπειτα από την παταγώδη αποτυχία στις εθνικές εκλογές προβαίνει σε νέα προβοκάτσια κατά της κοινωνίας παρέχοντας χείρα βοηθείας στο κυβερνών κόμμα.

Αντί να προωθήσουν τις προτάσεις τους από το 2021, αναφορικά με χιλιάδες δικαιούχους του Ε.Ε.Ε, το οποίο διέκοψε η κυβέρνηση με την αναπροσαρμογή στις αντικειμενικές αξίες, στηρίζουν τις πολιτικές της ΝΔ, άρα συνεχίζουν να υπονομεύουν την κοινωνία και το ίδιο τους το κόμμα.

Οικονομικό νομοσχέδιο: Καταψηφίζει το ΠΑΣΟΚ, στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με το οποίο υλοποιείται σημαντικό μέρος, περίπου το 50%, των προγραμματικών οικονομικών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης, όπως οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και στις συντάξεις, οι μειώσεις φόρων και οι οικονομικές ενισχύσεις για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τους νέους, ύψους 4,4 δισ. ευρώ, εντός της τετραετίας 2024-2027 και επιπλέον 385 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος, πέραν της επέκτασης κατά 375 εκατομμυρίων ευρώ των δανείων του Προγράμματος «Σπίτι μου».

Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή - που είχε διατηρήσει επιφυλάξεις για την τελική στάση του κόμματός του - δήλωσε ότι το νομοσχέδιο πρέπει να καταψηφιστεί με την επιχειρηματολογία ότι «περιλαμβάνει οριζόντια αποσπασματικά μέτρα που κινούνται σε επιδοματική λογική, μια λογική που δεν μπορεί να στηρίξει τους πολίτες, δεν αντιμετωπίζει μείζονα ζητήματα όπως την ακρίβεια και τα προβλήματα στέγασης».

«Το πρώτο νομοσχέδιο της νέας τετραετίας της ΝΔ περιλαμβάνει οριζόντια μέτρα αποσπασματικά, συνεχίζεται η επιδοματική λογική. Μια από τα ίδια. Και μόνο αυτός ο λόγος είναι για εμάς λόγος για να καταψηφίσουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο», είπε χαρακτηριστικά. 

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος στην τοποθέτησή του γνωστοποίησε ότι «προφανώς και θα ψηφίσουμε όλα τα άρθρα που δίνουν έστω και κάτι λίγο στην κοινωνία», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελείως διαφορετική πρόταση στην οικονομική πολιτική, σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από την κυβέρνηση αλλά και πως «θα ξεκαθαρίσουμε στην κοινωνία ότι είναι πασαλείμματα».

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει και το μηνιαίο επίδομα των 40 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους, όμως επισήμανε ότι «έχουμε διαφορετική πρόταση στην οικονομική πολιτική. Και θα διατυπώσουμε αυτή την ένστασή μας και με την τοποθέτησή μας επί της αρχής του νομοσχεδίου και για την απαράδεκτη διαδικασία νυκτερινών τροπολογιών».

Σχολίασε ότι δεν είναι δυνατόν η επιστροφή ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ στο Δημόσιο να έρχεται με τροπολογία τελευταίας στιγμής, αν και υπενθυμίζεται ότι αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, για τις οποίες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αντίθεσή του όχι ως προς το περιεχόμενο τους, αλλά ως προς τη διαδικασία κατάθεσής τους. 

Χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις «αποσπασματικές» και «κλασική πολιτική επιδομάτων».

Το θέμα είναι ότι το κόμμα της Κουμουνδούρου έχει χάσει κάθε επαφή πλέον με την πραγματικότητα την οποία διαμόρφωσε η ΝΔ κερδίζοντας τις εθνικές εκλογές και παραμένοντας κόμμα εξουσίας σε αντιδιαστολή με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ουδέποτε θα δει ξανά την εξουσία.

Προβοκάτσια στον Ο.Τ.Α , προβοκάτσια στο δημοψήφισμα, προβοκάτσια στην δημόσια περιουσία, προβοκάτσια και στο οικονομικό νομοσχέδιο αφήνοντας στην άκρη τις δικές τους προτάσεις !! 

Συγνώμη για το κόμμα της Πειραιώς εργάζεστε στον ΣΥΡΙΖΑ ;Για την κοινωνία αυταπόδεικτα δεν εργάζεστε διότι θα το αναγνώριζε στις εθνικές εκλογές.

Υφάρπαξαν από χιλιάδες το Ε.Ε.Ε και θέσπισαν σειρά από ''γαλάζια'' pass και τους παρέχετε χείρα βοηθείας ;Ποιός θα έχει ουσιαστικό όφελος ;Εννοώ όσοι/ες είχαν λάβει το Ε.Ε.Ε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο διέκοψε λόγω αντικειμενικών αξιών η ΝΔ, και έπειτα θέσπισε μια σειρά από ''γαλάζια'' pass κ.α.  επιδόματα θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και στις αυτοδιοικητικές εκλογές ;Δεν πάτε καλά , μάλλον χρειάζεστε ειδικό αναλυτή !!

Δεδομένου ότι διέπονται απο ''καλή πρόθεση'' στο κόμμα της ΝΔ, έπειτα από τέσσερα χρόνια κατά τα οποία αδικούν κατάφωρα χιλιάδες πολίτες, γιατί δεν μεταρρύθμισαν το καθεστώς του Ε.Ε.Ε με τις 90.000 χιλιάδες αντικειμενικής αξίας ακινήτων ; Γιατί ισχύουν σε άλλες κατηγορίες πολιτών οι 90.000 χιλιάδες και σε έτερες περιπτώσεις οι 150.000 χιλιάδες και δεν ισχύει ένα ενιαίο πλαφόν για όλους ;

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει για πολλοστή φορά προβοκάτσια ψηφίζοντας το οικονομικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">