ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήμος Γλυφάδας: Εννιά χρόνια ψευτοτάπητες και ίχνος αρωγής στην Παιδεία


Η πόλη μας βρίσκετε σε μια διαρκή φάση μετεξέλιξης, τόσο πληθυσμιακά , όσο και σε επίπεδο δημόσιων χώρων, με μια νέα ''μαύρη τρύπα'' για τον προυπολογισμό του δήμου, τους ψευτοτάπητες, όμως, επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει το ελάχιστο από την δεκαετία του 90.

Οι αξιόλογες δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας, οι οποίες έχουν διοικήσει τον Δήμο Γλυφάδας, διαχρονικά δίνουν τεράστια έμφαση στην υπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου , των ολιγαρχών, και ενώ τυγχάνουν ψήφων, εκλέγονται και επανεκλέγονται λόγω του γνωστού πελατειακού συστήματος, επί της ουσίας δεν παρέχουν έργο στον Δήμο.

Ειδικότερα: Τα εννιά στα δέκα τα οποία υλοποιήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, υποτίθεται για εμάς  χωρίς εμάς στη πόλη μας  δεν αποτελούσαν προτάσεις των συμμετεχόντων στις εν λόγω παρατάξεις, αποτελούσαν τις προσωπικές μου δημόσιες προτάσεις σειράς ετών.

Αναλυτικά:Ανακύκλωση - κομποστοποίηση,  ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου, αποχετευτικό με αγωγούς ομβρίων υδάτων, οπτικές ίνες, αναμόρφωση της παραλίας, ''φεστιβάλ'' - μουσική σκηνή - θέατρο στο νταμάρι, στάδιο στην Τερψιθέα, ποδηλατόδρομοι, ορχήστρα - φιλαρμονική - χορωδία, δημοτική συγκοινωνία, υπόγεια πάρκιγκ, διαπλάτυνση οδών και λεωφόρων, χώροι πρασίνου, πράσινη ανάπτυξη, παιδικές χαρές, προστασία του Υμηττού με θερμικές κάμερες και ψηφιακό κέντρο, και τέλος το αυταπόδεικτο που υπονόμευσαν για την υπηρέτηση των αφεντικών των κομμάτων τους όλες οι δημοτικές αρχές δημοτικό ΜΜΕ.

Από τα προαναφερόμενα αρκετά έγιναν ετεροχρονισμένα από την εποχή που προτάθηκαν, άλλα δεν έγιναν καθόλου, και αρκετά έγιναν εντελώς παραποιημένα σε σχέση με τις προτάσεις μας.

Θα εστιάσω στα κυριότερα:Εννιά χρόνια ψευτοτάπητες και ίχνος αρωγής στην Παιδεία από την ''γαλάζια παράταξη''. Έδωσαν έμφαση στις πλατείες, στις εκκλησίες, και στις παιδικές χαρές, άρα στο πρώτο στάδιο... το νηπιακό.

Υπάρχει παραγώμενο έργο για τα επόμενα στάδια ;Η άνω Γλυφάδα , η Τερψιθέα είχε ανάγκη από έργα πνοής, και ειδικότερα, ένα στάδιο οργανωμένο με γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ, στίβο, εξέδρες, αθλητίατρο, κ.α. Παράλληλα αντί του αυθαίρετου το οποίο πέταξαν στη τρίτη μαρίνα γλυφάδας, η πόλη είχε ανάγκη από πραγματική μουσική σκηνή - θέατρο στο νταμάρι του Βλάχου. Επιπροσθέτως, μια πόλη 86.000 χιλιάδων είχε ανάγκη να υφίστανται δημοτικά ΜΜΕ όπως σε ολόκληρη την χώρα ώστε να δίνουν κατεύθυνση στις νέες γενιές καθώς και θέσεις εργασίας.

Τι έχουν κάνει οι κ.κ. των κομμάτων στην υπηρέτηση των ολιγαρχών και μερίδας ''γαλάζιων'' ημετέρων τους ;

Τι σχέση έχουν όσα παρουσίασε η ‘’γαλάζια‘’ δημοτική αρχή με χώρους πρασίνου ;

Αναφορικά με την καθολική αλλαγή στην τήρηση της νομοθεσίας, αναφορικά με το πρασινόσημο, καθώς και την αγορά οικοπέδων για χώρους πρασίνου, στους οποίους δεν υφίσταται ίχνος πρασίνου, θα προκύψει δικαστική προσφυγή για ξήλωμα όλων των συνθετικών και ποινές κατά όσων παραποίησαν το νόμο. 

Γιάννης Κουρδομένος

glyfadaweb@gmail.com




 

 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήμος Γλυφάδας: Εννιά χρόνια ψευτοτάπητες και ίχνος αρωγής στην Παιδεία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">