ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρώτη η Ελλάδα στην Μεσόγειο με 195% αύξηση των καμένων εκτάσεων


Τη μεγαλύτερη καμένη δασική έκταση σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και χρόνια αφήνει πίσω της η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με την υπηρεσία Copernicus, ενώ παράλληλα έχουμε την ''πρωτιά'' στη Μεσόγειο στην  συνολική καταστροφή από πυρκαγιές. 

Πλήρης προσπάθεια κάλυψης των πολιτικών ευθυνών για τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται επί ημέρες στην επικράτεια από την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία αμφισβητεί ακόμα και τα στοιχεία των ειδικών.

Στον αντίποδα, διαπιστώνουμε παράλληλα του μισού εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο τμηματικά από το 2019 δόθηκε στον υμνητή της χούντας από τον Δήμαρχο Αλίμου, την έμφαση του κρατικού μηχανισμού στην στήριξη των πυρόπληκτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το κρατικό ''μαγαζί' επί ''γαλάζιας'' διακυβερνήσης από το σύνολο των Ο.Τ.Α ανάρτησε την δήλωση Κονδύλη !!

Σύμφωνα με την εικόνα που αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής και προβλήθηκε από την εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη πρόκειται για τη μεγαλύτερη καμένη δασική έκταση σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και χρόνια.

Η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) έχει χαρακτηρίσει την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη ως «μέγα-πυρκαγιά», δεδομένου ότι έχει ξεπεράσει σε έκταση τα 100.000 στρέμματα.

Το 2021 το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είχε χαρακτηρίσει το τότε αποτέλεσμα των καταστροφικών πυρκαγιών ως τη χειρότερη επίδοση σε βάθος 13ετίας.

Ρεκόρ καμένων στρεμμάτων κατέγραψε η χώρα μας το φετινό καλοκαίρι, καθώς τα στρέμματα που έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής ξεπέρασαν τα 1,3 εκατομμύρια

Το 2021 επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη έγιναν στάχτη 1.307.440 στρέμματα, άρα μέσα σε δυο χρόνια έχουμε μέχρι στιγμής φτάσει σε μια αντιστοιχία  των καμένων στρέμματων του 2007 τα οποία ήταν 2. 717.150 στρέμματα.

Το 2007 συμπτωματικά ήταν κυβέρνηση το κόμμα της ΝΔ , όπως είναι και την περίοδο που διανύουμε. Πως γίνετε οι μεγαλύτερες πυρκαγιές που έχουν κατακάψει την χώρα μας να ισχύουν επί ''γαλάζιας'' διακυβέρνησης το γνωρίζουν οι ''ειδικοί - ειδήμονες'' οι οποίοι παραμπιπτόντως δεν μας έχουν παρέχει μια τεκμηριωμένη εξήγηση.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρώτη η Ελλάδα στην Μεσόγειο με 195% αύξηση των καμένων εκτάσεων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">