ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δράσεις με ΔΗΜΟΥΣ // Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (24-30 Ιουλίου)


Εμείς στον ΓΛΥΦΑΔΑ WEB από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας , το 2010 - 2011 , μεταφέρουμε δημόσια το μήνυμα διαδικτυακά ενός Ο.Τ.Α ο οποίος συστηματικά δια μέσω , είτε των πασοκικών του δημάρχων - διοικήσεων, είτε των νεοδημοκρατικών, στράφηκε κατά των σύννομων αιτήσεών μας στον Δήμο Γλυφάδας και στη συνέχεια κατά της εντολής μας.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Ειδικότερα, μόλις το 2004 ξεκίνησε η ανακύκλωση στην Ελλάδα, ενώ είναι γνωστό σε επίπεδο Γλυφάδας, καθώς και των γειτονικών δήμων ότι από τις αρχές τις δεκαετίας του 90 υπήρχαν δημόσια, σχεδόν καθημερινά, εκπομπές με αντικείμενο την ανταποδοτική ανακύκλωση , την προστασία του περιβάλλοντος και του Υμηττού, καθώς και την κομποστοποίηση.


Όπως γράφει η ''Καθημερινή'' «Κάτω από τη βάση» είναι η 
ανακύκλωση στην Ελλάδα. Οπως επιβεβαιώνει έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, η χώρα μας δεν υπάρχει πιθανότητα να επιτύχει τους στόχους για την ανακύκλωση, υπολογίζοντας ότι το πραγματικό ποσοστό της ανακύκλωσης βρίσκεται σήμερα στο 16%. Μάλιστα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει για πρώτη φορά ανοιχτά την ανησυχία ότι η Ελλάδα υπερεπενδύει σε μονάδες μηχανικής διαλογής με φτωχά αποτελέσματα, αντί για υποδομές ανακύκλωσης, αμφισβητώντας ευθέως το μοντέλο που ακολουθείται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Η έκθεση, που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούνιο, αφορά τις επιδόσεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. στη διαχείριση των αστικών αποβλήτων και την ανακύκλωση. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, η Ελλάδα ανήκει στην ομάδα των χωρών που κινδυνεύουν να μην επιτύχουν τους στόχους για τα αστικά απόβλητα (ανακύκλωση ή προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση του 55% έως το 2025), για την ανακύκλωση συσκευασιών (65% έως το 2025 με ειδικότερους στόχους ανά υλικό) και τη μείωση της ταφής απορριμμάτων (έως 10% έως το 2035).

Πιο συγκεκριμένα, το 2019 η ανακύκλωση στην Ελλάδα βρισκόταν στο 21% (34% κάτω από το στόχο). Ωστόσο, όπως σημειώνεται, σύμφωνα με το νέο τρόπο υπολογισμού (που περιλαμβάνει και τα απόβλητα της διαδικασίας διαχωρισμού των ανακυκλώσιμων) η πραγματική ανακύκλωση στη χώρα μας βρίσκεται στο 16%. Τα επίπεδα της ανακύκλωσης αυξήθηκαν μόνο κατά 5,2% τα τελευταία πέντε χρόνια, ενδεικτικό της στασιμότητας στην οποία έχει περιέλθει η υπόθεση.

Ειδικά για την ανακύκλωση συσκευασιών, η χώρα μας δείχνει βρίσκεται κοντά στο να επιτύχει τους στόχους για δύο από τα υλικά, με 66% για χαρτί-χαρτόνι και μέταλλα πλην αλουμινίου (ο στόχος βρίσκεται στο 75% και 70% αντίστοιχα). Υπολείπεται όμως σημαντικά στους στόχους της για τις πλαστικές συσκευασίες (24% με στόχο το 50%), το γυαλί (25% με στόχο το 70%) και το αλουμίνιο (27% με στόχο το 50%).

Συνολικά, η ανακύκλωση συσκευασιών βρίσκεται στο 52,9% (12,1% κάτω από το στόχο του 2025), με τον ρυθμό να έχει μειωθεί κατά 0,2% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τέλος, για την υγειονομική ταφή, στη χώρα μας εξακολουθεί να ξεπερνά το 77%, με τον ευρωπαϊκό στόχο να βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά, ενώ η κομποστοποίηση έχει αυξηθεί από 2,6% σε 5% (παραμένοντας πολύ χαμηλή).

Έχοντας την εικόνα που προαναφέρθηκε από την «GREEN CITY» της Περιφέρειας Αττικής μας αναφέρουν μια σειρά από δράσεις τις οποίες πραγματοποίησαν σε δήμους της Αττικής, ενώ είναι σαφές ότι χιλιάδες ενήλικων και μεσήλικων πλέον συμπολιτών μας όταν ήταν ακόμα μαθητές και μαθήτριες των γυμνασίων και των λυκείων της περιοχής μας άκουγαν τις μεταδόσεις του υποφαινόμενου την δεκαετία του 90 σχετικά με την ανταποδοτική ανακύκλωση και διαπίστωσαν ποιά ήταν η συμβολή της Πολιτείας ,των κομμάτων εξουσίας, της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και των αιρετών που διοίκησαν και διοικούν τον Δ.Γλυφάδας. Έπειτα από τις καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις του ΓΛΥΦΑΔΑ FM  σειρά από ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ και ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

Δείτε τις δράσεις:

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου  24/07/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου πραγματοποιήθηκε δράση στο Camp του Δ. Ταύρου. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 90 παιδιά. Το παρών έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κα Αδαμοπούλου.


Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου  24/07/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου πραγματοποιήθηκε δράση στο Camp του Δ. Μοσχάτου. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 120 παιδιά. Το παρών έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κα Αδαμοπούλου.


Δήμος Σαρωνικού 25/07/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου πραγματοποιήθηκε δράση στο ΚΔΑΠ Παλαιάς Φώκαιας. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 70 παιδιά.


Δήμος Αμαρουσίου 26/07/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κας Κεφαλογιάννη πραγματοποιήθηκε δράση στο Camp «Αεί Φέρειν». Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 40 παιδιά.


Δήμος Αθηναίων 30/07/2023

Παραβρεθήκαμε στη θεατρική παράσταση «ο Καραγκιόζης στην Κιβωτό του Νώε» στο Θέατρο Γκράβας που διοργάνωσε ο Δήμος με υποστηρικτή την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και τον ΕΔΣΝΑ με ένα ΚΠΣ.  Ενημερώσαμε και ευαισθητοποιήσαμε τους επισκέπτες της εκδήλωσης για το πρόγραμμα μας. Το παρών έδωσε ο  Αναπλ. Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης του ΕΔΣΝΑ κ. Μνηματίδης.



Γ.Κ: Εσείς απευθύνεστε σε παιδάκια του νηπιαγωγίου και του δημοτικού, ενώ εμείς την δεκαετία του 90 περάσαμε τα μηνύματα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε μαθητές/ιες λυκείων, γυμνασίων, σε άτομα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης , παράλληλα των γονέων τους , και συνολικά σήμερα διαπιστώνουν τα ισχύοντα, τόσο από τα κόμματα όσο και από τις διοικήσεις του δήμου Γλυφάδας.

1ον) Που λειτουργεί το τοπικό ραδιόφωνο ΓΛΥΦΑΔΑ FM το οποίο πέρασε τα μηνύματα της ανακύκλωσης την δεκαετία του 90 στα νoτιοανατολικά προάστια Αττικής και την Γλυφάδα ; 

2ον) Τι ακριβός ίσχυσε όταν έπειτα από την προβοκάτσια την οποία έκαναν το 2014 οι τοπικές παρατάξεις καταλύοντας την εντολή μας και κάνοντας πλαστογραφία προγράμματος συμμετείχα στις υποψηφιότητες του ''συμπαραστάτη'' ; Στην Γλυφάδα γίνετε προβοκάτσια και πλιάτσικο διαρκείας. 

Όποιοι δύνανται να διαψεύσουν την απόλυτη αλήθεια να τους δούμε ονομαστικά και επώνυμα , διότι όσα επιχειρούν σήμερα από την Περιφέρεια Αττικής τα είχα ξεκινήσει χωρίς ίχνος συμβολής από τον Δήμο Γλυφάδας και τα ευρωπαϊκά κονδύλια από το κατασχεμένο και διωκόμενο τοπικό ραδιόφωνο. 

Δείτε ποιοι/ες αποκομίζουν στον Δήμο της Γλυφάδας και αναρωτηθείτε: '' Πότε και που είχαμε δει , η ακόμα είχαμε ακούσει απ' αυτά τα άτομα οτιδήποτε σχετικά με την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ;''. Ζούσαμε στη Γλυφάδα τις δεκαετίες 90 και 2000 ; Ζούσαμε την προηγούμενη δεκαετία ; Μήπως χρειάζεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ? Ούτε οι Συριζαίοι/ες , καθώς και έτεροι/ες της φερόμενης ''αριστεράς'' ακολουθήσαν όσα αποτελούν αναγκαιότητα ενώ επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο να ''βολέψουν'' πολλούς και διαφόρους στην Περιφέρεια Αττικής χωρίς προηγούμενη διαδρομή και ιστορικό. Άλλωστε ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι τυχαίο όπου υφίσταται προβοκάτσια και υπονομεύσεις. Γιατί δεν είναι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Περιφερειακή Αρχή ; O υποφαινόμενος δεν ασχολήθηκε με ζητήματα αρχιτεκτονικής και μαγειρικής από τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM.

Αποτελεί προσβολή σε βάρος της τοπικής μας κοινωνίας το γεγονός συστηματικών υπονομευτικών πρακτικών , ενώ γνώριζαν πολύ καλά τι πρεσβεύει ο υποφαινόμενος , καθώς και ποιες ήταν οι δημόσιες προτάσεις του , τόσο για την ανακύκλωση , η οποία πρέπει να έχει χαρακτήρα ανταποδοτικότητας ώστε να καλύψει σε σημαντικό βαθμό τις οδηγίες , καθώς επίσης , για τις πλαστικές σακούλες - τσάντες , την προστασία του Υμηττού και και εν γένει του περιβάλλοντος με σύγχρονες ψηφιακές δομές και ηλεκτροκίνηση στους Ο.Τ.Α, τις ΑΠΕ , την πράσινη ανάπτυξη , όπως και για την κομποστοποίηση. 

Ως δημότης Νοτιοανατολικής Αττικής  διαπίστωσα, μια πρότασή μου του παρελθόντος τυχαία να υλοποιείται ετεροχρονισμένα σε έναν βαθμό στον Δήμο Αλίμου, έτερη πρότασή μου του παρελθόντος , επίσης τυχαία, να υλοποιείται στον δήμο , άλλη πρότασή μου υλοποιήθηκε τυχαία στον Δήμο Ηλιουπόλεως, μια έτερη πάλι τυχαία στον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, ενώ συνολικά (μάλλον τυχαία) δεν έχουν ισχύσει στον Δήμο της Γλυφάδας !! 

* Να θέσω και κάτι άσχετο με την ανακύκλωση. Ανακίνησα σε ανύποπτο χρόνο την δεκαετία του 90 λειτουργώντας το ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ την δημιουργία ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ στην Γλυφάδα ενώ και αυτό υλοποιήθηκε ετεροχρονισμένα το 2001 στον Δήμο Αλίμου. Τι παίζει με τον ''γαλάζιο'' δήμαρχο και την Καυκά ? Αυτοί προφανώς άκουγαν μόνο ΣΚΑΙ Αλαφούζου άρα πως θα είχαν ακούσει τις δικές μας κοινωνικές προτάσεις ; Άσε που η Καυκά δεν διέμενε καν στον Δήμο της Γλυφάδας ενώ την είχαν τοποθετήσει αρμόδια Παιδείας , και δεδομένης της ύψιστης προσφοράς της αναβαθμίστηκε σε αρμόδια καθαριότητας και ''ανακύκλωσης'' !!

* Όταν σε υπονομεύουν επί δεκαετίες μπορείς πλέον να πρεσβεύεις ακριβός τα αντίθετα ! Επιστροφή στην αυθεντική δημοκρατία των Ελλήνων διότι οι νεοέλληνες δεν είναι καν έλληνες ! Αποκτήσαμε ετεροχρονισμένα ''προστάτες του Υμηττού'', κάηκε επανειλημμένα, ''προστάτες της ραδιοφωνίας''  , λειτουργούν άπαντες αντισυνταγματικά και χωρίς άδειες, ''προστάτες της δημόσιας περιουσίας'', την ξεπούλησαν ολοκληρωτικά, ''προστάτες της Μακεδονίας'' , ουδέν σχόλιο, ''προστάτες της δημοκρατίας'', δεν γνωρίζω τι εννοούν έπειτα από το δημοψήφισμα, καθώς και ''προστάτες πάσης φύσεως'', όμως απεδείχθησαν κάπηλοι και χωρίς να προκύπτει πραγματική υπόσταση πλην προσωπικών απολαβών και θέσεων. 

* Όταν έθεσα την ανακύκλωση για πρώτη φορά δημόσια την δεκαετία του 90 δεν είχα απολαβές ούτε έμμισθη θέση στον Ο.Τ.Α. Άλλοι είχαν εκείνη την περίοδο, άλλοι ήταν οι εξυπηρετούμενοι και άλλοι είναι ακόμα και σήμερα. Είναι οι γνωστοί σας , των γνωστών τοπικών παρατάξεων , οι οποίοι κάνουν τις γνωστές αδιαφανώς εξυπηρετήσεις σε γνωστούς τους, του γνωστού σας πελατειακού συστήματος, το οποίο είναι γνωστό από που προέρχεται, ενώ παράλληλα έχουμε και τους έτερους γνωστούς της 'αντιπολιτεύσεως', οι οποίοι, επίσης , είναι γνωστό ότι παρέχουν απλόχερα την ''διαφάνεια'' δια της σιωπής ιχθύος συνεργαζόμενοι δια ζώσης με τους διοικούντες !


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δράσεις με ΔΗΜΟΥΣ // Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (24-30 Ιουλίου) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">