ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Σε εξασθένηση η κακοκαιρία – Βελτιωμένη εικόνα από το μεσημέρι της Κυριακής


pexels-pixabay-269583

Σύντομο θα είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας Petar, καθώς από το μεσημέρι εξασθενεί και ακολουθεί μια εβδομάδα βοριάδων. Πιο δύσκολες μέρες η Τετάρτη και η Πέμπτη, με τα στοιχεία να δείχνουν πως θα φτάνουν οι εντάσεις τα 6 με 7 μποφόρ.  

Σήμερα Κυριακή από το πρωί είναι σε εξέλιξη βροχές σε δυτική Πελοπόννησο, νησιά Ιονίου, παράλια δυτικής Ελλάδας και Μακεδονία. Μέχρι το μεσημέρι σταδιακά τα φαινόμενα επηρεάσουν και την Θράκη, ενώ από τα δυτικά θα υποχωρούν. Νωρίς το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα. Δυτικοί άνεμοι στα 4 με 6 μποφόρ πνέουν στα πελάγη με εξαίρεση το βόρειο Αιγαίο που είναι νότιοι μέχρι τα 5 μποφόρ.  Η ατμόσφαιρα πιο δροσερή, μέχρι τους 32 με 35 βαθμούς και μόνο στα κεντρικά μέχρι τους 37 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει ήλιο με παροδικές νεφώσεις. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι τοπικά μέχρι τα 5 μποφόρ στα ανατολικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.


Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες τοπικές βροχές το πρωί, με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι καλός σε όλη τη χώρα με την θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα. Αρχικά θα πνέουν δυτικοί άνεμοι και σταδιακά  θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς με ένταση στα 5 με 6 μποφόρ.


Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/50CSGms
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Σε εξασθένηση η κακοκαιρία – Βελτιωμένη εικόνα από το μεσημέρι της Κυριακής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">