ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Φλέγεται η Πάρνηθα


Με πυκνό καπνό, στάχτη και έντονη μυρωδιά καμένου ξημέρωσε η μέρα στην Αττική, καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στους πρόποδες της Πάρνηθας. 

Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες και να αποτρέψουν το χειρότερο σενάριο: το να μπει η φωτιά στον εθνικό δρυμό.

Περιορισμένες εστίες φωτιάς, αλλά καλύτερη εικόνα στον Ασπρόπυργο. Παγιδευμένος σε πύρινη κόλαση για πέμπτη μέρα ο Έβρος  όπου έχει ενωθεί το μέτωπο της Αλεξανδρούπολης με το μέτωπο της Δαδιάς. Μαίνονται ακόμη πυρκαγιές σε Ροδόπη, Μακρακώμη, Εύβοια και πολλές περιοχές ακόμη.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των επιστημόνων η πυρκαγιά που καίει ανεξέλεγκτη από χθες στην Πάρνηθα εξαπλώνεται βόρεια-βορειοανατολικά, αντίθετα στην επικρατούσα διεύθυνση του ανέμου.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη συμπεριφορά της φωτιάς παίζει η αλληλεπίδραση της με την πολύπλοκη τοπογραφία και ειδικότερα τις απότομες κλίσεις της περιοχής, οπότε και αυτή μπορεί να κινείται με σχετική ταχύτητα ενάντια στους εξασθενημένους αυτή την ώρα βορειοανατολικούς ανέμους.


Στο 
Δημαρχείο Άνω Λιοσίων έχει οργανωθεί ομάδα υποδοχής για όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους.

Στη μάχη για τον περιορισμό της επιθετικής φωτιάς που μαίνεται στους πρόποδες της Πάρνηθας μπήκαν με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα.

Καναντέρ πραγματοποιούν ρίψεις νερού αυτή την ώρα. Μεγάλος αντίπαλος είναι οι άνεμοι, που έχουν ενισχυθεί και πάλι.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Φλέγεται η Πάρνηθα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">