ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η τρύπα του όζοντος και η αύξηση της θερμοκρασίας


Εμείς προλάβαμε και ζήσαμε και σε άλλες εποχές με μικρότερη την τρύπα του όζοντος, και ασφαλώς με καλύτερο επίπεδο ποιότητας ζωής, ενώ σήμερα έχουμε πληθώρα επιτήδειων και κομμάτων στην φερόμενη ''ποιότητα ζωής'' του Δήμου Γλυφάδας χωρίς ίχνος ποιότητας.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Το «πέπλο» του όζοντος στη γήινη ατμόσφαιρα προστατεύει τον πλανήτη από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του Ηλίου. Αλλά από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εμφάνιση τρύπας σε αυτή την ατμοσφαιρική ασπίδα, που προκαλείται από ουσίες όπως οι χλωροφθοράνθρακες, που ονομάζονται CFC και εντοπίζονται συχνά σε ψυγεία, αερολύματα και διαλύτες.

Η χρήση CFC μειώθηκε κατά 99% από τότε που τέθηκε σε ισχύ το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ το 1989, το οποίο ξεκίνησε τη σταδιακή κατάργηση των χημικών ουσιών που βλάπτουν το όζον, σύμφωνα με την έκθεση συμπερασμάτων που δημοσιεύεται κάθε τετραετία, όμως , για την σταδιακή αποκατάσταση θα απαιτηθούν πολλές δεκαετίες ακόμα.

Ο υποφαινόμενος από τις αρχές τις δεκαετίας του 90 ενημέρωνε για την καταστροφή που προκαλείται στην κλιματική αλλαγή απόρροια πολλών παραγόντων ένας εκ των οποίων είναι και η χρήση των χημικών CFC.

Η επιτυχία μας στη σταδιακή κατάργηση των χημικών που ροκανίζουν το όζον μας δείχνει τι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε άμεσα για να απομακρυνθούμε από τα ορυκτά καύσιμα, να μειώσουμε τα αέρια του θερμοκηπίου και έτσι να περιορίσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας.

Σε ένα βαθμό  η αύξηση της θερμοκρασίας παγκόσμια και στη δική μας χώρα οφείλεται στην τρύπα του όζοντος και την κλιματική αλλαγή. Πολλοί θησαύρισαν από τα ορυκτά καύσιμα καθώς και από τα χημικά , και ετεροχρονισμένα, ενώ αποκόμισαν τεράστιες περιουσίες καταστρέφοντας τον πλανήτη παρουσιάζονται και ως επενδυτές, μιντιάρχες, εφοπλιστές κ.α. πολλά με ΑΠΕ, REAL ESTATE καθώς και ομίλους ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ αντισυνταγματικής λειτουργίας.

Εμείς στη δική μας εποχή δεν είχαμε καρκίνους δέρματος από την ηλιακή έκθεση, ενώ σήμερα χιλιάδες άνθρωποι πάσχουν από καρκίνους δέρματος απόρροια της ηλιακής ακτινοβολίας.

Τέλος, για όσους/ες από εσάς υπήρξατε ακροατές/ιες του ΓΛΥΦΑΔΑ FM θυμάστε πολύ καλά ποιος ανακίνησε δημόσια αυτά τα θέματα, και αν υπήρχε έστω και δείγμα έτερου σε κρατικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.


Αποτελεί αίσχος να αποκαλούν επιτροπή ''ποιότητας ζωής'' το κομματοκρατούμενο υφιστάμενο στον Δήμο της Γλυφάδας ενώ οι συμμετέχοντες διασφαλίζουν αποκλειστικά την δική τους ζωή σε βάρος της εντολής και της ζωής των δημοτών.

* Η φώτο  απεικονίζει την πραγματική ζημιά που έχει γίνει στο όζον του πλανήτη μας και είναι σαφές ότι απαιτούνται δεκαετίες για την αποκατάσταση της ζημίας, αν και εμείς δεν πιστεύουμε ότι θα είναι στο 100%.

* Αναφορικά με την ''άλλη'' ζημιά , εννοώ σειρά καταχρηστικών διώξεων - κατασχέσεων, δεν έχει υπάρξει ίχνος αποκαταστάσεως, ενώ τα γνωστά σας κόμματα και πολιτικοί απολαμβάνουν προνομίων και τα χρήματα όλων των δημοτών καταλύοντας επί εννέα χρόνια την εντολή μας. Τέτοιο επίπεδο ''αρωγής'', και ακόμα χειρότερο. 

* Πολυπολιτισμική και ''πολιτισμένη'' τοπική κοινωνία, διότι μας λήστεψε επανειλημμένα και δεν έχουμε δει από δαύτη ούτε ένα ποτήρι νερό !! Από συνείδηση άλλο τίποτα !!

* Μη ξεχάσετε να τους επιλέξετε για πολλοστή φορά για τον δήμο Γλυφάδας διότι δεν έχουν χορτάσει ακόμα !! Παραμένουν νηστικοί και αχόρταγοι για πληθώρα υπονομεύσεων. Κάθε τέσσερα χρόνια γεμίζουν τους προσωπικούς τους κωδικούς και σεντούκια ενώ παραμένουν ανήθικοι , παρτάκηδες και πάντα υπονομευτικοί. Εννοώ ότι ποτέ δεν θα χορτάσουν την ακόρεστη τους πλεονεξία , τις βλέψεις , καθώς και το τομάρι τους.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η τρύπα του όζοντος και η αύξηση της θερμοκρασίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">