ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τα σπουδαιότερα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας



Τα σπουδαιότερα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας όπως τα βρήκαμε στο 
eu.docs.wps.com τα οποία θα αναλύσω σε ένα βαθμό σύμφωνα με τα δρώμενα της δικής μας χώρας καθώς και της τοπικής μας πραγματικότητας.

Όπου το Γ.Κ: μια προσωπική άποψη από τον Γ.Κουρδομένο. 

ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Α. ΗΘΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ: 

1. ΚΡΙΣΗ ΗΘΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ: Αξίες και ιδανικά του παρελθόντος τείνουν στη σημερινή εποχή να χαθούν χωρίς να αντικαθίστανται. Η έλλειψη αξιών είναι εμφανής. 

Γ.Κ: Βλέπε μια Κικί και τον Ξαρχάκο ο οποίος έκανε την ''μακακία'' με μια μυγοσκοτώστρα. Μπορείτε να βγάλετε συμπέρασμα στην εποχή των σόσιαλ, πόσο υψηλός είναι ο μορφωτικός δείκτης τον οποίο διαθέτουν όσοι/ες λόγω σόσιαλ αποκτούν χιλιάδες ακολούθους. Ποιοι εξετάζουν το μορφωτικό επίπεδο όσων διαθέτουν σόσιαλ καθώς και των ακολούθων ; Μήπως έχουν γίνει όλα στη χώρα μας ένα συνονθύλευμα που όμοιό του δεν υφίσταται πουθενά άλλου ; Επίσης, βλέπε έτερο εθνικιστή γιουτιούμπερ Terry Hatziκάτι ο οποίος αναφέρει ''Είναι δυνατόν να έχω σκεφτεί κάτι ότι είναι σωστό και να μην έχει γίνει ακόμα νόμος του κράτους ; Εγώ είμαι πετυχημένος άρα όσα πιστεύω πρέπει να γίνονται άμεσα νόμος του κράτους !! '' 

Μόνο δυο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα αποτελούν το 50% όσων ισχύουν σήμερα στο τόπο μας. Γιατί δεν έχει γίνει η Κικί Ξαρχάκος, ούτε πρόκειται, καθώς και ο Hatziκάτι νομοθέτης είναι ένα άλλο ζητούμενο. Όποιος/α επιδιώκει να έχει δημόσια λόγο τουλάχιστον πρέπει να πληρεί ένα ελάχιστο όριο. Ισχύει ?

Δεν παρέχουν καλές υπηρεσίες

Από το δικό μου μετερίζι , δεδομένου ότι δεν ίσχυσε η εντολή μας στην κάλπη ,  σύμφωνα με όσα ισχύουν στις μέρες μας πιστεύω ότι πρέπει να καταργηθούν οι εκλογές και οι παρατάξεις !!. Ενδεχομένως μπορεί να λογίζεται και ορθότερο να ισχύει ''ο νόμος του  Hatziκάτι'' , διότι είναι πετυχημένος σε όσα του ''σερβίρισαν'' δωρεάν οι αμερικανοί !! Έχει χαθεί το μέτρο. Λάθος όσα προωθούν από τα σόσιαλ, λάθος και οι μετέχοντες στις παρατάξεις αν δεν καλύπτουν την αντιπροσώπευση. 

Το αντίστοιχο θα μπορούσα να επικαλούμε και εγώ, διότι πριν τις διώξεις - κατασχέσεις ο τοπικός σταθμός που είχα ήταν πετυχημένος. Είχε σταθερό και καθημερινό ακροατήριο. Μου έβγαλαν άδεια η τον δίωξαν και τον κατέσχεσαν ; Το αντίστοιχο και η σελίδα μέχρι την προβοκάτσια. 

Μη ξεχνάμε πόσες ψήφους ελάμβαναν στις δημοτικές εκλογές το 2010, πόσες έλαβαν το 2014, και πόσες ήταν στις δημοτικές εκλογές του 2019. Γιατί έχασαν τα 3/4 των ψήφων ; Πως εξηγείται ; 

Τα δικά τους σόσιαλ και σελίδες ήταν τα ίδια που διέθεταν και το 2014, ενώ και η τοπική μας κοινωνία παρέμεινε η ίδια και με αύξηση του πληθυσμού. Το μόνο που άλλαξε ήταν ότι έγινε προβοκάτσια και δεν ίσχυσε η εντολή μας, ενώ άλλαξαν τα περιουσιακά στοιχεία των προαναφερόμενων. Αναφέρομαι στην δημοτική παράταξη με τον ίδιο υποψήφιο δήμαρχο, που ενώ ο ίδιος είχε τύχει της προεδρικής αποζημιώσεως επί τέσσερα χρόνια, όπως και έτεροι τοπικά , δεν κάλυπταν στον Δ.Γλυφάδας την εντολή μας η οποία αποτελούσε το πρόγραμμά τους !! Το πρόγραμμα της ΝΔ εφάρμοζαν ? Λέτε να τους ψήφιζαν στις δημοτικές εκλογές οι εξυπηρετούμενοι της ''γαλάζιας'' παρατάξεως ;

2. ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ: Ο άνθρωπος χάνει κάποια στοιχεία της προσωπικότητάς του. Αποξενώνεται από τον εαυτό του, τους άλλους, την εργασία, τη φύση. 

Γ.Κ:  Όχι απλά χάνονται πολλά στοιχεία ... εξαυλώνονται.

3. ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΑΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ: Το φαινόμενο της εξειδίκευσης εμποδίζει το σημερινό άνθρωπο να νιώσει τη χαρά της δημιουργίας στο χώρο εργασίας του.

Γ.Κ: Πως μπορεί να προκύψει εξωστρέφεια για το σύνολο, και κάθε άνθρωπο, καθώς  και ανάπτυξη των μοναδικών χαρακτηριστικών που διαθέτει κάθε άτομο, όταν υφίστανται ανάμεσά μας αναρίθμητοι πολέμιοι, οι οποίοι σημειώνω ότι ήταν πολέμιοι σε κάθε δημιουργική μορφή  που αφορούσε έτερους πλήν του ατόμου τους ; 

Ειδικότερα: To 2014 εν όψει των δημοτικών εκλογών, και δεδομένου ότι το πρόγραμμα τοπικής παρατάξεως εμπεριείχε την πρότασή μας για δημιουργία Δημοτικού Καναλιού στον Δήμο Γλυφάδας , την οποία ψήφισαν πέραν των 4.500 χιλιάδων , όμως, ουδέποτε τέθηκε σε Δ/Σ του Δήμου από την εν λόγω παράταξη, ζήτησα από μια σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να κάνω μια πεντάλεπτη συνέντευξη με κάθε υποψήφιο/α της εν λόγω παρατάξεως. Υπάρχει κάτι μεμπτό στην εν λόγω διαδικασία ; Τα συγκεκριμένα άτομα αρνήθηκαν κατηγορηματικά ενώ έπειτα των Δημοτικών Εκλογών διέκοψαν κάθε επικοινωνία μαζί μου ως παράταξη καθώς και ως άτομα !! ( Οι ''κομματάρχες'' σας !! ) Πως θα εκπροσωπούσαν την εντολή μας είναι το ζητούμενο με αυτά τα άτομα.

Θυμίζω ότι τα συγκεκριμένα άτομα με τα οποία είχαμε συμφωνήσει τους όρους συμμετοχής μου στις δημοτικές εκλογές του 2014 τελικώς συμφώνησαν στην εξαίρεσή μας από τις εκλογές ,καθώς επίσης, διατηρούσαν στενές επαφές με την ομάδα η οποία το πρότεινε.  

4. ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙΗΣΗ: Σήμερα ο άνθρωπος δεν αντιμετωπίζεται σαν αξία, αλλά θεωρείται το μέσο για την επίτευξη κάποιου σκοπού. Καταπατούνται σε παγκόσμιο επίπεδο τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Γ.Κ: Θεωρώ ότι προηγουμένως εξήγησα αναλυτικά πως φερόμενοι αριστεροί κατέλυσαν κάθε αρχή αριστεράς ιδεολογίας , παράλληλα του καταστατικού του κόμματος στο οποίο συμμετείχαν , και ενώ επί σειρά ετών χρησιμοποίησαν τόσο τον υποφαινόμενο όσο και την σελίδα του, καθώς και έτερους, έπειτα του δικού τους σκοπού η προβοκάτσια από την πλευρά τους ήταν δεδομένη. 

Τώρα τι λόγους είχαν ώστε να μην προωθήσουν έπειτα της δικής τους εκλογής την εντολή μας στο Δ/Σ του Δ.Γλυφάδας δεν το απάντησαν μέχρι σήμερα. Αντιθέτως ορισμένοι εξ αυτών διακινούν υπογείως ορισμένα story τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

5. ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ: O σύγχρονος άνθρωπος ενδιαφέρεται για το «εγώ» και όχι για το «εμείς». Θεωρεί πως το ατομικό συμφέρον αντιδιαστέλλεται προς το κοινωνικό.

Γ.Κ: Τουλάχιστον προσωπικά επί σειρά ετών απέδειξα με έμπρακτες ενέργειες ότι δεν είχα προτάξει το «εγώ», δεν αποκόμισα απολύτως τίποτα σε αντιδιαστολή άλλων , αντιθέτως υποστήριξα έναν χώρο και άτομα τα οποία  μας πρόδωσαν, αν και οι ίδιοι/ες θεωρούν ότι δεν έχουν κάνει προβοκάτσια. Επίσης, η δική μας πρόταση αφορούσε δημοτικό μέσο όλων των δημοτών, δεν αφορούσε προσωπική εξυπηρέτηση όπως υπήρξαν ειδικές συμβάσεις κάλυψης υποστηρικτών της ''γαλάζιας'' παράταξης, καθώς και αναρίθμητα προσωπικά ρουσφετάκια των διοικούντων σε ημετέρους.

- Να τα στείλω στον Ντογιάκο ώστε να προκύψει 'δικαιοσύνη' ?

6. ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ: Οι άνθρωποι δεν επικοινωνούν μεταξύ τους. Κυριαρχεί η ιδιοτέλεια, η ανασφάλεια, η αδιαφορία για το συνάνθρωπο, με αποτέλεσμα οι ανθρώπινες σχέσεις να μετατρέπονται σε τυπικές, απρόσωπες, επιδερμικές.

Γ.Κ: Τα σόσιαλ διαμόρφωσαν μια ''νέα εποχή'' στην οποία πολλοί άνθρωποι φαινομενικά θεωρούν  ότι επικοινωνούν μεταξύ τους, όμως , κάθε ένας/μια μεταφέρει δημόσια τα θέλω του και οτιδήποτε τον ενδιαφέρει χωρίς να ενδιαφέρεται πραγματικά για τον συνάνθρωπο. Υπάρχει η ανάγκη της επικοινωνίας, της ταύτισης, ακόμα και των προτύπων, όμως , σε μια τόσο επιδερμική σχέση που διαμορφώνει η ψηφιακή εποχή , και κυρίως με πληθώρα ατόμων τα οποία για τους Χ λόγους απέκτησαν ακολούθους συνήθως η πλειονότητα τους χρησιμοποιεί για το ιδιοτελές όφελος.

7. ΒΙΑ – ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ: Οι απρόσωπες σχέσεις – οι ανταγωνιστικές τάσεις οδηγούν τους ανθρώπους σε αποκλίνουσα συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας.

Γ.Κ:  Η έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη  οντότητα και στο ''εμείς'' διαμορφώνει άτομα με επιθετική και ακραία συμπεριφορά, σωματική, υλική , ψυχολογική, και πολιτική  βία από άτομα ή ομάδες με σκοπό την επιβολή της θέλησης τους σε βάρος άλλων ανθρώπων.

Η βία αποτελεί μάστιγα των σημερινών κοινωνιών και γι΄αυτό  σχεδόν όλοι οι τομείς της ανθρώπινης δράσης  έχουν αποτελέσει το ''στίβο'' της βίας .Τα γήπεδα, η πολιτική, η οικογένεια, οι σχέσεις των λαών (πόλεμοι), η καθημερινότητα (οι ληστείες, κλοπές, τρομοκρατία, παιδεραστία, bullying) το σχολείο, τα ΜΜΕ, ακόμα και ο ίδιος μας ο εαυτός  (αυτοκαταστροφικότητα).

8. ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: Ο άνθρωπος αντιμετωπίζει το συνάνθρωπό του ως μέσο και όχι ως σκοπό.

Γ.Κ: Ανέφερα πιο πάνω τι χρήση κάνουν ορισμένα άτομα τα οποία για το άμεσο και στενό προσωπικό τους όφελος δεν έχουν καλή διορατικότητα τι διαμορφώνουν μακροπρόθεσμα.

9. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ – ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΣ: Οι άνθρωποι αδιαφορούν για τα «κοινά», δεν ενεργούν συλλογικά για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την κοινωνία.

Γ.Κ: Ακόμα και όσοι/ες δήθεν ενδιαφέρονται για τα «κοινά» σε μια παθογενή κοινωνία διαμορφώνουν όσα έχουν ήδη προαναφερθεί.

10. ΑΝΤΙΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΤΑΣΗ – ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ: Άρνηση της πολιτιστικής παράδοσης σημαίνει απώλεια της ιστορικής – εθνικής μνήμης, απώλεια της εθνικής ταυτότητας. Από την άλλη πλευρά η άκριτη υιοθέτηση πνευματικών και υλικών προϊόντων ξένων λαών οδηγεί στον εθνικό εκφυλισμό.

Γ.Κ: Το ζούμε αναγκαστικά επί δεκαετίες , κυρίως από την εποχή της Χούντας και το ''πρώτη φορά κρατική τηλεόραση'', δεν είμαστε εμείς που θέσαμε την σφραγίδα της αμερικανοποίησης και της ξενομανίας. Στον αντίποδα σήμερα γίνεται κατάχρηση από νεοναζί, άκρατους εθνικιστές, και ακροδεξιούς οι οποίοι χρησιμοποιούν στοιχεία εθνικά η ακόμα ιστορικά ενώ δεν έχουν καλούς σκοπούς. Δεν αναφέρουν το ελάχιστο για τον χρυσό αιώνα της δημοκρατίας, δίνουν έμφαση σε όσα είχε υιοθετήσει ο Αδόλφος.

11. ΧΑΣΜΑ ΓΕΝΕΩΝ: Οι ιδεολογικές αντιθέσεις μεταξύ των νέων και των μεγαλυτέρων σε ηλικία ανθρώπων, αποτελούν συχνό φαινόμενο μέσα στα πλαίσια της κοινωνίας.

Γ.Κ: Δεδομένου ότι τις σύγχρονες τεχνολογίες τις χρησιμοποιούν και τις γνωρίζουν και πληθώρα άτομα από προηγούμενες γενιές δεν θα έλεγα ότι στη δική μας χώρα υπάρχουν τεράστιες ιδεολογικές αντιθέσεις απόρροια χάσματος γενεών. Αντιθέτως, υπάρχουν λάθος πρότυπα σε αρκετούς τομείς, όμως, σε μια τρυφερή ηλικία όπως είναι σήμερα οι νεώτερες γενιές από εμάς δεν υφίσταται το τέλειο κριτήριο. Ο χρόνος και οι εμπειρίες θα διαμορφώσουν καλύτερους μελλοντικά χαρακτήρες στις περισσότερες των περιπτώσεων.

12. ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: Οι αυξημένες απαιτήσεις της σύγχρονης καταναλωτικής κοινωνίας ανάγκασαν τον άνθρωπο να αφιερώνει ολοένα και περισσότερο χρόνο στην άσκηση του επαγγέλματός του. Η επίπονη και εξουθενωτική εργασία περιορίζει τον ελεύθερο χρόνο.

Γ.Κ: Όπως γνωρίζουμε στη δική μας χώρα υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι με περίσσευμα χρόνου , τα χρήματα δεν περισσεύουν στους περισσότερους.

Β. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ:

1. ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες και επιστήμονες είναι πνευματικά μονομερείς. Γνωρίζουν μόνο το αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται λόγω έλλειψης γενικής παιδείας.

Γ.Κ: Αν κρίνουμε απ' όσα ισχύουν στον Δήμο Γλυφάδας συμφωνώ και επαυξάνω.

2. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΑ – ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΙ: Σήμερα κυριαρχεί ο φανατισμός κάθε μορφής, ιδεολογικός – πολιτικός – κοινωνικός – θρησκευτικός, άμεση απόρροια της πνευματικής μονομέρειας.

Γ.Κ: Δεν πιστεύω φανατικά σε τίποτα, πλήν της αναφαίρετης ελευθερίας που πρέπει να χαίρει κάθε άνθρωπος , συνταγματικής , πολιτικής , κοινωνικής, η οποία όμως δεν ισχύει στη δική μας χώρα. Είναι θλιβερή και μίζερη η εθνική μας πραγματικότητα.

3. ΜΑΖΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΑΘΗΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ: Οι αλλοτριωτικές συνθήκες ζωής κάνουν τους ανθρώπους να χάνουν τα ατομικά τους χαρακτηριστικά, να γίνονται «μαζάνθρωποι».

Γ.Κ: Θεωρώ ότι είναι η σημαντικότερη σημερινή παθογένεια που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος ως κοινωνικό σύνολο. Όλοι οι μηχανισμοί διαμορφώνουν «μαζάνθρωπους». Δείτε τα τοπικά σας κόμματα και την δομή λειτουργίας τους, και κυρίως την διοίκηση του δήμου. Γιατί ενώ είναι υφιστάμενα χιλιάδες τοπικά σόσιαλ των δημοτών δεν υφίσταται τίποτα σε επίπεδο δήμου με τα χρήματα των δημοτών ; Αν μια δημοτική αρχή δεν θέτει την βάση σε ένα Δήμο ποιος θα το κάνει ? Δεν αποτελεί προσωπική εκτίμηση ότι τα πολιτικά κόμματα δεν διαμορφώνουν όρους ποιοτικής δημοκρατίας , συμμετοχής, πλουραλισμού, πολυφωνίας και συνοχής. Κάποιοι γίνονται πιο ίσοι και έπειτα αλλοιώνουν τον χαρακτήρα διαμορφώνοντας μαζοποίηση και παθητικοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

4. ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΜΑΖΩΝ: Οι άνθρωποι έχουν χάσει τα ατομικά τους χαρακτηριστικά, έχουν τυποποιηθεί, έχουν τις ίδιες προτιμήσεις, τις ίδιες ανάγκες, κάνουν τις ίδιες επιλογές. Οι ανάγκες τους προβλέπονται εύκολα και υπάρχουν κάποιοι που το εκμεταλλεύονται.

Γ.Κ: Ακόμα και στο συγκεκριμένο σκέλος , έστω και αν η επιλογή ενδεχομένως μπορεί να φαίνεται σε ορισμένους λάθος, απέδειξα ότι δεν έχω τις ίδιες προτιμήσεις με την πλειονότητα και δεν ακολούθησα τις ίδιες επιλογές. Ενώ οι άλλοι αξιώνουν ρουσφετάκια και εξυπηρετήσεις για την πάρτη τους ακολούθησα την ορθή τακτική εντολής στην κάλπη και με πρόδωσαν οι πολιτικοί σας. Ας περάσουν σταδιακά - συνολικά , όλοι/ες, να εξυπηρετηθούν σύμφωνα με το γνωστό πελατειακό σύστημα των αιρετών των γνωστών και κολλητών. Δημο-κρατία μηδέν εις το πηλίκον.

Οι φερόμενοι ''εκπρόσωποί μας'' αρχικά μας άφησαν εκτός εκλογών, στη συνέχεια μας έκοψαν την επικοινωνία, και αμέσως μετά συμμετείχαν στα Δ/Σ και τις Οικονομικές Επιτροπές του Δ.Γλυφάδας κατά της εντολής μας και υπέρ όσων εξυπηρετούσε η ''γαλάζια'' δημοτική αρχή. ( Το μοντέλο 'αριστεράς' το οποίο πρεσβεύουν  έχει άμεση σχέση με την εικόνα και είναι ο βασικός λόγος της κατρακύλας τους.) Τι άλλο χρειάζεται να το κάνουμε και σήριαλ ?

5. ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ: Η υπέρμετρη ανάπτυξη του υλικού πολιτισμού οδηγεί σε στασιμότητα τον πνευματικό. Είναι αυτό που ονομάζουμε υποκουλτούρα.

Γ.Κ: Και που να δείτε που θα οδηγηθεί η  υποκουλτούρα στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης ΑΙ όταν κάθε ένας βάζοντας πέντε λέξεις ''κλειδιά'' η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να τους γράψει χιλιάδες βιβλία , η ακόμα, στην εποχή που κάθε ένας μπορεί να ζητήσει από την ΑΙ να του γράψει χιλιάδες τραγούδια της προτιμήσεώς του !! 

6. ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ: Στη σημερινή κοινωνία όπου τα πάντα είναι αντικείμενο εμπορίου και συναλλαγών, η τέχνη και η επιστήμη τείνουν να χάσουν το πραγματικό περιεχόμενό τους.

Γ.Κ: Αν συμπεριλάβουμε και την τεχνητή νοημοσύνη και όσα θα γίνονται από δαύτη χωρίς σήμανση ότι είναι ΤΕΧΝΗΤΑ, και όχι ανθρώπινες δημιουργίες ''γ@μησέτ@''.

Γ. ΥΛΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ:

1. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ: Οι άνθρωποι δεν επιθυμούν να ικανοποιήσουν μόνο τις πρωτογενείς ανάγκες τους, αλλά επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν και τις διαρκώς αυξανόμενες δευτερογενείς ανάγκες τους. Η υπερκατανάλωση οφείλεται στη λανθασμένη ιεράρχηση των αναγκών.

Γ.Κ: Όταν περισσεύει το χρήμα σε όσους αδίκησαν τους άλλους , διότι στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό ισχύει, η ακόρεστη υπερκατανάλωση αποτελεί παθογενή ανάγκη επίδειξης.

2. ΑΝΕΡΓΙΑ: Ο οικονομικός παράγοντας καθορίζει την κοινωνική διαστρωμάτωση. Το φαινόμενο της ανεργίας διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του σύγχρονου καπιταλιστικού συστήματος και δημιουργεί κοινωνικές ανισότητες.

Γ.Κ: Η ήδη υφιστάμενη ανεργία θα υπερδιπλασιαστεί με όσα προωθούν οι γνωστές πολυεθνικές  άρα οι κοινωνικές ανισότητες θα διευρυνθούν μελλοντικά. Καλό το παραμύθι ότι βγαίνει πολύ χρήμα από τα κρυπτονομίσματα καθώς και την παραγωγή τους, όμως, θα γίνουν τόσο πολλά σε μελλοντική βάση που ακόμα και οι φερόμενοι ειδικοί θα πάψουν πλέον να είναι !!

3. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Η ρύπανση, η μόλυνση, η ενεργειακή κρίση, η εξάντληση των φυσικών πόρων συνιστούν το πρόβλημα. Όταν ο άνθρωπος στρέφεται εναντίον της φύσης, ουσιαστικά στρέφεται εναντίον του εαυτού του.

Γ.Κ: Να το παρακάμψω ? Πριν από δεκαετίες από το κατασχεμένο τοπικό ραδιόφωνο δεν είχα αναρίθμητους τομείς ενασχόλησης. Είχα δώσει έμφαση στην καταστροφή η οποία συντελείται από ολιγαρχικά και κρατικά συμφέροντα κατά του πλανήτη μας και τι αποτελούσε την λύση. Πέρασαν αρκετές δεκαετίες, το ραδιόφωνο κατασχέθηκε, ο υποφαινόμενος υπονομεύτηκε, και διαπίστωσα όσα ανακινούσα δημόσια ότι πλέον απασχολούν τόσο την Ε.Ε. όσο και τις κυβερνήσεις της χώρας μας.

4. ΑΣΤΥΦΙΛΙΑ: Ερήμωση της υπαίθρου, συσσώρευση πληθυσμού στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Γ.Κ: Ναι ρε χωριάτες , όπως έλεγε ο Ζαμπέτας , γιατί ήρθατε στην Γλυφάδα μου και την καταστρέψατε με χιλιάδες πολυκατοικίες, super market, συνεργεία, καταστήματα, επιχειρήσεις, και άλλους διαόλους που εξυπηρετούν αποκλειστικά την τσέπη σας ; Τι είδαμε εμείς από εσάς μια ολόκληρη ζωή ; Ένα τοπικό σταθμό είχαμε και τον διώξατε, τον κατασχέσατε, τον κλείσατε, και δια μέσω των σκ@τοκομμάτων σας επί δεκαετίες παρανομείτε ώστε να μην αναβιώσει και ξαναυπάρξει. Δεν ντρέπεστε που ψηφίζετε όσους βρίσκονται στα δημοτικά έδρανα ; Aντί να εκπροσωπούν τον Δήμο , και οτιδήποτε σηματοδοτούσε κάτι δικό μας, εξυπηρετούν τους απ' έξω και τα συμφέροντα των απ' έξω.

5. ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: Μάστιγα των σύγχρονων κοινωνιών με αρνητικότατες συνέπειες για τους ανθρώπους και κυρίως τους νέους.

Γ.Κ: Στον παρελθόντα χρόνο λόγω ελλείματος ενημέρωσης , μέσων, σόσιαλ, καθώς και εμπειριών σε επίπεδο κοινωνίας , πράγματι αποτελούσε μάστιγα. Σήμερα η πλειονότητα της κοινωνίας είναι καλά πληροφορημένη και ενημερωμένη άρα δεν κινδυνεύει κανείς αν έχει οργανωμένο χαρακτήρα και αυτοσυγκράτηση σε επηρεασμούς και κακά πρότυπα.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο φαιδρό απ' όσα ισχύουν στη δική μας χώρα αναφορικά με όσους/ες κέρδισαν την δυσκολότερη μάχη που μπορεί να παλέψει άνθρωπος και όμως να στιγματίζονται δια βίου από παλιοχαρακτήρες και παλιοτόμαρα.

# Μπορείτε και εσείς με τη σειρά σας να απαντήσετε σε όλα όσα προαναφέρονται, να τα αναρτήσετε στα σόσιαλ που έχετε να δούμε και εμείς ποιες είναι οι δικές σας απόψεις.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα σπουδαιότερα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">