Έντονες εσωκομματικές αναταράξεις υφίστανται στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος.
Ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης σχολίασε χαρακτηριστικά στο ACTION 24 πως «δεν έχουμε ανάγκη από πολιτικούς του Instagram και από Μεσσίες» αναφέροντας συγκεκριμένα ότι συμφωνεί με τον Αλέξη Παπαχελά και το άρθρο του στην Καθημερινή.
Υποστήριξε πως «έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που δεν θα "φυτεύονται" από το Instagram και τα διάφορα συμφέροντα. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες. Πρέπει να δούμε τις θέσεις. Έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που θα προκύπτουν μέσα από την κοινωνία, από τα κινήματα, από τις συλλογικές διαδικασίες, θα έχουν σχέση με την πολιτική και το κόμμα, όχι σχέση υποταγής αλλά σχέση κριτική με τα πολιτικά κόμματα».
Γιάννης Κουρδομένος: Δεδομένων όσων δήλωσε ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης οφείλω να κάνω ένα σύντομο σχόλιο. Ο υποφαινόμενος δεν εμφανίστηκε στα πολιτικά δρώμενα ως μεσσίας, ούτε αποτελούσε προϊόν του Instagram, άλλωστε δεν διαθέτω, αντιθέτως ήταν ένας εκ των πρωτεργατών της κοινωνίας που πρωτοστάτησαν για κοινωνικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα και πλήρωσε βαρύ το τίμημα από το σύνολο των ελληνικών κυβερνήσεων ανεξάρτητα κόμματος.
Να εξετάσουμε εν συντομία τι ίσχυσε σε πολιτικό επίπεδο όταν εντάχθηκα στην τοπική ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας ;
1ον) Επί σειρά ετών ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα διέθετε σειρά έμμισθων και golden boys στο σύνολο των κομματικών media , ενώ στον αντίποδα ο υποφαινόμενος βρέθηκε σε μια τοπική οργάνωση αστικού κόμματος η οποία δεν είχε καν την δυναμική να εκλέξει έναν αιρετό στον Δήμο της Γλυφάδας. Έπειτα από ανιδιοτελή λειτουργία και δράση στο εσωτερικό της τοπικής κοινωνίας η εν λόγω ΟΜ στις δημοτικές εκλογές του 2014 πέτυχε να εκλέξει τρείς αιρετούς στον Δ.Γλυφάδας λαμβάνοντας περισσότερες από 4.500 χιλιάδες ψήφους. Αν και δεν θεωρείτε επίτευμα πρέπει κάποιος να αναλογιστεί ότι σε έναν Ο.Τ.Α ο οποίος είχε διοικηθεί επί δεκαετίες από τις οργανώσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι πέραν των 4,5 χιλιάδων ψήφοι , καθώς και τα τρία έδρανα ήταν σημαντική επιτυχία.
2ον) Οι πέραν των 4.500 χιλιάδων ψήφοι στις δημοτικές εκλογές του 2014 καθώς και τα τρία έδρανα αποτελούσαν απόρροια ενός συγκεκριμένου προεκλογικού προγράμματος το οποίο σε ένα σκέλος του ανέφερε:
Είναι ξεκάθαρο τι αφορούσε και ποιούς αφορούσε το συγκεκριμένο σκέλος του προεκλογικού προγράμματος το οποίο τίμησαν με την ψήφο τους χιλιάδες συμπολιτών μας , και κυρίως περιμετρικά της συνοικίας μας στην Άνω Γλυφάδα - την Τερψιθέα. Γνωρίζει ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης τι ίσχυσε έπειτα των δημοτικών εκλογών του 2014 από τα εκλεγμένα στελέχη της τοπικής ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ ; Αν δεν γνωρίζει να του το γνωστοποιήσουμε:Τα δυο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο έτερος συνεργαζόμενος συνταξιούχος του Ο.Τ.Ε, παρευρίσκοντο σε κάθε Δ/Σ του Δήμου Γλυφάδας πλάϊ σε πληθώρα παρανόμως συμβασιούχων του ''γαλάζιου'' δημάρχου στα γραφεία τύπου κ.α. χωρίς να περάσουν έστω σε μια συνεδρίαση την ΕΝΤΟΛΗ της τοπικής μας κοινωνίας.
3ον) Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία είχαν εκλεγεί στις δημοτικές εκλογές του 2014 στον Δ.Γλυφάδας είχαν αξιώσει την εξαίρεσή μας από τις εκλογές στον ίδιο μας το τόπο, και αμέσως έπειτα των δημοτικών εκλογών αντί να καλύψουν την εντολή μας έκαναν πλαστογραφία προγράμματος. Επίσης, ορισμένοι/ες δεν είχαν συμμετάσχει ούτε στο 10% των πολιτικών, κοινωνικών, κ.α. αγώνων όσων είχαμε συμμετάσχει επί σειρά ετών.
4ον) Το ''επίτευμα'' αυτών των ατόμων λόγω κατακερματισμού, πόλωσης, διαίρεσης, ασυνέπειας λόγων - πράξεων, και της διάσπασης του 2015 ήταν στις δημοτικές εκλογές του 2019 να χάσουν τα 3/4 των ψήφων του 2014 , καθώς επίσης , να έχουν αποκτήσει και την έμμισθη θέση του (''συμπαραστάτη'' του δημότη) την οποία με κοινή δημόσια δήλωσή τους την είχαν απορρίψει και δεν συμμετείχαν στις εκλογική διαδικασία του 2015 !!
Δεν μας ενδιαφέρει σήμερα τι θα ακολουθήσετε με τον κάθε Κασσελάκη και λοιπούς του Instagram διότι προσωπικά ενημέρωσα το κόμμα και τα κεντρικά της Κουμουνδούρου για όσα ίσχυαν στην τοπική ΟΜ και δεν διαπίστωσα ίχνος ενέργειας.
Υπήρξα υποστηρικτής του Μητσοτάκη, της ΝΔ, του ''γαλάζιου'' δημάρχου της Γλυφάδας, όπως έτεροι ''κομματάρχες'' της τοπικής ΟΜ ;
Δεν πείθεται κανέναν, διότι αν δεν είμαστε εμείς το νέο αίμα στην πολιτική σε ένα αστικό πολιτικό κόμμα που επί σειρά ετών ανιδιοτελώς βρεθήκαμε σε πορείες, διαδηλώσεις, απεργίες, κινητοποιήσεις, στάσεις, περιοδείες, στην Ε.Ρ.Τ , καθώς και στην ιδρυτική διακήρυξη του, με χιόνια, βροχές, καύσωνες, και κάθε μορφής αντιξοότητες , εμείς που μας προδώσατε και ανεξαρτητοποιηθήκαμε, ποιοι ακριβός ήταν ;
Ο Κασσελάκης μπορεί να μην γνωρίζει ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, ο υποφαινόμενος και σειρά έτερων γνωρίζουμε απόλυτα, και ειδικότερα, ζούμε και τις συνέπειες της προβοκάτσιας.
Στερείσατε επί μια πενταετία την ευκαιρία να κυβερνηθεί ο ελληνικός λαός από μια προοδευτική πολιτική δύναμη που ενυπάρχει στις τάξεις του, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να βρεί τον τρόπο να εκφραστεί ενιαία , διότι προέχουν τα προσωπικά και συντεχνιακά οφέλη πολλών και διαφόρων που κανείς μας πλέον δεν γνωρίζει με βεβαιότητα που αποσκοπούν.
Αρκετές συνιστώσες και στελέχη χρησιμοποιούσαν τα ''αριστερόμετρα'' ενώ είναι σαφές σήμερα ότι τέτοιο μέτρο δεν υπάρχει. Ούτε ο Φίλης δικαιούται να κάνει χρήση ''αριστερόμετρου''. Αντιθέτως, το μοναδικό που υφίσταται είναι η διαδρομή , το ιστορικό του κάθε ενός και παράλληλα τα πεπραγμένα του.
Τέλος, στον υποφαινόμενο οι αστυνομικοί επί δεκαετίες έκαναν πληθώρα καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις, ενώ τον κ. Φίλη τον συνόδευαν σε κάθε του βήμα και κίνηση. Ο εν λόγω έχει παρουσία και δημόσιο λόγο στα ολιγαρχικά κανάλια τα οποία αδειοδότησαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, εμείς ως κοινωνία σε ποιά κανάλια έχουμε δημόσιο λόγο και παρουσία έπειτα από την προβοκάτσια κατά της εντολής μας στον Δ.Γλυφάδας ; Δεν επεδίωκα ένα κανάλι προσωπικό , και ούτε η πρότασή μας η οποία υπονομεύτηκε ένθεν και ένθεν από αριστερούς - δεξιούς κ.α. αφορούσε κάτι αντίστοιχο.
«Δεν προκύπτει μέσα από τις ελληνικές πολιτικές διαδικασίες»
«Δυστυχώς όχι στην Ελλάδα μόνο, αλλά διεθνώς και έρχεται και στην Ελλάδα, έχουμε το μοντέλο των πολιτικών του Instagram. Των πολιτικών που ξαφνικά γίνονται γνωστοί από το Instagram. Δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία. Είναι περιηγητές κομμάτων. Άκουσα χθες τον κύριο Κασσελάκη, να υποστηρίζει τον κύριο Μητσοτάκη, όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες, αλλά από πολιτικούς που θα δίνουν λόγο στην κοινωνία και δεν θα "φυτεύονται" από τα Ιnstagram και τα διάφορα συμφέροντα», είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Εχει πολιτική παρουσία, ήταν υποστηρικτής του Μητσοτάκη»
«Είναι φυτευτός ο Κασσελάκης;» ρώτησε ο δημοσιογράφος και ο Νίκος Φίλης απάντησε: «Είναι ένα πρόσωπο που δεν προκύπτει μέσα από τις ελληνικές πολιτικές διαδικασίες, την ελληνική πολιτική ζωή». «Έχει πολιτική παρουσία, ήταν υποστηρικτής του Μητσοτάκη», σχολίασε ο πρώην υπουργός ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος σε παλαιότερο άρθρο του Σ.Κασσελάκη. «Με πρόεδρο τον Κασσελάκη δεν βλέπω τι ανάγκες της κοινωνίας θα ικανοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ ότι είναι ερώτηση επιστημονικής και πολιτικής φαντασίας», πρ΄όσθεσε ο Νίκος Φίλης.
«Ο κ.Κασσελάκης δεν γνωρίζει καν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»
«Είναι το μοντέλο του Μεσσία που αφορά όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Και από το οποίο προκύπτει ο Τραμπ, με αυτό το μοντέλο βγήκε ο Τραμπ. Τα λέει πολύ ωραία, σήμερα, ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς στην Καθημερινή. Συμφωνώ απολύτως μαζί του», συμπλήρωσε ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και παρέπεμψε στο άρθρο του διευθυντή της Καθημερινής.
Ο Αλέξης Παπαχελάς, στην εφημερίδα Καθημερινή σημειώνει πως «καιρός ήταν να έχουμε και εμείς έναν πολύ νέο "Instagram υποψήφιο" να ζητάει την ψήφο μας. Συμβαίνει παντού και είναι σημάδι της εποχής μας. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν, σε όποιον ξέρει να τα χειρίζεται ή έχει αρκετά χρήματα για να πληρώσει τους ειδικούς, τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες. Είναι εκπληκτικό αυτό που συνέβη με την υποψηφιότητα Κασσελάκη. Άλλοι, με βαριά ονόματα και μακρά ανάμειξη στην πολιτική, πασχίζουν να συγκεντρώσουν τα φώτα της δημοσιότητας και δεν τα καταφέρνουν. Ο κ. Κασσελάκης κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες να γίνει θέμα συζήτησης στα ελληνικά καφενεία και σαλόνια. Είναι θετικό, υγιές αυτό; Είναι, για ένα κλειστό πολιτικό σύστημα και μια κοινωνία που διψάει για εναλλακτικές επιλογές».
Ακόμα, τονίζει ο διευθυντής της Καθημερινής πως «εχει όμως και κινδύνους αυτή η νέα εποχή της πολιτικής του Instagram. Στα λάθος χέρια, τη λάθος στιγμή μπορεί να φέρει στο προσκήνιο ή και στην εξουσία "Ελληνες Τραμπ" ή κάθε λογής υπερεπικοινωνιακά "φρούτα". Οι ψηφοφόροι συχνά βιάζονται για εύκολες λύσεις. Είναι συχνά έτοιμοι να πιστέψουν ότι άνθρωποι που δεν έχουν δοκιμαστεί και δεν έχουν περάσει από την κρησάρα της συμμετοχής στον δημόσιο βίο μπορεί να είναι ο "Μεσσίας" που αναζητούν. Υπήρξε ένα τέτοιο ρεύμα, για λίγο, με την εμφάνιση του μακαρίτη Βγενόπουλου στα δημόσια πράγματα. Το ένστικτό μας λέει ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται να εμφανιστεί σύντομα ένας υποψήφιος νέας κοπής από την άκρα Δεξιά. Το κλίμα είναι ώριμο, εντός και εκτός Ελλάδος. Προς το παρόν, θα παρακολουθήσουμε το «φαινόμενο Κασσελάκη». Θα έχει ενδιαφέρον τι θα γράφει το βιογραφικό του σε δέκα χρόνια. Ότι είναι ακόμη ενεργός στην πολιτική ή ότι για δύο ημέρες ήταν No 1 σε αναφορές στο ελληνικό Twitter», καταλήγει.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου