ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κ. Μητσοτάκης στο ITV: Ασφαλής χώρα η Ελλάδα – Μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για τους τουρίστες που έφυγαν λόγω της φωτιάς


μητσο

Μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές θα προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές της Ρόδου, σε όσους τουρίστες αναγκάστηκαν να φύγουν νωρίτερα από το νησί λόγω της φωτιάς, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο Good Morning Britain ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε πως οι τουρίστες που το επιθυμούν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη Ρόδο του χρόνου την άνοιξη για να ευχαριστηθούν το νησί και τις ομορφιές του.

«Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασίες με τις τοπικές αρχές, θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο» για όλους όσους τις έχασαν λόγω των πυρκαγιών, δήλωσε για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός μιλώντας σήμερα το πρωί στο βρετανικό κανάλι ITV.

«Η Ρόδος σήμερα είναι πιο φιλόξενη από ποτέ, το νησί επέστρεψε στην κανονικότητα», τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Και στους υπόλοιπους προορισμούς, αλλά και στη Ρόδο οι Βρετανοί είναι καλοδεχούμενοι και αυτό που αποδείχθηκε από την κρίση των ημερών στο νησί ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη για τέτοιου είδους φαινόμενα σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε στην αντίδραση των κατοίκων, άλλα και στο 112, μια υπηρεσία που είναι άγνωστη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επισήμανε ότι έγινε με μεγάλη ασφάλεια μια μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης περίπου 20.000 ανθρώπων από τη Ρόδο της οποίας μόνο το 15% επηρεάστηκε από τις πυρκαγιές.

Αν θα ήθελε κάποιος να ανταποδώσει τη βοήθεια που δόθηκε στους Βρετανούς από τους Ροδίτες και σε ένδειξη γενναιοδωρίας, αν θέλει να κλείσει ένα πακέτο διακοπών της τελευταίας στιγμής θα ήταν καλό να ψάξει για πακέτα στη Ρόδο, και όσοι έχουν κλείσει τις διακοπές τους στο νησί να μην έχουν κανέναν απολύτως ενδοιασμό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση για το τί λέει ο κόσμος για την κλιματική αλλαγή ο πρωθυπουργός απάντησε: «Ναι πετύχαμε μια εκκωφαντική νίκη στις εκλογές πριν από λίγες εβδομάδες και έχουμε μια ισχυρή πλειοψηφία και την εντολή να προχωρήσουμε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Κάποιες από αυτές που πρέπει να προχωρήσουμε είναι προφανώς σε σχέση με το κλίμα. Το καλό είναι ότι έχουμε σημαντικά κονδύλια στην διάθεσή μας και από την ΕΕ για να καταστεί πιο ομαλή η μετάβαση για τα νοικοκυριά. Αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι κυρίως τα νοικοκυριά ήταν αυτά που επλήγησαν από την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου. Και έπρεπε να παρέμβουμε και να ξοδέψουμε σημαντικά ποσά για να βεβαιωθούμε ότι απορροφήθηκαν αυτές οι αυξήσεις από το κράτος. Και βεβαίως σε αυτές τις περιοχές της Ελλάδας που είναι ακόμα εξαρτημένες από τον λιγνίτη υπάρχει ειδικό σχέδιο μετάβασης. Λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψιν τις ανησυχίες των πολιτών. Αλλά στο τέλος της ημέρας όπως σας είπα, παράγοντας ενέργεια από ΑΠΕ θα είναι φθηνότερα για τα νοικοκυριά. Αν δείτε μερικά από τα νησιά μας έχουν γίνει πράσινα και ειδικά για τα μικρότερα νησιά αυτό γίνεται ευκολότερα. Στην αρχή είχαμε αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία αλλά όταν είδαν ότι πληρώνουν λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα έγιναν πιο υποστηρικτικοί. Έτσι, ναι αναγνωρίζω ότι βραχυπρόθεσμα θα υπάρχουν μερικές δυσκολίες αλλά αυτές οι πολιτικές έχουν και οικονομική λογική δεν αφορούν μόνο την μάχη για την κλιματική αλλαγή».

Τέλος, για το μεταναστευτικό απάντησε: «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Έχουμε ακολουθήσει μια σκληρή αλλά δίκαιη προσέγγιση στο μεταναστευτικό και έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τις μεταναστευτικές ροές προς τα νησιά μας κατά 80%. Την ίδια ώρα όμως σώσαμε χιλιάδες ανθρώπους στην θάλασσα αλλά εκεί που έχουμε επικεντρωθεί είναι να καταστείλουμε τα δίκτυα των διακινητών. Αυτούς οι οποίοι εκμεταλλεύονται απελπισμένους ανθρώπους προσφέροντάς τους ένα υποτίθεται ασφαλές πακέτο αλλά καταλήγουν σε τραγωδίες. Είμαι υπέρμαχος της συνεργασίας με τις χώρες αναχώρησης και επικεντρωνόμαστε στην εξάλειψη αυτών των διακινητών που βγάζουν πολλά χρήματα ποντάροντας στον πόνο απελπισμένων ανθρώπων. Την ίδια ώρα πιστεύω ότι πρέπει να προσφέρουμε νόμιμες οδούς στους μετανάστες. Η χώρα μου, για παράδειγμα, η Ελλάδα έχει ανάγκη από εργάτες γης. Πρέπει να μπορούμε να προσφέρουμε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη να εργαστούν στην Ελλάδα νόμιμα, νόμιμες οδούς για να το πράξουν αλλά αυτό θέλουμε να το κάνουμε με τους δικούς μας όρους και να μην μας υπαγορεύσουν οι διακινητές την πολιτική μας στο μεταναστευτικό. Επίσης, αυτό δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα και μας αναγκάζει να συνομιλούμε με τις χώρες στη νότια Μεσόγειο από όπου συνήθως ξεκινούν οι βάρκες».

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/9gODHKX
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κ. Μητσοτάκης στο ITV: Ασφαλής χώρα η Ελλάδα – Μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για τους τουρίστες που έφυγαν λόγω της φωτιάς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">