ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δύο περιστατικά με σκάφη σε Σάμο και Ψέριμο, 44 και 20 ατόμων αντίστοιχα – Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα


PHOTO-2023-07-20-19-30-10_6.width-1600

Δύο περιστατικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις τελευταίες ώρες το Λιμενικό Σώμα.

Πιο αναλυτικά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε για ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή “Αγίου Κωνσταντίνου” βόρεια ν. Σάμου.

Σύμφωνα ε την ανακοίνωση του Λιμενικού, άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε στην ανωτέρω περιοχή, ακινητοποιημένη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Το Περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή σαράντα 44 αλλοδαπών, 35 άνδρες, 2 γυναίκες, 2 κορίτσια και 5 αγόρια, όλους καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου ν. Σάμου. Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί καταστράφηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε και στην Ψέριμο τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας όταν η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, ενημερώθηκε για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών εντός οικισμού ν. Ψερίμου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε στον λιμένα Ψερίμου 20 αλλοδαπούς, 3 άνδρες, 3 γυναίκες, 6 αγόρια και 8 κορίτσια, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια αρχικά στον λιμένα Καλύμνου και στη συνέχεια σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (Κ.Ε.Δ.) ν. Κω.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/vcoCFh1
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δύο περιστατικά με σκάφη σε Σάμο και Ψέριμο, 44 και 20 ατόμων αντίστοιχα – Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">