ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΡΙΖΑ: Απάνθρωπη η δήλωση Βαρβιτσιώτη


«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την αποτρόπαιη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης προέβη σε μια απάνθρωπη δήλωση που εξισώνει το θύμα με τους θύτες
», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

«”Υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία”», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης εξισώνοντας το θύμα με τους θύτες αυτής της βαρβαρότητας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη και θεωρούμε αυτονόητη την άμεση καταδίκη της από τον κ. Μητσοτάκη», τονίζει.

Αχτσιόγλου: Αναγκαία η αποπομπή Βαρβιτσιώτη

«Οι απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη προσβάλλουν όλους μας. Εξισώνουν τους θύτες με το θύμα. Και κυρίως υποβαθμίζουν τη βαρβαρότητα της καθημερινής ζωής» σχολίασε με τη σειρά της η εκ των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος Έφη Ατχσιόγλου.

Όπως σημείωσε, «η χώρα μας αξίζει να ζήσει αλλιώς. Με ασφάλεια, δικαιώματα και σεβασμό στη ζωή κάθε ανθρώπου. Ο Αντώνης Καρυώτης πλήρωσε με τη ζωή του το γεγονός ότι ήταν ανίσχυρος, ότι στα μάτια αυτών που τον έσπρωξαν στη θάλασσα και τον άφησαν εκεί ήταν ένας περιθωριακός.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν αρκεί να ανακαλέσει. Άλλωστε ήδη έσπευσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Αν ο πρωθυπουργός δεν τον αποπέμψει άμεσα, στέλνει μήνυμα ότι πλέον νόμος είναι η εγκληματική αυθαιρεσία και απανθρωπιά» ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε μέσω ανακοίνωσης του από τον πρωθυπουργό να καταδικάσει προηγούμενες δηλώσεις του αρμοδίου Υπουργού.

«Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι σοκαρισμένη από τον τραγικό θάνατο στον οποίο οδήγησαν με τις ενέργειές τους μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Ηοrizon», τον 36χρονο συνάνθρωπό μας Αντώνη Καργιώτη.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του. Καταδικάζουμε τους ναυτικούς για τις παράνομες πράξεις τους. Αλλά και για το γεγονός ότι δεν τήρησαν τον απαράγραπτο κανόνα που αιώνες τώρα οι Ελληνες ναυτικοί τιμούν: να σώζουν τους ανθρώπους στη θάλασσα και όχι να τους πετούν σε αυτή, κάτω μάλιστα απ’ αυτές τις συνθήκες.

Η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει τον ρόλο που έχει για την απόδοση των ποινικών ευθυνών των υπαιτίων του τραγικού γεγονότος.

Επισήμανση του Γ.Κουρδομένου: Μητσοτάκης - Βαρβιτσιώτης και υποφαινόμενος έχουν γεννηθεί στην Γλυφάδα, και ειδικότερα σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων ο κάθε ένας εξ' ημών, όμως , 50 χρόνια ΝΔ ούτε ίχνος ενεργειών ώστε να προκύψει εξισορρόπηση στα Νότια προάστια Αττικής σε σχέση με την υπόλοιπη Αττική και την χώρα μας.

Η οργάνωση που διοικεί τον Δήμο Γλυφάδας γίνετε κτήμα ορισμένων στελεχών τα οποία δρούν κατά το δοκούν υπέρ κολλητών , κουμπάρων, και συγγενών ; 

Ασφαλώς επιδρούν άλλοι παράγοντες , και μάλλον και στα μάτια των ''γαλάζιων'' τοπικών στελεχών με υποχρέωση την εκπροσώπηση του Δήμου είχαν προτεραιότητα επί εννέα συναπτά έτη οι ''δικοί μας'' και οι συνέταιροι που έκαναν την κατάλυση εντολής και πλαστογραφία προγράμματος.

Οι υποψήφιοι του κόμματος που παρείχε τις πέντε άδειες στο ολιγαρχικό κεφάλαιο έκαναν δήλωση αποπομπής Βαρβιτσιώτη, και ενώ κάθε φορά κάνουν ''κτήμα'' τους τον θάνατο των Ελλήνων πολιτών, για όσα αχαρακτήριστα ίσχυσαν από το κόμμα τους στον Δήμο Γλυφάδας κρατούν ερμητικά κλειστό το στόμα τους επί εννέα χρόνια.

Όταν πρόκειται για απαράδεκτες ενέργειες στελεχών τους κρατούν σιγή ιχθύος. Το θέμα είναι ότι  οι απαράδεκτες ενέργειες έγιναν ,  αρνητική εικόνα διαμόρφωσαν , και μονοπώλιο της ΝΔ έχει καταστεί πλέον ο Δήμος. Κάθε φορά πρέπει να κάνουμε τις ίδιες σκέψεις. Συνέταιροι στα αρνητικά, στην υπηρέτηση του κεφαλαίου, στην Ε.Ε., στα Μνημόνια, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, και αντίπαλοι μόνο στις θέσεις - καρέκλες - αξιώματα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΡΙΖΑ: Απάνθρωπη η δήλωση Βαρβιτσιώτη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">